Vinderen af Køkkenprisen 2022 er fundet
Køkkenprisen uddeles til offentlige køkkener, som formår at arbejde reflekteret med bæredygtighed. Der er blevet givet point for aktiv stillingtagen og konkrete planer for, hvordan man serverer bæredygtige måltider, og det er ikke tilfældigt, at det netop er bæredygtighed, der er blevet fokuseret på i Køkkenprisen i år.
- Det er vigtigt, at vi ikke blot hylder de køkkener, som taler om økologi, verdensmål og hvordan de gerne vil arbejde bæredygtigt, men at vi får fortalt historien om dem, der rent faktisk formår at udleve ambitionerne i praksis.
Køkkenerne har mange hensyn at tage. Både til deres målgrupper, arbejdet med bæredygtigheden i deres indkøb, kostråd, køkkenpraksis og selvfølgelig i selve måltidet. Samtidig skal det smage godt og se indbydende ud for at skabe varig forandring. Så det køkkenfaglige personale løfter en kæmpe opgave. Dem der er bedst til det, vil vi gerne honorere i år og hjælpe med at sprede budskaberne om deres gode arbejde, siger jurymedlem og seniorkonsulent fra Landbrug og Fødevarer Kristian Ploug Grut.
Ældres madvaner respekteres stadig
Køkkenprisens store fokus på bæredygtighedsaspektet betyder ikke, at der ikke tages særlige hensyn. Livskvalitet hos ældre og småtspisende er også et vigtigt parameter for at lykkes med opgaven ude i de offentlige køkkener. De gode spiseoplevelser er lige så vigtige som næringsaspektet. Det er en svær kunst at balancere gode spiseoplevelser med den rette ernæring samt høje krav til bæredygtighed, men det lykkedes alle de nominerede til Køkkenprisen 2022 med.
Der var dog én kandidat, som løser opgaven i særklasse. Køkkenpersonalet på Nordsjællands Hospital i Hillerød formår at levere høj kvalitet på daglig basis, når de serverer indbydende måltider til de spisende på hospitalet. Det var derfor nogle stolte vindere, som tog imod årets Køkkenpris i den fyldte sal på Hindsgavl Slot i Middelfart.
- Det føles helt fantastisk at få anerkendelse for det arbejde, som vi udfører hver dag. Det viser, at der er nogle, der sætter pris på vores tanker, og det er så fedt. Vi har et mål om at reducere CO2 pr. indkøbt kilo med 25 pct. inden 2025 – og der er vi halvvejs nu, siger teamet fra Nordsjællands Hospital.
Køkkenprisen uddeles i et samarbejde mellem de faglige organisationer: Kost- og Ernæringsforbundet, FOA, Økologisk Landsforening og 3F, der organiserer de køkkenprofessionelle, samt Landbrug & Fødevarer.
Se vinderfotos fra Fødevaredagen 2022 på www.goderaavarer.dk/priser/koekkenprisen
Information om Landbrug & Fødevarer
De nominerede til Køkkenprisen 2022:
Aalborg Universitetshospital, Region Nordjylland
Rosengårdscenteret, Silkeborg
Nordsjællands Hospital, Hillerød
Idrætsbørnehuset Møllegården, Nørre Alslev
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer om grøn fond: Afgørende midler til landbrugets grønne omstilling15.4.2024 09:33:10 CEST | Pressemeddelelse
Et stort flertal i Folketinget har netop præsenteret en grøn fond, som blandt andet skal bidrage til, at landbrug- og fødevaresektoren kan udvikle teknologier, der er nødvendige for at nå de fastsatte klimamål.
L&F: Dansk succes ved Bocuse d’Or Europe er en sejr for gastronomi- og fødevareerhvervet20.3.2024 18:56:44 CET | Pressemeddelelse
Det danske kokkehold har her til aften vundet guld ved Bocuse d’Or Europe. En sejr, der også kan betragtes som en succes for vores fødevareerhverv og dansk gastronomi.
Flere unge vælger en uddannelse indenfor landbrug15.3.2024 08:22:23 CET | Pressemeddelelse
På bare et år er 30 procent flere unge optaget på en landbrugsuddannelse. Det viser tal fra Børne- og Undervisningsministeriet. Det er et stærkt signal om, at landbruget er et erhverv i udvikling, som unge ser en fremtid i, mener viceformand i Landbrug & Fødevarer
Årets kvægelev er et ’scoop for enhver virksomhed’26.2.2024 13:44:13 CET | Pressemeddelelse
Nysgerrig, dygtig og grundig. Sådan beskrives Isabella van Noordenne fra Gråsten Landbrugsskole, der netop har vundet prisen som Årets Kvægelev 2024
Kvægformand: En afgift må ikke blokere for, at vi kan få ny teknologi og klimaeffektive løsninger i spil25.2.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Vi har masser af grønne ambitioner. Men jeg har svært ved at se, hvordan en afgift skal hjælpe os med at indfri dem. Sådan siger Christian Lund, formand for Landbrug & Fødevarer, Sektor for Kvæg, efter ekspertudvalget har fremlagt en rapport med input til, hvordan en CO2-afgift på de biologiske processer i landbruget kan se ud.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum