Vigtig hjælpepakke til dansk erhvervsliv

Politikerne fortjener ros for at handle hurtigt og markant i denne meget alvorlige situation for dansk erhvervsliv. Det mener Svend Askær, formand for Ledernes Hovedorganisation, i kølvandet på offentliggørelsen af den massive hjælpepakke til danske virksomheder, som alle partier i Folketinget er blevet enige om.
- Dansk erhvervsliv står lige nu i en dybt alvorlig og ekstraordinær situation, som koster mange virksomheder virkelig dyrt og kan true dem på eksistensen. Vi ser også allerede en eksplosiv stigning i ledigheden, og derfor er det meget positivt, at Folketinget nu også reagerer med ekstraordinære midler i form af den nye hjælpepakke. Den giver ikke bare virksomhederne en vigtig saltvandsindsprøjtning, men sender også et klart signal om, at politikerne er klar til at levere det, der kræves for at få os gennem krisen, siger Svend Askær.
Han slår fast, at det er afgørende at fastholde den organisatoriske og produktionsmæssige kapacitet i virksomhederne. Og derudover skal der sikres en tilstrækkelig effektiv efterspørgsel fra forbrugere, virksomheder og det offentlige i takt med, at corona-krisen forhåbentlig snart slipper sit tag i dansk økonomi.
Vil følge situationen tæt
Hjælpepakken består blandt andet af en kompensationsordning for selvstændige, som oplever store fald i deres omsætning. Virksomhederne får også i en periode kompensation for nogle af de faste omkostninger, som virksomhederne ikke længere har omsætning til at dække. Derudover får små og mellemstore eksportvirksomheder øget adgang til eksportkredit, og rammen for statsgaranterede låneordninger for alle virksomheder forhøjes. Samtidig skal de offentlige indkøb være med til at sikre, at erhvervslivet kommer godt gennem krisen, og der bliver lempeligere vilkår for at modtage dagpenge for ledige i den kommende tid.
Svend Askær kalder hjælpepakken et meget vigtigt skridt og slår samtidig fast, at Ledernes Hovedorganisation vil følge tæt, om der bliver behov for yderligere tiltag. Hovedparten af de godt 128.000 medlemmer er ledere i danske virksomheder, hvoraf mange er hårdt presset under krisen, men cirka 10.000 er også selvstændige erhvervsdrivende, som har helt særlige udfordringer.
- De selvstændige erhvervsdrivende har jo sjældent samme økonomiske polstring som større virksomheder, og derfor kan en så alvorlig krise hurtigt rive tæppet væk under mange. Vi vil derfor holde skarpt øje med, om der er behov for nye tiltag ikke mindst til den gruppe. Og hvis det bliver nødvendigt, vil vi hjælpe regeringen ved at gøre opmærksom på nye forslag ud fra de behov, vores medlemmer har, siger Svend Askær.
Kontakter
Søren KudahlPressechef
Tlf:2338 4211sku@lederne.dkBilleder
Information om Lederne
Følg pressemeddelelser fra Lederne
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Lederne
Lederne bakker op om ny ordning for international rekruttering30.6.2025 11:33:21 CEST | Pressemeddelelse
Det vil være en tiltrængt støtte til et presset arbejdsmarked, hvis regeringen får gjort det nemmere at rekruttere medarbejdere fra lande udenfor EU. Det mener Lederne, efter regeringen i dag offentliggjorde sit udspil til en ny erhvervsordning for rekruttering af international arbejdskraft.
Effektiviseringer i staten er nødvendige – men kræver mod og teknologi18.6.2025 13:11:06 CEST | Pressemeddelelse
Regeringens planer om at afbureaukratisere, effektivisere og reducere antallet af statslige stillinger møder forståelse hos Lederne. ”Antallet af statslige ansatte er steget betydeligt de senere år. Det er fornuftigt, at regeringen nu stopper op og ser på, om ressourcerne kan anvendes bedre, siger Bodil Nordestgaard Ismiris,” adm. direktør i Lederne. Hun understreger, at presset på arbejdsmarkedet gør det nødvendigt, at både offentlige og private aktører gentænker, hvordan opgaver løses – og hvilke værktøjer, der tages i brug. ”I en tid med mangel på arbejdskraft er det afgørende, at alle sektorer ser på, hvor der kan arbejdes smartere og mere effektivt, herunder gennem kunstig intelligens. Digitalisering og kunstig intelligens er vigtige redskaber til at frigøre ressourcer fra medarbejdere, som så kan løse opgaver andre steder, og til at bidrage til at forebygge stress og begrænse nedslidning hos medarbejdere. Det gælder også i staten,” siger hun. Bodil Nordestgaard Ismiris hilser det
Danske virksomheder tager ESG i egen hånd – trods bøvl med data og uklare krav3.6.2025 13:27:53 CEST | Pressemeddelelse
Den hidtil største danske undersøgelse af ESG-indsatsen blandt danske ledere og virksomheder peger på, at virksomhederne, trods planlagte EU-lempelser, allerede har sat fart på ESG-arbejdet. Men samtidig viser undersøgelsen, at der fortsat er en række store udfordringer, når det gælder om at få sat arbejdet med bæredygtighed i system.
Seniorer får nyt job som aldrig før30.5.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I en tid, hvor færre får nyt job, skiller seniorerne sig ud, når de stadigt oftere får ny arbejdsplads.
Styrket partnerskab vil løfte danske virksomheders bæredygtighed7.5.2025 08:04:41 CEST | Pressemeddelelse
EY træder ind i partnerskabet bag det digitale værktøj ESG Profilen sammen med Lederne og Danske Bank. I en tid med en konstant strøm af nye kriser og forandringer er det afgørende, at danske virksomheder får de nødvendige redskaber, så indsatsen for ESG og bæredygtighed ikke drukner i administration og bureaukrati.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum