Aarhus Universitet Natural Sciences

Virksomheder på vild jagt: 50 meter og 5 jobtilbud

Del

Endnu engang blev Peter Bøgh Auditoriet i IT-byen på Katrinebjerg fyldt til bristepunktet, da Institut for Datalogi ved Aarhus Universitet for femte gang afholdt Katrinebjerg karrieredag (også kaldet Kdag). 52 virksomheder fra ind- og udland deltog for at fortælle, hvad de kan tilbyde nogle af Danmarks mest eftertragtede studerende.

At få ansvar fra dag ét, at arbejde i små, agile teams og være en del af en social arbejdsplads var blandt andet noget af det, som virksomhederne vil tilbyde de studerende. Samtidig stod virksomhederne klar med et overflødighedshorn af søde sager og smarte gadgets for at lokke de studerende hen til deres stand. »Vi kan smigre de studerende med lidt popkorn, og så komme i snak med dem på den måde,« lød det fra Anne Nørgaard fra Zitcom, som netop havde taget en popkornsmaskine med. Mange andre virksomheder tænkte i samme bane, og havde f.eks. medbragt formel1 simulator, isbil, kaffebar, super nintendo turnering, droner og meget mere for at lokke de studerende hen til netop deres stand og en snak om deres fremtid.

For virksomhederne er Kdag en enestående mulighed for at komme i kontakt med de studerende: »Vi er med i dag for at få en finger på pulsen og møde de studerende, hvor de er,« forklarede Daniel Maass, Specialist in Innovation Lab, Discovery & Incubation ved Terma, som havde flere åbne jobopslag med til dagens karrieremesse. Kontakten til de unge IT talenter, der snart skal ud på arbejdsmarkedet, er særlig vigtig, da over 40% af danske IT virksomheder sidste år havde problemer med at få besat deres åbne stillinger.

Detailvirksomheden Bestseller deltog for tredje gang i Kdag, og de vil gerne gøre de studerende opmærksomme på, at Bestseller også er en stor IT-virksomhed: »Vi er global virksomhed og har omkring 300 medarbejdere, som arbejder med IT, hvoraf 100 af dem sidder i Aarhus,« sagde Dann Bleeker, Head of Bestseller IT, og fortsatte »vi leder efter studerende med en teknisk profil, som har lyst til at prøve nye ting af, og som har lyst til at inspirere.«

Netop for Stine Ramsing, der studerer IT-produktudvikling, kan Kdag bruges i forbindelse med jobsøgningen. Hun står her til sommer og skal finde et job: »Jeg er taget til Kdag for at få et overblik over, hvilke virksomheder, der relevante for mig. Samtidig er det en god måde at lægge et godt ord ind hos virksomhederne.«

De attraktive IT-studerende

Fælles for de deltagende virksomheder er, at de alle akut efterspørger arbejdskraft med en baggrund inden for IT. Ifølge en undersøgelse udarbejdet af regeringen vil Danmark mangle 19.000 IT specialister i 2030, dette gør at de IT studerende fra Aarhus Universitet er i meget høj kurs, hvilket virksomhedernes entusiasme til Kdag også viser.

»Der har været en enorm efterspørgsel fra virksomhederne for at deltage i Kdag 2019«, fortæller Sofia Hedegaard Rasmussen, der er en af organisatorerne af Kdag og fortsætter, »man kan virkelig se at vores studerende er i høj kurs, for de 52 standpladser blev udsolgt på kun 24 timer og 47 minutter, og yderligere 15 virksomheder kom på venteliste.«

Mødet mellem virksomhederne og de kommende IT-medarbejdere er også noget, der gør indtryk på de studerende. Datalogistuderende Oliver Pedersen sagde blandt andet: »Det er rart at vide, at der er så mange muligheder for at få et job.« Dette suppleres af Maximilian Scheid fra Tyskland, som læser sin kandidat i datalogi på Aarhus Universitet, »Interessen fra virksomhederne er helt overvældende. Jeg har kun nået at gå 50 meter gennem standområdet, og jeg har allerede fem forskellige tilbud om jobs. «

Nøgleord

Kontakter

Kommunikationsmedarbejder, Sofia Hedegaard Rasmussen.
Tlf. 24 42 43 45

Billeder

Links

Information om Aarhus Universitet Natural Sciences

Aarhus Universitet Natural Sciences
Ny Munkegade 120
8000 Aarhus C

8715 0000https://nat.au.dk/

Kdag afsluttede Aarhus Universitets Digital Innovation festival som har budt på 8 dage med hackathon, workshops, konference og slutteligt karrieredag. Find mere information på: http://www.digitalinnovationfestival.dk/

 

Institut for Datalogi ved Aarhus Universitet uddanner bachelorer og kandidater i datalogi og IT produktiudvikling. Instituttets forskere arbejder både med teoretisk og anvendelsesorienteret datalogi.

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Natural Sciences

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Natural Sciences

En tredjedel af menneskeheden trues af ulidelig varme om 50 år, hvis ikke vi reducerer drivhusgasser4.5.2020 21:42:50 CESTPressemeddelelse

En tredjedel af Jordens befolkning vil inden 2070 komme til at leve med gennemsnitstemperaturer på 29° C eller mere, med mindre vi får reduceret udledningerne af drivhusgasser. Det viser et nyt studie fra et internationalt forskerhold med deltagelse fra Aarhus Universitet. Den hurtige opvarmning vil betyde, at 3,5 milliarder mennesker kommer til at bo uden for den klima-'niche', hvor mennesker har trivedes i 6.000 år.

Islandsk DNA-puslespil giver ny viden om neandertalere22.4.2020 17:07:57 CESTPressemeddelelse

Et internationalt forskerhold har sammenstykket et nyt billede af neandertalerne ud fra de gener, neandertalerne efterlod i moderne menneskers DNA, da de fik børn med dem for omkring 50.000 år siden. De nye brikker i puslespillet har forskerne fundet ved at gennemtrawle over 27.000 islændinges genomer. De har bl.a. fundet ud af, at neandertaler-kvinder var ældre end den tids homo sapiens-kvinder, når de fik børn – og neandertaler-mændene var yngre.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum