Vinder af Den Kriminalpræventive Pris får børn tilbage i skole
Den Kriminalpræventive Pris 2021 går til projektet U-start, der bekæmper skolefravær. Justitsminister Nick Hækkerup overrakte i dag prisen og 50.000 kroner.

U-start, som er et projekt i Hvidovre Kommune, modtog i dag årets kriminalpræventive pris for at hjælpe folkeskoleelever med højt fravær tilbage i skole. Justitsminister Nick Hækkerup roste projektets vellykkede indsats med at forebygge kriminalitet.
- Der er stadig for mange børn og unge, som balancerer på kanten af samfundet. Med det ene ben i den lovlydige lejr og det andet ben i kriminalitet. I dag benytter vi uddelingen af Den Kriminalpræventive Pris til at hylde alle dem, der rækker ud til de børn og unge. Giver dem en udstrakt hånd og et tilbud om at komme ind i fælleskabet igen, siger justitsministeren
Det var en glad Susan Bjerregaard, der modtog prisen på vegne af U-start.
- Jeg vil gerne sige tak, fordi vi har fået prisen. Det er fantastisk - tak til vores dygtige medarbejdere i U-start som er kreative, fantasifulde og laver alle mulige tiltag, der hjælper den enkelte familie. Når vi tænker, at det her projekt er kriminalpræventivt, er det fordi, vi ved, at skoletilknytning er noget af det mest beskyttende, der findes for børn, siger Susan Bjerregaard, der er direktør for Børn & Velfærd i Hvidovre Kommune.
Blik for hvert enkelt barn
Indsatsen hos U-start er målrettet børn og unge, der på grund af store og komplekse problemer har haft fravær i lange perioder. U-start arbejder med det enkelte barns behov, hvor man tager højde for fx problemer i familien, traumer, diagnoser og misbrug, der har indflydelse på barnets trivsel.
Formanden for Det Kriminalpræventive Råd Erik Christensen anerkender projektets blik for det enkelte barn og betydningen af positive fællesskaber som et alternativ til kriminalitet.
- Vi ved, at hvis børn og unge har et højt skolefravær gennem lang tid, så øges risikoen for, at de begår kriminalitet. U-start gør en betydelig indsats med at få unge tilbage i skolen og ind i et positivt fællesskab. U-start fortjener stor ros, både for deres tværfaglige samarbejde og deres tilgang til de unge. Jeg håber, U-start kan bruges som inspiration i andre kommuner, for højt fravær er et landsdækkende problem, siger Erik Christensen.
Bag U-start er et team af psykologer, socialpædagoger og familierådgiver. Projektet startede i 2018 på fire af Hvidovre Kommunes ni skoler, og skal nu udvides til også at arbejde med de øvrige skoler. U-start har foreløbig hjulpet 46 elever, som ellers havde opgivet håbet om at vende tilbage til skolen. To tredjedele af eleverne er vendt tilbage i skole, og resten er hjulpet videre i andre specialiserede tilbud.
De øvrige nominerede til Den Kriminalpræventive Pris 2021 var ALL IN, Indkøbspatruljen og SSP-S.
Den Kriminalpræventive Pris
- Den Kriminalpræventive Pris uddeles hvert år til et projekt, en person eller organisation, der har gjort en særlig forebyggelsesindsats.
- Formålet med prisen er at sætte fokus på kriminalitetsforebyggende arbejde i lokalområder samt opmuntre til og øge bevidstheden om kriminalitetsforebyggelse blandt enkeltpersoner, organisationer, foreninger og myndigheder.
Nøgleord
Kontakter
SallyPressemedarbejderDet Kriminalpræventive Råd
Tlf:45 15 36 50Tlf:45 15 36 50sje@dkr.dkBilleder

Information om Det Kriminalpræventive Råd
Det Kriminalpræventive Råd arbejder for at forebygge kriminalitet og skabe et tryggere samfund.
Følg pressemeddelelser fra Det Kriminalpræventive Råd
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Det Kriminalpræventive Råd
Corona gav historisk få voldsskader på skadestuerne31.5.2022 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Langt færre danskere fik behandlet skader efter vold på landets skadestuer under corona. Nedlukningen af samfundet medførte et fald i voldsskader på over 20 procent, viser ny rapport fra Det Kriminalpræventive Råd. Undersøgelsen viser samtidig, at volden stiger med genåbningen, og at kvinder udgør en større andel af voldsofrene.
Det Kriminalpræventive Råd: Trygheden kan øges lokalt5.5.2022 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Selvom kriminaliteten generelt er faldende, er danskerne blevet mere utrygge, når de går udenfor i mørke. Det Kriminalpræventive Råd opfordrer nu til, at landets kommuner øger trygheden i det offentlige rum.
Tusindvis af muldyr: Unge hvidvasker penge for kriminelle27.4.2022 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Flere tusinde unge er med til at hvidvaske penge, som it-kriminelle stjæler gennem fx identitetstyveri og svindel. De unge fristes af lettjente penge eller en simpel tjeneste. Det Kriminalpræventive Råd advarer kraftigt mod at stille sin konto til rådighed og dermed blive muldyr for kriminelle.
Over 150.000 danskere er ofre for it-kriminalitet21.4.2022 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Mange danskere bliver fortsat lokket til at udlevere oplysninger ved nethandel, selvom it-kriminaliteten og særligt misbrug af betalingskort er faldende. Det viser en ny offerundersøgelse. Det er derfor vigtigt, at danskerne bliver bedre til at beskytte sig mod kriminalitet på nettet.
Færre ofre for indbrud anmelder til politiet19.4.2022 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Markant færre danskere anmelder til politiet, når de har haft indbrud, viser en netop offentliggjort offerundersøgelse. Det er problematisk, mener Det Kriminalpræventive Råd, for så har hverken nabolaget eller politiet mulighed for at forebygge næste indbrud.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum