Teknologisk Institut

Virksomheder hjælpes i gang med 3D-print

Del
Teknologisk Institut er partner i et EU-projekt, der skal udnytte de europæiske teknologiorganisationers viden om 3D-print til gavn for små- og mellemstore virksomheder.

De europæiske Research and Technology Organisations (RTO) er hver især frontløbere inden for forskellige aspekter af 3D-printteknologien. Nu samles flere af dem i et fælles paraplyprojekt, der skal hjælpe små- og mellemstore virksomheder med at realisere deres idéer inden for 3D-print.  

Teknologien inden for 3D-print er i hastig udvikling, men mange små- og mellemstore virksomheder har brug for professional assistance til at komme i gang. Projektet AMable samler 21 europæiske organisationer, som går sammen om at tilbyde en række services inden for 3D-print til mindre virksomheder, der gerne vil realisere deres produktidéer gennem 3D-print. Fra Danmark deltager Teknologisk Institut, der har arbejdet med udvikling af 3D-print siden 1989. 

- For os er det en stor anerkendelse af vores arbejde, at vi er udvalgt til dette projekt. Vi ser frem til at være en del af et fælles europæisk team, der med en række forskellige specialkompetencer kan hjælpe virksomhederne på vej, fortæller Olivier Jay, seniorprojektleder på Teknologisk Institut. 

Udvikling af danske kompetencer om efterbehandling af emner

AMable skal hjælpe især mindre europæiske virksomheder med at komme i gang med 3D-print i deres produktion. Dette vil projektet realisere ved at fokusere på hele processen omkring 3D-print ved at trække på projektpartnernes erfaringer inden for områder som design, digital omstilling, kvalitetssikring og certificering. Teknologisk Instituts bidrag i projektet centrerer sig især om efterbehandling af 3D-printede emner, som er et område af stor efterspørgsel for danske virksomheder.

- Mange af de danske virksomheder vi arbejder med, er rigtig godt med i forhold til design og den digitale del af 3D-print, og deres udfordringer handler ofte om efterbehandling af emner. Derfor er det meget relevant for os at kunne bidrage med vores erfaringer, og ikke mindst udvikle dette område gennem projektet, for at kunne møde virksomhedernes krav, siger Olivier Jay.       

AMable startes op i efteråret 2017, hvor danske og andre europæiske virksomheder kan søge om at deltage i projektet med deres idéer.  

Nøgleord

Kontakter

Seniorprojektleder Olivier Jay, Teknologisk Institut, mobil 7220 1713, oja@teknologisk.dk

Billeder

Information om Teknologisk Institut

Teknologisk Institut
Teknologisk Institut
Gregersensvej
2630 Taastrup

7220 2000http://www.teknologisk.dk/

Teknologisk Institut styrker danske virksomheder ved hjælp af banebrydende teknologier og mere end 1.100 medarbejderes faglige ekspertise. Årligt kommer det mere end 10.000 virksomheder til gavn inden for så forskellige områder som; energi, fødevarer, life science, materialer, byggeri og produktion. Teknologisk Institut har datterselskaberne Danfysik A/S, Dancert A/S, Teknologisk Institut AB Sverige, DTI Polska og DTI Spain.

Læs mere om Instituttet.

Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen på tlf. 72 20 10 66 – eller kommunikation@teknologisk.dk

Følg pressemeddelelser fra Teknologisk Institut

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Teknologisk Institut

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye