Ingeniørforeningen, IDA

Vigtigt med grøn forskningsreserve

Del

Årets forlig om forskningsreserven er landet ganske fornuftigt, og sikrer forskningen i den grønne omstilling

Partierne i Folketinget er i dag blevet enige om fordele godt 2,8 milliarder kroner i forskningsreserven for 2021, og overordnet set har aftalen et fornuftigt fokus på den grønne omstilling.

Det mener formanden for Ingeniørforeningen, IDA Thomas Damkjær Petersen, der understreger, at den tekniske og naturvidenskabelige forskning er vigtigere end nogensinde før.

”Både Danmark og resten af verden står med enorme udfordringer på det grønne område. Derfor er det vigtigt, at vi prioriterer den grønne forskning på områder som for eksempel energisystemer, grønne brændstoffer og cirkulær økonomi. Det vil ikke bare medføre løsninger til gavn for klimaet, men også gavne dansk erhvervsliv og sikre danske arbejdspladser,” siger han.

Partierne er desuden enige om at fastholde niveauet for de grønne forskningsmidler på det statslige forskningsbudget på mindst 2020-niveauet i perioden 2022-2024, og det skal de have ros for, mener IDAs formand.

”Det giver et bedre fundament at arbejde ud fra, når man sætter et minimumsbeløb. Samtidig forhindrer det ikke politikerne i at hæve forskningsbudgettet, så Danmark kan løfte sig op blandt lande, hvor forskningen prioriteres endnu højere,” siger Thomas Damkjær Petersen.

IDA har sammen med Dansk Metal, Dansk Industri og Akademiet for de Tekniske Videnskaber dannet Forskningsalliancen, der arbejder for, at Danmark senest i 2030 investerer 1,5 procent af BNP i offentlig forskning.

Kontakter

Ulrik Frandsen 23 65 09 69

Billeder

Information om Ingeniørforeningen, IDA

Ingeniørforeningen, IDA
Ingeniørforeningen, IDA
Kalvebod Brygge 31-33
1780 København V

33 18 48 48http://ida.dk/

Følg pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum