FN Byen

Vold og trusler mod journalister må aldrig blive acceptabelt

Del

Den 3. maj er det ”World Press Freedom Day”. For at sætte fokus på den stigende vold og trusler mod journalister, holder den britiske ambassade sammen med UNDP’s nordiske kontor og International Media Support debatarrangement i FN Byen med bl.a. den kendte britiske journalist og forfatter, Christina Lamb, og udenrigsminister Anders Samuelsen.

Udover de to deltager TV2-korrespondent Simi Jan, Gulya Akhundova fra IMS, chefen for UNDP’s nordiske kontor, Camilla Brückner og den britiske ambassadør Dominic Schroeder. Lotte Thor Høgsberg er moderator.

Baggrunden er dyster: 2018 var det hidtil værste registrerede år for vold mod journalister globalt. 80 journalister eller mediearbejdere blev dræbt, over 300 kom i fængsel og 60 blev taget som gidsler. Og mange steder rundt omkring i verden italesættes pressen som en trussel mod demokratiet og mod valgte politikere.

Debatten i FN Byen sætter fokus på, at en fri presse er det stik modsatte – en helt afgørende forudsætning for et velfungerende demokrati. Men også at pressen har behov for beskyttelse og hvordan vi kan gøre det bedre og sammen? Samarbejde er helt afgørende, bl.a. i FN-regi.

Programmet for debatten er:

15 – 15.10: Velkomster ved Camilla Brückner og ambassadør Dominic Schroeder

15.10:   Hovedtale ved udenrigsminister Anders Samuelsen

15.30:   Paneldebat med:

  • Christina Lamb – Chief foreign correspondent for Sunday Times og bl.a. medforfatter til “I’m Malala”
  • Simi Jan, international reporter for TV2
  • Gulnara Akhundova, international head of the global response department at International Media Support

16.30:   Reception

Hele arrangementet foregår på engelsk.

Alle er velkomne til at deltage i debatten – tilmelding foregår via dette link: http://un.dk/da/dk_news-and-media/invitation-til-sdg-talk-fredag-den-3-maj-media-freedom-and-the-protection-of-journalists

Kontakter

For yderligere information kontakt:

Den britiske ambassade: Press & Digital Communications Officer Lars Müller, tlf.: 26183432.

 

FN Byen: Kommunikationschef Lars Peter Schaumburg-Levy, tlf.: 41904124.

Information om FN Byen

FN Byen
FN Byen
Marmorvej 51
2100 København Ø

Følg pressemeddelelser fra FN Byen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra FN Byen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum