Guldborgsund Kommune

Vinder af byggeriet af Guldborgsunds nye multihal er valgt

Del

Realiseringen af drømmen om at kunne afvikle sportsbegivenheder på internationalt niveau, og samtidig imødekomme en stor efterspørgsel efter haltimer fra lokale foreninger begynder nu at tage form. Firmaet Gråkjær Erhverv A/S har vundet konkurrencen om udbuddet, og skal stå for byggeriet af kommunens nye hal, der skal stå klar til brug i løbet af foråret 2023.

Guldborgsund Kommunes nye multihal visualiseret af GPP Arkitekter.
Guldborgsund Kommunes nye multihal visualiseret af GPP Arkitekter.

Om lidt under to år udvides hallerne i Nykøbing Falster med en ny stor multihal, der skal kunne rumme store internationale sportsbegivenheder, koncerter og events. Byggeriet skal samtidig imødekomme en stor efterspørgsel på haltimer fra flere af kommunens skoler, foreninger m.fl., der nu får plads til deres aktiviteter. Opførelse af den nye Multihal betyder endvidere, at sportsforeningerne og skolerne ikke længere får så mange aflysninger, når der er større arrangementer i hallerne.

Udviklingen af den nye hal begyndte med møder og workshops for alle foreninger og brugere, der havde lyst til at bidrage til den nye hal. Rambøll, som er projektets byggeherrerådgiver deltog i møderne, og har taget så mange ideer og ønsker som muligt med i udbudsmaterialet, som Gråkjær Erhverv A/S har givet et bud på, og nu skal i gang med at gøre endnu mere konkret.

”Jeg er virkelig glad for resultatet af konkurrencen, og vi glæder os meget til at byggeriet går i gang. Det er vigtigt at hallen bliver et sted, som så mange som muligt får glæde af – enten som udøvende eller som tilskuer, og at hallen kan rumme mange former for aktiviteter. Idræt og kultur er en stor del af dna´et i Guldborgsund Kommune, og derfor er det helt fantastisk, at vi nu får de bedste rammer, der vil være med til at styrke vores kultur- og idrætsliv. Samtidig er det også meget vigtigt, at de nye hal-kvadratmeter giver skolebørnene bedre mulighed for at gennemføre idrætsundervisningen. Vi er en ”bevæg dig for livet”-kommune, så for os er muligheden for at dyrke motion noget vi har særligt fokus på” siger udvalgsformand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget Martin Lohse.

Den nye hal skal stå færdig om lidt under to år, og får plads til 2.500 siddende tilskuere og 500 ståpladser, og skal integreres med de eksisterende haller. Derudover er det vigtigt, at hallen kan leve op til sit navn Multihallen, og enkelt og nemt kan ændres fra sportsbegivenheder til et koncert- og konferencested. Det er bygherrerådgiver Rambøll, der har gennemgået de bud kommunen har modtaget på at bygge Multihallen, og ud fra kriterierne i udbudsmaterialet har det resulteret i valget af totalentreprenør-firmaet Gråkjær.

”Vi er meget stolte over, at Gråkjær Erhverv A/S er betroet opgaven med opførelsen af Guldborgsund Ny Multihal. Vi har, i samarbejde med vores team GPP Arkitekter og Hamiconsult, udarbejdet et flot projekt, som vi glæder os rigtig meget til at opføre. Gråkjær har mere end 45 års erfaring med opførelsen af totalentrepriser, og vi ser meget frem til at styrke kultur- og idrætslivet med realiseringen af et nyt og moderne samlingssted i Guldborgsund Kommune. Vi kender desuden området rigtig godt og glæder os til igen at være på de kanter”, udtaler direktør Henrik Skaarup fra Gråkjær.

Gråkjær Erhverv A/S og teamet omkring byggeriet af multihallen skal nu i gang med at omsætte tegningerne til virkelighed i tæt samarbejde med brugerne af hallen.

”Det bliver helt fantastisk når NFH endelig kan spille de store kampe på hjemmekampe. Det har naturligvis stor betydning for dem, for alle deres fans og for brandingen af vores kommune” siger udvalgsformanden.

Guldborgsund Kommune ser frem til samarbejdet med Gråkjær Erhverv A/S og til at det færdige resultat står klar i foråret 2023.

”Projektet fra Gråkjær Erhverv A/S indeholder en løsning, der på en god måde sammenbygger de eksisterende haller med den nye Multihal, så det bliver én stor enhed. Det hele samles omkring en foyer, som binder det hele sammen. Vi glæder os meget til samarbejdet med Gråkjær Erhverv A/S, og det hold de har sat og ser frem til at se det færdige resultat” siger Mark Stig Andersen, Leder af hallerne i Guldborgsund Kommune

Den økonomiske ramme for byggeriet af multihallen er på 80 mio. kr., som er afsat i budgetaftalen for 2020-23. Hallen skal stå færdig i løbet af foråret 2023.

Kontakter

Henrik SkaarupDirektørGråkjær Erhverv A/S

Tlf:2010 6706

Mark Stig AndersenLeder af hallerneGuldborgsund Kommune

Tlf:25180151

Billeder

Guldborgsund Kommunes nye multihal visualiseret af GPP Arkitekter.
Guldborgsund Kommunes nye multihal visualiseret af GPP Arkitekter.
Download
Guldborgsund Kommunes nye multihal visualiseret af GPP Arkitekter.
Guldborgsund Kommunes nye multihal visualiseret af GPP Arkitekter.
Download
Direktør Henrik Skaarup, Gråkjær Erhverv A/S og Udvalgsformand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget i Guldborgsund Kommune underskriver aftalen om den nye multihal. Foto: Guldborgsund Kommune
Direktør Henrik Skaarup, Gråkjær Erhverv A/S og Udvalgsformand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget i Guldborgsund Kommune underskriver aftalen om den nye multihal. Foto: Guldborgsund Kommune
Download

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Vi har de kommende fængselsbetjente – nu mangler vi bare uddannelsen14.6.2021 13:08:14 CEST | Pressemeddelelse

Udfordringen omkring en årelang mangel på fængselsbetjente, og et deraf stort pres på landets fængsler vil kommunerne Guldborgsund, Lolland og Vordingborg nu gerne være med til at løse. I en fælles henvendelse til landets justitsminister foreslår de tre borgmestre at fængselsbetjent-uddannelsen placeres i Nykøbing Falster, hvor der er adgang til relevante studerende. Én af byens uddannelsesinstitutioner står allerede klar til at åbne dørene.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum