Vind i stormstyrke på vej: Sådan sikrer du huset

DMI har udsendt varsel om stormende kuling og vindstød af stormstyrke i det meste af landet. Hos Codan har man sendt varslet ud til potentielt berørte kunder via SMS med gode råd og har gjort sit beredskab klar til, at kunder kan få hjælp, hvis uheldet er ude.
- Vi ønsker at rådgive og hjælpe vores kunder til at forebygge skader. Derfor har vi sendt varslings-SMS’er ud til dem, som kan være mest berørt. I vindstød af stormstyrke er det typisk tagsten, der i forvejen sidder løst, som kan blæse af, hvor vand kan trænge igennem. Det er også havemøbler og trampoliner, der blæser ind i f.eks. drivhuset samt grene fra ældre træer, der knækker af og rammer huset, fortæller Henrik Bundgaard, koncerndirektør hos Alm. Brand Group, som Codan er en del af.
Selskabet forventer at se en stigning i skader, hvis varslingen om vind i stormstyrke holder:
- Vi opfordrer til gå haven i gennem for løse genstande, der kan blæse væk og sikre, at trampolinen er forsvarligt fastgjort. Det er også en god idé at gennemgå taget for utætheder eller løse tagsten, da vind kan gøre en begyndende skade værre og vand kan trænge igennem utæthederne, siger Henrik Bundgaard.
Hvert år ser selskabet tusindvis af skader på huse og sommerhuse, når vind af stormstyrke eller storme begynder at ramme Danmark.
- Det kan få store økonomiske konsekvenser, hvis man ikke sikrer sin bolig, siger Henrik Bundgaard.
Sådan er du dækket
Du er dækket af din indbo- eller husforsikring hos Codan, hvis skaderne opstår i forbindelse med vindstød af stormstyrke, oplyser Henrik Bundgaard.
Du kan se, om der har været vindstød i stormstyrke i dit område, når du anmelder skaden, på forsikringsvejret.dk: Forsikringsvejret - Vindstød, skybrud eller lynnedslag i Danmark
Sådan sikrer du dit hus:
Før
- Gennemgå huset fra kælder til kvist. Tjek især taget for løse tagsten.
- Beskær træer, der står tæt på huset.
- Fjern trampolin, havemøbler, grill, krukker og andre løse ting fra haven.
- Hvis du har en kælder, skal du fjerne ting fra gulvet, da stormen ofte medfører regn og vandskader.
Under
- Sørg for, at alle vinduer forbliver lukket.
Efter
- Meld skaden så hurtigt som muligt til dit forsikringsselskab.
- Dæk ituslåede vinduer med træplader eller andet materiale, der kan holde vind og regn ude.
- Hvis taget er alvorligt skadet, så fjern værdifulde genstande fra dit hjem, så de ikke bliver ødelagt.
- Gem kvitteringer fra materialeindkøb og håndværkerassistance.
- Tag fotos af de ting, som er ødelagt
Nøgleord
Kontakter
Mikkel NikolajsenPressechefAlm Brand Group
Tlf:+4522185711abmink@almbrand.dkBilleder


Information om Codan Forsikring
Codan Forsikring har cirka 250.000 danske husstande og 50.000 små og store virksomheder som kunder. Codan Forsikring er i dag ejet af Alm. Brand Group. Læs mere om Codan på www.codan.dk.
Følg pressemeddelelser fra Codan Forsikring
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Codan Forsikring
Nyt initiativ skal hjælpe med at fjerne tusindvis af gamle forurenende fiskenet i danske farvande10.7.2025 10:21:04 CEST | Pressemeddelelse
Der ligger alt for mange gamle fiskenet i de danske farvande, der forurener havet med mikroplast. Codan Fonden har derfor finansieret 1.000 bøjer i et landsdækkende projekt, som skal bruges til at markere, hvor de gamle fiskenet er i de danske farvande, så professionelle dykkere kan fjerne dem.
Frokostpausen er dagens farligste tidspunkt for chauffører i transportbranchen9.7.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Der sker rekordmange skader på arbejdskøretøjer for landets transportvirksomheder. Nye tal fra forsikringsselskabet Codan viser, at tiden lige omkring frokostpausen er det farligste tidspunkt på dagen for chaufførerne, hvor der sker flest skader.
278 livreddende brætter klar på danske strande og ved kyster7.7.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Sommeren er over os og danskerne valfarter til strandene. I år mødes badegæsterne af ekstra tryghed. Codan Fonden og LifeBoard har netop afsluttet en landsdækkende opsætning af 278 stykker offentligt livrednings udstyr, der kan bruges, hvis uheldet er ude i vandet.
Ny undersøgelse: 1 ud af 4 danskere ved ikke, hvad de skal gøre, hvis de er vidne til en drukneulykke27.6.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Hvert år er omkring 16.000 personer tæt på at drukne i Danmark. Tallet dækker ikke de mange, der mister livet i drukneulykker.
Ny undersøgelse: Forældre efterlyser mere undervisning i svømning og vandsikkerhed i skolen20.6.2025 13:29:22 CEST | Pressemeddelelse
Alt for få børn lærer at begå sig sikkert i og omkring vand, og det bekymrer de danske forældre. En ny undersøgelse foretaget af YouGov for Codan Fonden og LifeBoard viser, at seks ud af ti forældre til skolebørn ønsker mere undervisning i svømning og vandkompetencer.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum