Dansk Transport og Logistik

Vognmænd tilfredse med regeringens ønske om at afskaffe 11 kilo-regel for varebilstransport

Del

Regeringen udtrykker nu ønske om at afskaffe godskørselslovens 11 kilo-regel, der afgør, hvorvidt man må køre varevognskørsel for fremmed regning eller ej. Det vækker tilfredshed hos vognmændenes organisation DTL - Danske Vognmænd. Udmeldingen kommer kort efter, særligt pakketransportørerne har luftet deres utilfredshed med reglen i DTL-Magasinet DANSKE VOGNMÆND, der giver useriøse transportører en urimelig konkurrencefordel, og som er umulig for politiet at administrere og kontrollere.

DTL direktør Erik Østergaard
DTL direktør Erik Østergaard

Transportminister Benny Engelbrecht udtrykker lørdag over for Dagbladet Politiken støtte til vognmandsbranchens ønske om at komme af med den stærkt kritiserede 11 kilo-regel, hvilket tilsyneladende har fundet bred opbakning hos Folketingets partier. 

DTL - Danske Vognmænds adm. direktør Erik Østergaard støtter ønsket om klarere regler og bedre kontrol:

- Jeg er helt på linje med, hvad virksomhederne oplever i dagligdagen. Skal vi have ordnede forhold inden for varebilstransporten, skal det ske på baggrund af enkle og administrérbare regler og så i øvrigt en intensiveret kontrol. Mange prøver at køre under radaren med de forkerte forsikringer, uden vognmandstilladelser, uden chaufføruddannelser og med overlæs, og det er ikke rimeligt over for de seriøse transportører, der skal agere i et marked med skarp konkurrence. Det håber jeg også, at flertallet i Folketinget er enig med os i.

Til politiken.dk udtaler Erik Østergaard: 

- Det er et marked, der har vokset sig stort, fordi danskerne handler mere på nettet, og udviklingen er blevet accelereret yderligere under corona.

Han forudser, at myndighederne får nemmere ved at få styr på varebilschaufførerne efter regelændringen.

- Som reglerne er i dag, er det jo afgørende, at politiet og Færdselsstyrelsen skal kunne finde en ordre, der vejer mere end 11 kilo i varebilen, før reglerne overhovedet gælder. Fremover vil myndighederne ikke skulle have en vægt med ud på kontrollerne, og det gør alt andet lige reglerne nemmere at forstå og håndhæve for alle parter, og det synes jeg er rigtig positivt, siger Erik Østergaard.

Nøgleord

Kontakter

Adm. direktør Erik Østergaard, tlf. 40 15 12 25

Pressechef Morten Lindbo, tlf. 21 20 14 00

Billeder

DTL direktør Erik Østergaard
DTL direktør Erik Østergaard
Download

Links

Information om Dansk Transport og Logistik

Dansk Transport og Logistik
Dansk Transport og Logistik
Grønningen 17
1270 København K

70 15 95 00http://dtl.eu/

 

Dansk Transport og Logistik og er en brancheorganisation for det danske transporterhverv på vej og bane. DTL taler medlemmernes politiske sager lokalt, nationalt og i EU og hjælper medlemmerne med alt lige fra lovgivning til konkrete opgaver ude i virksomhederne. DTL er også arbejdsgiverforening for den danske transportbranche.

 

Følg pressemeddelelser fra Dansk Transport og Logistik

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Transport og Logistik

Skift til alternative drivmidler vil koste milliarder for vognmandserhvervet28.5.2021 12:18:21 CEST | Pressemeddelelse

Hvis den tunge transport i Danmark i morgen skulle omstilles til at køre på alternative brændstoffer i stedet for på diesel, ville det koste branchen milliarder. DTL har regnet på, hvor meget mere hvert enkelt drivmiddel i givet fald ville koste mere end diesel. Selv i ”billigste” tilfælde – biogas – skal meromkostningen gøres op i milliarder – nærmere bestemt 3,8 milliarder kroner årligt stigende til svimlende 18 milliarder årligt, hvis bilerne skulle skifte til at køre på brint.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum