Trelleborg

Vikingefestival på Trelleborg

Del

Oplev Danmarks største vikingefestival på Trelleborg lørdag den 16. juli til søndag den 24. juli. Vikingefestival på Trelleborg tager jer med på en rejse til vikingetiden. Du kan opleve et væld af vikingeboder, dufte bålrøg og vikingemad eller se Slaget om Trelleborg med ca. 300 vikingekrigere

Igennem hele ugen kan du nyde den autentiske stemning og møde vikinger fra 14 forskellige lande. Oplev et væld af sjove aktiviteter for både store, som små krigere på Harald Blåtands ringborg. 

”Vi glæder os til at byde alle besøgende velkommen til årets vikingefestival på Trelleborg. Sidste sommer var vi desværre nødt til at aflyse vikingefestival grundet Covid-19 situationen, men i år ser vi frem til en sæson fyldt med vikingeliv og sommerstemning på ringborgen. Vi forventer, at der kommer omkring 1100 vikinger under festivalen. Efter sidste års sommer uden vikingefestival glæder vi os ekstra meget til at holde det i år" siger Anne-Christine Larsen, museumschef på Trelleborg

Vikingeaktiviteter og boder
Kom tæt på historien ved at besøge Trelleborgs vikingefestival i uge 29 og oplev den helt unikke vikingestemning, som summer på Trelleborg i sommeren 2022. Krigere, handel og håndværk er sat i fokus under festivalen, men også det hyggelige vikingeliv. Du kan komme helt tæt på vikingernes smukke håndværk, følge arbejdet når de flotte plantefarver trylles frem, se fremstilling af fantastiske dragter, se gnisterne fyge omkring smedens håndelag og følge træarbejdet i huggehuset. Ved vikingeboderne kan du slå en god handel af og købe alt fra vikingetøj, bånd og uld til mjød, våben eller fantastiske smykker.

Oplev vikingekrigerne i Slaget om Trelleborg.
‘Slaget om Trelleborg’, er festivalens højdepunkt. Slaget kæmpes af ca. 250 bevæbnede vikingekrigere ved siden af den berømte ringborg. Slaget finder sted torsdag den 21. juli til søndag d. 24. juli. Alle dage klokken 13.

Find din indre viking frem
Fra kl. 10 - 16 vil der hver dag være vikingeaktiviteter. Kom endnu tættere på fortiden imens du bager et lækkert fladbrød, skyder med vikingernes buer, rister dit navn med runer eller maler et miniskjold. Udforsk vikingelandsbyens hyggelige huse og udkæmp en tvekamp, som en vaskeægte vikingekriger. Der vil dagligt være gratis rundvisninger og krigertræning for børn.

Vi glæder os til at byde alle gæster velkommen til en farverig festival i vikingernes tegn, omringet af Tudeå fantastiske omgivelser. En enestående mulighed for en anderledes og lærerig sommeroplevelse, som næppe bliver glemt i mindebogen.

Entré
Det koster 150,- for voksne, og børn u. 18 år 50,- pr. dag. Parkeringen er gratis.
Aktivitetsarmbånd kan købes i museumsbutikken og koster hhv. 100,- for vikingeaktiviteterne og 150,- for skjold og sværd.

Læs mere om Trelleborgs Vikingefestival på: vikingeborgen-trelleborg.dk
Følg med på Facebook: Vikingeborgen Trelleborg 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Download
Vikingekrigere på vej til Slaget om Trelleborg
Vikingekrigere på vej til Slaget om Trelleborg
Download
Vikingebørn som løber rundt på Kong Harald Blåtands ringborg
Vikingebørn som løber rundt på Kong Harald Blåtands ringborg
Download
Slaget om Trelleborg bliver udført af vikinge reeanctors
Slaget om Trelleborg bliver udført af vikinge reeanctors
Download
Vikingefestival på Trelleborg
Vikingefestival på Trelleborg
Download
To vikingebørn som nyder naturen
To vikingebørn som nyder naturen
Download
Vikingefamilie på Trelleborg som laver aftensmad
Vikingefamilie på Trelleborg som laver aftensmad
Download
En smed arbejder på Trelleborg
En smed arbejder på Trelleborg
Download

Information om Trelleborg

Trelleborg
Trelleborg
Trelleborg Allé 4, Hejninge
4200 Slagelse

4120 6399https://natmus.dk/museer-og-slotte/trelleborg/

Vikingeborgen Trelleborg er bygget af Harald Blåtand i år 980. Ringborgen ligger vest for Slagelse og er i dag et levende museum med undervisning, aktiviteter og events, som f.eks. sommerens vikingefestival.  

Følg pressemeddelelser fra Trelleborg

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Trelleborg

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum