Vinderens af DM i madkundskab er fundet
Der var dømt fart over feltet og eventyrlig god stemning, da Verninge Skole præsenterede deres bud på en innovativ kartoffelret. Klassen havde brugt knolden til blandt andet at tilberede en råsyltet kartoffel for dommerne og en ”sindssyg god burger” efter dommeren John Kofods smagspalette. Eleverne serverede retterne til oplæsning af et selvskrevet eventyr om kartoflens rejse fra 1500-tallets Sydamerika til nutidens moderne bord.
Det var så overbevisende, at 6.A fra Verninge Skole løb med sejren over de ni andre udvalgte skoler, der dystede i DM i madkundskab, der onsdag 3. april blev afholdt på Kold College i Odense.
Eleverne brugte knolden
I år var temaet for DM i madkundskab ’Brug Knolden!’ med særligt fokus på den lækre, billige og i særdeleshed alsidige kartoffel og alle dens skønne brugsmuligheder. Derfor var der i år blandt andet både kartoffelis med kartoffelmazarinkage, kartoffel-chili cheese tops og kartoffel-milkshakes blandt elevernes bud på vinderretter.
På dette års DM i madkundskab blev der for første gang, udover vinderen, også kåret Bedste Måltidsramme samt Bedste Idé. Prisen for Bedste måltidsramme gik til 7. klasse fra Poulstrup Friskole og deres iscenesættelse af Café Den Heldige Kartoffel med bl.a. en milkshake, som dommer Jon Edlund mente smagte ”topnice”, mens prisen for Bedste Idé gik til 6. klasse fra Resenbro Skoles selvstændige præsentation af tre landes madkultur – alle med kartoflen som centrum.
Selvom Madkamp er en festdag, så handler det grundlæggende om at give eleverne interesse for mad og højne lysten til at gå i køkkenet. I sidste ende handler det om sundhed og om, at fremtidens forbrugere er rustet til at blive kritiske forbrugere.
I år deltog bl.a. DM-dommer Jon Daniel Edlund, måske bedre kendt som Jon fra Bagedysten, samt dagens konferencier, den ukronede bagedronning Mette Blomsterberg, i at hylde de ti finalister. Derudover bestod årets dommerpanel af John Kofod, kok og indehaver af Sortebro Kro, Susanne Højlund fra Smag for Livet, Marie Ejlertsen fra Skiftekær Økologi samt Connie Frerks, lektor i madkundskab på UC SYD.
Projektet Madkamp, der står bag DM i Madkundskab, er støttet af Nordea-fonden. Partnerne bag Madkamp er Madkulturen, KP, UCL, UCN, UCSYD, VIA UC og PH Absalon.
ÅRETS FINALISTER TIL DM I MADKUNDSKAB
Verninge Skole 6.A, 5600 Tommerup
Bankagerskolen 7. X, 8700 Horsens
Borup Skole 6.D, 4140 Borup
Resenbro Skole 6. klasse, 8600 Silkeborg
Vitaskolen Bohr 7.-9. klasse, 8715 Esbjerg
Poulstrup Friskole 7. klasse, 9760 Vrå
Sct. Mariæ Skole 6. klasse, 9000 Aalborg
Uglegårdsskolen—Team Ugle, 2680 Solrød Strand
Ærø Friskole valghold 6.-9. klasse, 5970 Ærøskøbing
Thorsager Skole 6.a, 8410 Rønde
Kontakter
Charlotte Kjeldberg KristensenPresse- & kommunikationsansvarlig
Tlf:20 80 44 79charlotte@madkulturen.dkBilleder
Information om Madkulturen
Madkulturen er en selvejende videns- og forandringsinstitution under Miljø- og fødevareministeriet. Madkulturens vision er ’Bedre mad til alle’. Det løfte fortæller, hvorfor Madkulturen er sat i verden – nemlig at gøre bedre råvarer, madlavning og måltider tilgængelige for alle uanset alder, indkomst, social baggrund og geografisk placering.
Følg pressemeddelelser fra Madkulturen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Madkulturen
Flere vender ryggen til klimavenlig mad6.12.2023 23:59:00 CET | Pressemeddelelse
Mens kriserne står i kø, opgiver mange at spise med klimaet in mente, viser ny, stor undersøgelse. Sundhed og pris er i stedet øverst på dagsordenen, når vi skal købe ind til de daglige måltider.
Nyt madindeks: Fri adgang til unikt datasæt om vores madvaner31.8.2023 05:24:03 CEST | Pressemeddelelse
Hvor mange i din region får kød til aftensmad? Hvordan har unges forbrug af takeaway udviklet sig? Og hvor ofte drikker kvinder øl til maden? Madkulturen giver nu fri adgang til at søge i resultaterne fra 19.000 besvarelser om råvarevalg, madlavning og måltider
Nyt madprojekt giver børn i dagplejen sundere og sjovere måltider15.8.2023 10:55:49 CEST | Pressemeddelelse
Allerede mens børn er helt små etableres gode og sunde madvaner. Det gælder ikke mindst i dagplejen. Alligevel oplever mange dagplejere, at der mangler materialer, som inspirerer dem til at servere sundere og mere varieret mad. Det vil projektet ”Gør sund mad til barnemad” hjælpe til med.
Pres på madbudgettet: 136.000 børn lider afsavn22.6.2023 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Mindre frugt og grønt, dårligere madpakker og nej tak til sociale arrangementer. Det er virkeligheden for mange danske børn, viser ny undersøgelse fra Madkulturen.
Lokale politikere i folkemødedebatter om børnenes mad1.6.2023 09:52:59 CEST | Pressemeddelelse
Hvem gider arbejde med mad? Hvad sker der, når børn lever på et hårdt presset madbudget? Og hvor mange kyllingelår kan elever fra Falster udbene på fem minutter? Det viser sig, når Mette Blomsterberg fredag byder velkommen til en ny scene om børnenes mad
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum