DI Midt Vest

Virksomhederne i Holstebro vil have hurtigere sagsbehandling

Del

Behandlingstiderne trækker ned i vurderingen af kommunen, viser Lokalt Erhvervsklima 2020 fra Dansk Industri

For første gang i de 11 år, DI har undersøgt erhvervsklimaet i de danske kommuner, ligger Holstebro Kommune under landsgennemsnittet i overordnet tilfredshed. Samtidig daler Holstebro til sin laveste rangering og bliver nr. 55 ud af 93 kommuner.

Vurderingen af kommunens sagsbehandling af særligt miljø- og byggesager ligger noget under sidste års niveau og trækker ned. Og det er da også især det indsatsområde, virksomhederne peger på i ønskelisten til næste års kommunale indsats i Holstebro.

- Der har været store udfordringer med lange sagsbehandlingstider i Holstebro. Det giver smæk til kommunen i dette års måling. Så der er plads til forbedring i Holstebro, og med såvel fin infrastruktur til døren som fin tilfredshed med at kunne fremskaffe kvalificeret arbejdskraft burde der være gode muligheder, siger Claus Arberg, formand for DI Midt Vest.

- Det er vigtigt at huske, at syv ud af 10 virksomheder klart vil anbefale andre at etablere sig i kommunen, så der er både en god base og gode ambassadører derude, siger Claus Arberg.

Men virksomhederne kunne også godt tænke sig, at kommunen blev bedre til at trække nye virksomheder til kommunen. Og så ønsker de en bedre dialog med kommunen.

- Vi er bevidste om, at kommunen har afviklet større dialogmøder med virksomhederne, men den gode anbefaling til kommunens politikere på vej ind i et valgår er måske at øge den konkrete dialog med erhvervslivet, siger Claus Arberg.

Ikast-Brande topper igen Dansk Industris undersøgelse.

Placering i Lokalt Erhvervsklima 2010-2020

Kommune 

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

Holstebro

11

14

14

6

15

20

13

14

12

22

55

Fakta om Lokalt Erhvervsklima 2020

  • DI’s undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2020, er Danmarks mest omfattende undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er 11. år i træk, at DI laver undersøgelsen.
  • 7.616 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andre produktion, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen. Besvarelserne repræsenterer omkring 323.320 arbejdspladser, hvilket svarer til mere end 18 pct. af den private beskæftigelse.
  • Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens mv.
  • Resultaterne fra spørgeskemaerne og de statistiske indikatorer er opdelt i ni kategorier. De giver et billede af, hvor godt kommunerne klarer sig på forskellige områder – ud over det samlede resultat.
  • 93 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da der ikke kan indhentes en tilstrækkelig mængde svar. 

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger – kontakt chefkonsulent Gitte Brødsgaard Vesti, mail giv@di.dk , tlf.: 2921 7710 eller presserådgiver Nis Peder Kolby, mail: nipk@di.dk, tlf.: 4032 3400.

Billeder

Information om DI Midt Vest

DI Midt Vest
DI Midt VestFor yderligere information om DI Midt Vest:

Chefkonsulent Michael Jul-Nørup Pedersen
Mail: mjnp@di.dk
Tlf. 3377 4588
Mobil: 2924 7009

Koordinator Vinnie Røslau
Mail: vir@di.dk
Tlf. 3377 3675

Følg pressemeddelelser fra DI Midt Vest

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Midt Vest

Pumper til hele verden giver initiativpris2.12.2020 14:55:20 CETPressemeddelelse

Det, der begyndte med hånddrevne pumper til de lokale bønder omkring Lem Stationsby, er blevet til en global virksomhed, der leverer avancerede og kraftige pumper til spildevandsanlæg over hele verden. Endda på en måde som medvirker til at sikre størst mulig bæredygtighed som følge af lang levetid og lave energi- og driftsomkostninger. Det anerkender DI Midt Vest ved at give virksomheden Landia A/S i Lem St. DI Midt Vests Initiativpris 2020.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum