Lederne

Vindervirksomheder skal være bæredygtige og digitale

Del

Vi er midt i en transformation, hvor den digitale verden udfordrer vores traditionelle opfattelse af, hvad en arbejdsplads er, og det stiller nye krav til virksomheder, ledere og medarbejdere.

Med konferencen ’Fremtidens Arbejdsplads’ sætter Lederne Østjylland fokus på netop dette og kigger nærmere på, hvordan man som leder kan være med til at skabe de bedste rammer for sig selv og sine medarbejdere, så arbejdspladsen kan imødegå omstillingen med en kombination af god menneskelig balance og konkurrencekraft.

Bæredygtighed og digitalisering er de nye business-buzzwords

Hvis deltagerne vil vide lidt om, hvilke tendenser de skal holde øje med, så holder Carsten Beck, som er fremtidsforsker på Instituttet for Fremtidsforskning, oplæg om kommende megatrends i samfundet, og han kommer blandt andet ind på, hvordan fremtidens vindere bliver de virksomheder, som kombinerer de kortsigtede og langsigtede mål i deres planlægning.

Mød også Varan Pathmanathan, som er såkaldt millennial, iværksætter og forandringsagent. Varan vil fortælle om sin egen rejse i erhvervslivet og gøre en klogere på, hvordan den unge generation tænker og føler – og hvordan de gerne vil ledes.

Deltagerne kan også tage forbi Morten Hartmann, som er Senior Manager i EY. Han har især arbejdet med at forstå, hvordan den digitale omstilling i virksomheden kan påvirke ledelsesrollen, og i sit oplæg vil Morten give en indsigt i, hvordan man kan skabe gode rammer for digitaliseringen.

Sidst, men ikke mindst, kan deltagerne møde Claus Stig Pedersen, som er Head of Global Sustainability & Public Affairs hos Novozymes. Claus har 25 års erfaring i arbejdet med bæredygtighed og business, og han vil gennem konkrete eksempler fortælle, hvordan verdensmålene er blevet grebet an i strategi, innovation og forretningsudvikling hos Novozymes.

Vi skal gøre det naturligt at lede bæredygtigt
Afdelingsformand for Lederne Østjylland, Rasmus Mortensen, siger det er godt, at der bliver sat ekstra fokus på bæredygtighed og herunder FN’s Verdensmål.

- Bæredygtighed og verdensmålene er jo på ingen måder et nyt fænomen, og mange virksomheder arbejder allerede med et eller flere af de definerede mål. Men det interessante her er, at man kommer ind på, hvordan du kommer til at eksekvere på dem, gør dem strategiske – og ikke mindst, hvordan du ud fra et ledelsesperspektiv får et ledelsesrum og mening i at arbejde både bæredygtigt og efter verdensmålene, siger han.

Konferencen finder sted i Scandic Aarhus Vest den 7. oktober klokken 13.00 – 17.00. Konferencen er rettet mod ledere på alle niveauer. Både medlemmer og ikke-medlemmer af Lederne er velkomne.

Tilmelding kan ske på: https://www.lederne.dk/konferencetour/tid-og-sted/aarhus

Kontakter

Rasmus Mortensen
Afdelingsformand
Lederne Østjylland
Telefon 2263 0389
E-mail: rasmus.mortensen@lederne.dk

Information om Lederne

Lederne
Lederne
Vermlandsgade 65
2300 København S

3283 3283https://www.lederne.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lederne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lederne

PRM: Starthjælp til grøn omstilling er for lidt2.10.2019 11:00:00 CESTPressemeddelelse

Der er brug for langt flere midler til udvikling og forskning i grøn omstilling end den milliard, regeringen vil sætte af i sit finanslovsforslag. Med en målrettet indsats kan klimaløsninger blive en dansk eksportsucces. Lederne bakker op om regeringens ambition om grøn omstilling. Det er dog vigtigt, at der de kommende år afsættes langt flere midler til grøn forskning og udvikling. Den milliard kroner, regeringen vil bruge i 2020, tages for en stor del fra andre forskningsområder, og dermed får den samlede forskning ikke det nødvendige løft. - Hvis vi skal løse klimaudfordringerne og samtidig holde gang i væksten, er det helt centralt, at vi som samfund investerer massivt i klimaforskning, siger direktør hos Lederne Henrik Bach Mortensen Han understreger, at øget fokus på klimaproblemerne på ingen måde behøver at hæmme den økonomiske vækst. Der findes en række gode eksempler på, at avanceret klimateknologi, som danske virksomheder har udviklet, er blevet eksportsucceser. - Klima og bæ

Glædeligt at løngab mellem kønnene skrumper14.9.2019 08:00:00 CESTPressemeddelelse

Der bliver mindre og mindre forskel på mænds og kvinders løn, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Lederne foreslår at dele barselsdagpengene ligeligt mellem forældrene for at skubbe ydere til udviklingen. De nyeste tal viser, at kvinder i 2018 tjener 12,8 procent mindre end mænd. Ti år tidligere, i 2008, var forskellen på 15,6 procent. - Det er en glædelig udvikling, og vi ser frem til, at forskellen i lønniveau mellem mænd og kvinder helt forsvinder. Vi ved fra tidligere undersøgelser, at løngabet mellem mor og far er mindre i familier, hvor fædre tager mere barsel, så moren kommer hurtigere tilbage i job. Derfor regner vi med, at kommende EU-regler om en mere ligelig fordeling af barselsreglerne vil skubbe til den positive lønudvikling, siger Nanna Simone Jensen, ligestillingspolitisk konsulent hos Lederne. De kommende EU-regler indebærer, at begge forældre har ret til mindst 8 ugers barselsdagpenge. Lederne ser dog gerne, at vi i Danmark er mere ambitiøse og deler de 32 ugers bars

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum