Røde Kors

Vinnie har fået nye veninder – og Jens ny energi

Del

SnakSammen er en samtaleplatform udviklet af Røde Kors i samarbejde med Boblberg. Indsatsen blev gjort landsdækkende da Danmark lukkede ned i marts 2020, og siden opstart er der blevet booket 3.500 samtaler www.snaksammen.dk

Da corona lukkede Danmark ned, åbnede Røde Kors og Boblberg SnakSammen op og gjorde indsatsen landsdækkende. I et år har vi talt sammen på www.snaksammen.dk - Og det bliver vi ved med!

SnakSammen er en platform, hvor alle, der savner en at tale med, hver dag året rundt kan finde en samtaleven. I marts 2020 blev indsatsen gjort landsdækkende, og siden er der blevet booket over 3.500 samtaler. 

SnakSammen blev født under pandemiens hærgen. Men selvom virus og restriktioner har sat sit præg på indsatsens første leveår, er indsatsen kommet for at blive.

”SnakSammen har i høj grad haft sin berettigelse under pandemien, hvor mange har siddet isoleret, men følelsen af ensomhed fandtes jo hos rigtig mange danskere allerede før corona, og derfor er det helt naturligt, at indsatsen fortsætter – også når virussen forhåbentlig inden længe ikke fylder på samme måde i vores hverdag, siger leder for fælleskabssektionen i Røde Kors, Lise Lind.

Vinnie fik nye veninder

Vinnie er en af de mange danskere, der har talt på platformen. Hun har været en del af SnakSammen fra begyndelsen, og siden har hun tæt på dagligt benyttet www.snaksammen.dk.

For Vinnie var vejen til SnakSammen frustrationer og ængstelighed over corona og nedlukningen.

”Jeg tænkte helt ærligt: Hvordan klarer jeg det her? Jeg har været vant til et isoleret job som togfører, men det her er noget helt andet, og jeg var faktisk hunderæd,” lyder det ærligt fra 71-årige Vinnie. 

Vinnie begyndte derfor at lede efter alternativer til fællesskabet. Noget hun kunne fylde hverdagen ud med. Derfor var hun heller ikke et sekund i tvivl, da hun hørte om SnakSammen!

”Det skal jeg prøve”.

Og det har hun ikke fortrudt en eneste gang.

”Det kan lyde voldsomt, men det har faktisk været livsændrende at være en del af,” siger Vinnie, der har fået så god en relation til to af sine samtalevenner, at hun nu betragter dem som veninder.

”Jeg bliver ved med at bruge SnakSammen. Det er helt sikkert!”

Nøgleord

Kontakter

For henvendelser kontakt Røde Kors’ pressetelefon:

3529 9699
Røde Kors.dk/presse

Billeder

Information om Røde Kors

Røde Kors
Røde Kors
Blegdamsvej 27
2100 København Ø

+45 35 25 92 00https://www.rodekors.dk/
  • SnakSammen er udviklet af Røde Kors og Boblberg
  • Indsatsen blev kickstartet på Fyn i lokalafdelingen Røde Kors Midtfyn
  • Der er blevet booket over 3.500 samtaler
  • Deltagere fra 89 kommuner har mødtes bag skærmen på www.snaksammen.dk 
  • SnakSammen rammer bredt: Yngste deltagere er 15 år. Den ældste er 95 år.

Følg pressemeddelelser fra Røde Kors

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Røde Kors

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum