Landbrug & Fødevarer

Vinderne af Frugt- og Grøntpriserne 2021 er fundet

Del

Dette års vindere af Frugt- og Grøntpriserne er fundet. Det var et stærkt felt af nominerede til priserne, men det blev i sidste ende REMA 1000, Jyllinge og MENY Borups Allé, Frederiksberg, der kunne høste frugterne af det hårde arbejde og lade sig hylde på Fødevaredagen 2021.

En kategori med stor opmærksomhed
Frugt- og grøntprisen er blevet overrakt siden 2014, og har været med til at fremme præsentationen af frugt og grønt overfor danskerne. Forbrugernes interesse for, hvad de grønne råvarer kan er stigende, og det skyldes i høj grad et øget fokus på kategorien fra dagligvarebutikkernes side.

- Butikkerne bruger Frugt- og grøntprisens kriterier som en målestok for den gode frugt- og grøntafdeling. Jeg oplever, at butikkerne hvert år hæver barren for, hvad de kan tilbyde kunderne. For at vinde prisen stilles der store krav til friskhed, kvalitet og sæsonaktuelle varer i sortimentet, men iscenesættelse er også afgørende. Endelig er ansvarlighed et vigtigt kriterie. Formår butikken at disponere? Hvis ikke så munder det tit ud i et ærgerligt madspild, siger chefkonsulent fra Landbrug og Fødevarer, Lærke Kirstine Lund.

Stolte vindere med et lokalt fokus
Frugt- og grøntprisen er opdelt i to kategorier: kategorien for discountkæder og kategorien for super- og hypermarkeder. Prisen hylder de frugt- og grøntafdelinger, der formår at inspirere kunderne til en grønnere indkøbskurv. Fælles for de nominerede er, at de gør meget ud af at imødekomme kunderne, så det bliver let som en leg at handle frugt og grønt.

De to vindere fra MENY, Borups Allé og REMA 1000, Jyllinge har i høj grad prioriteret lokale råvarer i sæson, hvilket juryen har belønnet. De to vindere modtog deres priser med stor stolthed, og kunne lade sig fejre på Hindsgavl Slot til klapsalver fra hele fødevarebranchen.

- Det er mega fedt. Det er en kæmpe ære at modtage denne pris. Jeg vil gerne sige tak til mine kollegaer, siger souschef og grøntansvarlig, Kasper Kristiansen, Rema1000. 

- Det er fuldstændig fantastisk. Vi er så stolte og overvældede over at blive fejret på denne måde, siger en stolt frugt og grøntchef, Christian Wain-Volqvartz, Meny.

Bag Frugt- og Grøntprisen står Landbrug & Fødevarer med Dansk Gartneri, Produktionsafgiftsfonden for frugt- og gartneriprodukter og Foreningen for PlanDanmark som partnere.

 Find vinderfotos og logo til download på frugtoggrøntprisen.dk under pressematerialer.

NOMINEREDE

Nominerede til Frugt- og grøntprisen i kategorien ’Discount’:
ALDI, Assens.
REMA 1000, Jyllinge.

Nominerede til Frugt- og grøntprisen i kategorien ’super- og hypermarked’:
Bilka, Horsens.
MENY, Borups Allé, Frederiksberg.
SPAR, Wandallsvej, Svendborg.

Kontakter

Billeder

Information om Landbrug & Fødevarer

Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer
Axelborg, Axeltorv 3
1609 København V

3339 4000https://www.lf.dk/

Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder

Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Landbrug & Fødevarer undskylder forløb om krænkelser i DanBred30.9.2021 15:56:18 CEST | Pressemeddelelse

Erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer leverer en uforbeholden undskyldning for organisationens ageren i forbindelse med krænkelsessagerne i selskabet DanBred, som Landbrug & Fødevarer ejer 51 pct. af. Organisationens Fællesformandskab og direktion præsenterer på baggrund af sagen en række konkrete tiltag, som blandt andet skal sikre konsekvenser, hvis god selskabsledelse ikke efterleves i eksterne selskaber, organisationen er medejer af.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum