Dansk Vegetarisk Forening

Virksomhedsejere starter ny plantebaseret innovationslegeplads i Vejle

Del

I Vejle åbnes i dag en Plantbased Innovation Hub, som skal bidrage til, at Danmark kan skabe ny vækst indenfor bæredygtige og sunde plantebaserede fødevarer version 2.0

Virksomheder får nu bedre mulighed for at få hjælp til innovation, udvikling og kommercialisering af plantebaserede fødevarer. Food Innovation House i Vejle åbner i dag den 29. april Plantbased Innovation Hub, som skal skabe rammer for sparring om nye grønne koncepter, produkter og virksomheder. Den nye hub skal således være en plantebaseret innovationslegeplads, der skal bidrage til, at Danmark kan skabe ny vækst indenfor bæredygtige og sunde plantebaserede fødevarer version 2.0.

Bag initiativet står flere velhavende familier, som i forvejen ejer Food Innovation House og andre innovationshuse i Vejle. Blandt den nye hubs samarbejdspartnere er blandt andre Hands-on Mikrofonden og Dansk Vegetarisk Forening.

Med til åbningen er blandt andre folketingspolitikere fra Venstre, Konservative og Socialdemokratiet, foruden Dansk Vegetarisk Forening og Concito samt virksomhederne Naturli’ og Hanegal.

“Vi mærker en kraftig og voksende interesse for det plantebaserede fødevareområde i Food Innovation House. Derfor har vi valgt at lægge yderligere kræfter i området de kommende år. Det første skridt er at åbne Plantbased Innovation Hub”, forklarer Jørgen Andersen, der er CEO i Food Innovation Group A/S, som ejer Food Innovation House via aktionærerne Givesco og Bagger-Sørensen Invest.

”I den nye plantebaserede innovationshub vil vi tilbyde formidling, innovation og uddannelse samt kommercialiseringsstøtte til blandt andre producenter, food service, detail, kokke og virksomheder. Vi håber, at dette initiativ på sigt kan føre til et helt nyt og langt større Plantbased Food House”.

En mere plantebaseret kost er et centralt element i en mere klimavenlig fremtid, og flere og flere danskere ønsker at erstatte den klassiske frikadelle af gris og ko med plantebaserede alternativer – mere end hver anden indkøbskurv tilhører en borger, der vil spise mindre kød. Det globale marked for alternativer til animalske fødevarer forventes at nå 1.800 milliarder kroner i 2035. Der er derfor brug for at udvikle langt flere nye plantebaserede produkter.

“Der er mange dygtige iværksættere i landet. Så vi er i Dansk Vegetarisk Forening glade for, at der kommer et nyt plantebaseret innovationslaboratorium, der kan understøtte de mange innovative kræfter, vi har i Danmark, og dermed skabe et større og mere varieret udvalg af plantebaserede produkter”, siger generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening Rune-Christoffer Dragsdahl.

Hos Plantbased Innovation Hub kan virksomheder få viden, inspiration og netværk til at forstå plantebaserede produkters mange muligheder. Der er også et udviklingskøkken, hvor kokke, producenter, ernæringsfolk og kunder sammen har mulighed for at udvikle innovative produkter og madkoncepter, der understøtter den grønne omstilling. 

Nøgleord

Kontakter

Jørgen Andersen, CEO i Food Innovation Group A/S, Tlf 40 53 53 37

Gyda Bay, Daglig leder, COO, Plantbased Innovation Hub, Tlf 61 18 81 85

Rune-Christoffer Dragsdahl, Generalsekretær, Dansk Vegetarisk Forening, Tlf 50 56 18 17

Billeder

Links

Information om Dansk Vegetarisk Forening

Dansk Vegetarisk Forening
Vesterbrogade 15, 2. sal
1620 København V

50 56 18 17https://vegetarisk.dk

Dansk Vegetarisk Forening (DVF) arbejder for at udbrede vegetarisk levevis samt oplyse om fordelene ved at skære ned på animalske produkter – såvel for dyr og mennesker som af hensyn til global bæredygtighed. Vi er en forening for vegetarer, veganere og alle andre, der støtter plantebaseret levevis. Vi tror på, at hvert eneste plantebaserede måltid gør en forskel. Vi samarbejder med erhvervsliv, forskere, politikere, myndigheder og andre organisationer om at gøre verden grønnere.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Vegetarisk Forening

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Vegetarisk Forening

Danmarks første klimaretssag: Grønne organisationer vil trække Danish Crown i retten for vildledning af forbrugerne29.5.2021 10:40:40 CEST | Pressemeddelelse

Klimabevægelsen i Danmark, Den Grønne Studenterbevægelse og Dansk Vegetarisk Forening vil nu bruge retssystemet til at få Danish Crown til at fortælle sandheden om deres klimaskadelige fødevarer til de danske forbrugere. Det er betegnelsen ’Klimakontrolleret gris’ og sloganet ’Dansk gris er mere klimavenlig, end du tror’, der er en klar overtrædelse af markedsføringsloven, mener organisationerne. Kravet er, at Danish Crown dementerer udsagnene med samme styrke og udbredelse, som de er blevet markedsført.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum