Vinderen af Køkkenprisen 2022 er fundet
Køkkenprisen uddeles til offentlige køkkener, som formår at arbejde reflekteret med bæredygtighed. Der er blevet givet point for aktiv stillingtagen og konkrete planer for, hvordan man serverer bæredygtige måltider, og det er ikke tilfældigt, at det netop er bæredygtighed, der er blevet fokuseret på i Køkkenprisen i år.
- Det er vigtigt, at vi ikke blot hylder de køkkener, som taler om økologi, verdensmål og hvordan de gerne vil arbejde bæredygtigt, men at vi får fortalt historien om dem, der rent faktisk formår at udleve ambitionerne i praksis.
Køkkenerne har mange hensyn at tage. Både til deres målgrupper, arbejdet med bæredygtigheden i deres indkøb, kostråd, køkkenpraksis og selvfølgelig i selve måltidet. Samtidig skal det smage godt og se indbydende ud for at skabe varig forandring. Så det køkkenfaglige personale løfter en kæmpe opgave. Dem der er bedst til det, vil vi gerne honorere i år og hjælpe med at sprede budskaberne om deres gode arbejde, siger jurymedlem og seniorkonsulent fra Landbrug og Fødevarer Kristian Ploug Grut.
Ældres madvaner respekteres stadig
Køkkenprisens store fokus på bæredygtighedsaspektet betyder ikke, at der ikke tages særlige hensyn. Livskvalitet hos ældre og småtspisende er også et vigtigt parameter for at lykkes med opgaven ude i de offentlige køkkener. De gode spiseoplevelser er lige så vigtige som næringsaspektet. Det er en svær kunst at balancere gode spiseoplevelser med den rette ernæring samt høje krav til bæredygtighed, men det lykkedes alle de nominerede til Køkkenprisen 2022 med.
Der var dog én kandidat, som løser opgaven i særklasse. Køkkenpersonalet på Nordsjællands Hospital i Hillerød formår at levere høj kvalitet på daglig basis, når de serverer indbydende måltider til de spisende på hospitalet. Det var derfor nogle stolte vindere, som tog imod årets Køkkenpris i den fyldte sal på Hindsgavl Slot i Middelfart.
- Det føles helt fantastisk at få anerkendelse for det arbejde, som vi udfører hver dag. Det viser, at der er nogle, der sætter pris på vores tanker, og det er så fedt. Vi har et mål om at reducere CO2 pr. indkøbt kilo med 25 pct. inden 2025 – og der er vi halvvejs nu, siger teamet fra Nordsjællands Hospital.
Køkkenprisen uddeles i et samarbejde mellem de faglige organisationer: Kost- og Ernæringsforbundet, FOA, Økologisk Landsforening og 3F, der organiserer de køkkenprofessionelle, samt Landbrug & Fødevarer.
Se vinderfotos fra Fødevaredagen 2022 på www.goderaavarer.dk/priser/koekkenprisen
Information om Landbrug & Fødevarer
De nominerede til Køkkenprisen 2022:
Aalborg Universitetshospital, Region Nordjylland
Rosengårdscenteret, Silkeborg
Nordsjællands Hospital, Hillerød
Idrætsbørnehuset Møllegården, Nørre Alslev
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Her er restauranterne, der er nomineret til Årets ret med gris og Årets ret med ost 20251.10.2025 06:07:00 CEST | Pressemeddelelse
Siden sommeren er det strømmet ind med indstillinger fra hele landet til dette års kokkekonkurrencer, Årets ret med gris og Årets ret med ost, og nu er de nominerede fundet.
Danske kokke satte grøntsagerne i front24.9.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse af Landbrug & Fødevarer viser, at hver tredje dansker ønsker at spise mere mad fra planter i fremtiden. Derfor samledes nogle af Danmarks mest visionære kokke og madprofessionelle til Grønt Kokketræf 2025 for at gå foran og demonstrere, hvordan det grønne køkken kan inspirere branchen til at udvikle smagsoplevelser.
Store som små strømmede til Åbent Landbrug22.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Halm i lommerne, smil på læberne og nysgerrige spørgsmål. Sådan så det ud, da tusindvis af danskere i alle aldre i går søndag tog på opdagelse i sol, regn og blæst. Årets Åbent Landbrug havde i alt 94.989 besøgende og markerede 30-års jubilæet for den landsdækkende begivenhed, hvor landmænd og virksomheder inviterer danskerne indenfor.
Vær med til at fejre 30-års jubilæum for årets familiedag på landet18.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Træk i gummistøvlerne, tag familien i hånden og gå på opdagelse i landbruget, når Landbrug & Fødevarer inviterer til årets store familiedag på landet søndag den. 21. september. Siden 1995 har danske landmænd og fødevarevirksomheder holdt åbent for gæster, der gerne vil vide mere om, hvor deres mad kommer fra
Slagterprisen 2025 er uddelt på Hindsgavl Slot17.9.2025 06:36:00 CEST | Pressemeddelelse
I et meget stærkt felt af dygtige slagtermestre på tværs af de to kategorier, kunne de bedste i slagterfaget lade sige hylde til Landbrug & Fødevarers Fødevaredag på Hindsgavl Slot, hvor slagtermester Anders Kjeldbjerg fra MENY i Herning og slagtermestrene Steffen Vammen Kolstrup & André Kjelkvist-Born fra Slagtermestrene Born og Kolstrup, kunne træde frem som vindere af Slagterprisen 2025. Prisen er en anerkendelse af håndværk, faglighed og nytænkning i slagterfaget.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum