UNICEF Danmark

Vindere af mediekonkurrencen tog ordet

Del

I dag er seks folkeskoleklasser blevet kåret som vindere af årets mediekonkurrence. ’Vi har ordet - unge har også ret’- sådan lød årets tema, der havde fokus på børns rettigheder.

De seks vinderklasser har de sidste dage holdt på hemmeligheden om, at det var deres aviser, som vandt, men i dag kunne de endelig råbe det højt, da de blev afsløret som vinderne foran de 150 andre deltagende klasser fra hele landet ved en online-fejring.

”Karakterer presser unge”, ”1000 klager og ingen hjælp”, ”Unge parate til klimahandling”.Sådan lød nogle af årets overskrifter fra de seks vinderaviser. Klasserne havde valgt at skrive artikler om blandet andet diskriminering, præstationskultur, børnekonventionen og klima.

”Det er vigtigt, at børn får et større kendskab til deres rettigheder – både herhjemme og i resten af verden. Årets aviser er et bevis på, at skoleklasserne ikke er bange for at tage ordet, og fortælle os voksne, hvad der betyder noget for dem, uanset om det drejer sig om MeToo, klimaforandringer, udfordringer ved at være ung LGTB+ er og andre store spørgsmål, der fylder i de unge menneskers liv” siger Karen Hækkerup, generalsekretær i UNICEF Danmark. 

Juryen bestod i år af repræsentanter fra UNICEF Danmark, Ekstra Bladet, Politiken og Jyllands-Posten, som sammen udvalgte de seks vinderklasser, der alle blev overrasket med et virtuelt besøg fra JP/Politikens Hus og UNICEF. Her blev de også præsenteret for præmien på 5.000 kr. til klassekassen.

 

”Vi er glade for at se, hvordan eleverne har relateret emnet til deres eget liv og har skrevet artikler om, hvad rettigheder egentlig betyder for dem. Det er inspirerende at læse om unge mennesker, der står fast på deres rettigheder – både på deres egne og andre børns vegne,” siger Louise Abildgaard Grøn, ansvarshavende chefredaktør og direktør for Børneavisen og Skole i JP/Politikens Hus.

Årets vinderklasser

6.-7. klasse:

Ekstra Bladet: 7.F på Tibberupskolen – Ret (a)vis

Politiken: 7.C på Hareskov Skole – News From The Forest

Jyllands-Posten: 7.A på Danmarksgade Skole Urban – Danmarksgade Skole 7.a skriver avis

 

8.-10. klasse:

Ekstra Bladet: 8.TB på Kløvermarkskolen – Kløvermark News

Politiken: 2.GL på Bagsværds Gymnasiums Grundskole - Globalen

Jyllands-Posten: 8.A på Lillevang Skole – VOX nyheder

 

 

Fejringen bliver virtuel i år

Normalt ville vinderne af mediekonkurrencen blive inviteret ind i JP/Politikens Hus på Rådhuspladsen til præmieoverrækkelse og fejring. Dette er i år erstattet af en virtuel fest, så eleverne kunne følge med i festlighederne fra deres klasseværelser. Ved live-streamingen vil der blandt andet være en videohilsen fra udviklingsminister Flemming Møller Mortensen, hvorefter 1., 2., og 3. pladsen i de tre kategorier vil blive afsløret. Når de dygtige vindere er afsløret fejres de med et festligt indslag med Per Vers,

Fakta om mediekonkurrencen:

  • Årets tema om FNs Børnekonvention: Vi har ordet – Unge har også ret
  • Forløb i ugerne 38-46 i 2020 
  • Vinderen kåres i uge 50
  • Alle 6.-10. klasser kan være med i konkurrencen, og det er gratis
  • Hver klasse laver deres egen avis og modtager efterfølgende 500 eksemplarer af avisen trykt på rigtigt avispapir
  • Mediekonkurrencen retter sig mod dansk, samfundsfag, historie, geografi, engelsk og religion
  • Den trykte avis produceres i ’Newsdesk’ – JP/Politikens Hus’ didaktiske avisværktøj til skoleelever
  • ­Mediekonkurrencen er støttet af Udenrigsministeriets Oplysningspulje, Politikens Hjælpefond, Knud Højgaards Fond, Aage og Johanne Louis Hansens Fond og UNICEF Danmark.

Kontakter

Pressechef Peter Lykke Lind. Tlf. 30531916, mail: pllind@unicef.dk

Billeder

Links

Information om UNICEF Danmark

UNICEF Danmark
Rentemestervej 62
2200 København NV

https://www.unicef.dk/

Følg pressemeddelelser fra UNICEF Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra UNICEF Danmark

Navnenyt: Tre nye bestyrelsesmedlemmer og ny bestyrelsesformand i UNICEF Danmark25.3.2021 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

Jesper Lok: Jesper Lok, 53 år, har siddet i UNICEFs bestyrelse de seneste fire år og tiltræder nu posten som bestyrelsesformand. Jesper er uddannet fra -og har senere været ansat i A.P. Møller-Mærsk i 25 år, de seneste 8 år som CEO for SVITZER. Herefter var han CEO hos DSB og Falck Emergency. I dag er han bestyrelsesformand eller -medlem i Dagrofa, EAC, Vestergaard og World Marine Offshore og en række andre bestyrelser. Jesper glæder sig til sit fortsatte arbejde UNICEF: “Jeg glæder mig til at fortsætte arbejdet med at øge indsamlingerne til børn rundt omkring i verden, og til at bidrage til den transformation; digitalt og i øvrigt, som er nødvendig for at lykkes. Ikke nogen let, men en både vigtig og spændende opgave.” Marianne Skjold Larsen: Marianne Skjold, 54 år, træder ind i UNICEF Danmarks bestyrelse med mange års erfaring og viden om sundhedsområdet - mental sundhed i særdeleshed. Som CEO i Psykiatrifonden igennem de seneste 7 år har hun erfaring med ledelse, organisationsudvikl

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum