Lederne

Vigtigt med mere barselsorlov til mænd

Del

Ledernes administrerende direktør glæder sig over, at et politisk flertal nu har aftalt at udvide den øremærkede barselsorlov til fædre. Lederne havde dog gerne set, at der var blevet øremærket endnu flere ugers orlov til fædrene for at få flere kvinder ind i ledelse.

- Vi ved, at den meget skæve fordeling af barselsorloven mellem mænd og kvinder lægger en væsentlig dæmper på kvinders karrierer. Derfor er det meget positivt, at betydeligt flere ugers barselsorlov nu bliver øremærket til fædrene. Det vil forhåbentlig betyde, at mændene fremover tager en langt større del af orloven.

Sådan siger Bodil Nordestgaard Ismiris, adm. direktør i Lederne, som reaktion på den politiske aftale om barselsorlov, som et flertal i Folketinget har indgået her til aften. Den betyder, at i alt 11 ugers barselsorlov med dagpenge fremover bliver øremærket til fædrene, hvilket er 9 uger mere end i dag. Med aftalen sikrer politikerne, at den danske lovgivning lever op til et nyt EU-direktiv, som sikrer mere barselsorlov til mænd.

- Det er et godt skridt, selv om vi fra Ledernes side ærgrer os over, at politikerne ikke gik endnu længere, når de havde denne unikke mulighed med EU-direktivet. Vi havde foreslået, at man øremærkede hele 18 uger til fædrene for at tage et markant livtag med den enormt skæve fordeling af barslen i dag. Men nu vil vi følge de nye regler tæt i forhold til, om de får den ønskede effekt, siger Bodil Nordestgaard Ismiris.

Kontakter

Information om Lederne

Lederne
Vermlandsgade 65
2300 København S

3283 3283https://www.lederne.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lederne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lederne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum