viggo

ViggoEnergy åbner Hovedstadens første og største lynlade-hub

Del

I månedsvis er der blevet gravet i jorden på Bernstorffsgade 35 i indre København. På adressen kommer 14 elbiler til at kunne lynlade på ViggoEnergys lynlade-hub på samme tid, og nu er datoen endelig kommet på plads for, hvornår det er muligt.

Energiselskabet ViggoEnergy står nu klar med en dato for, hvornår Københavns første, store lynlade-hub kan dele ud af sin strøm. 

Fire 300 kW-lynladere med plads til i første omgang otte elbiler er fra den 11. august klar til at levere strøm til alle elbilister. Og allerede nu bliver der gjort klar til yderligere tre lynladere, så i alt 14 elbiler i fremtiden kan lade ad gangen på den nye hub.

“Det er kæmpestort, at vi endelig har fået sat dato på for, hvornår lynladerne er klar til brug. Vi glæder os helt ustyrligt meget, og det er næsten helt uvirkeligt, at det endelig sker,” siger Henriette Friis, projektleder i ViggoEnergy og refererer til det såkaldte “gæsteprincip”, der har været en knude på den kommunale lovgivning som gjorde det næsten umuligt at få lov til at opstille lynladerne. Derudover stødte man under gravningen også på fjernvarmekonstruktioner, der ikke var i brug, men som stadig fik udskudt projektet med flere måneder.

“Vi har fået ændret lovgivning undervejs i den her proces og har gjort det muligt for både ViggoEnergy og andre, private aktører at installere lynladere på offentligt vejareal. Omkostningerne af dét, er, at det er den pågældende “gæst”, her ViggoEnergy, der skal betale for at få transformeren fjernet, hvis Københavns Kommune skal bruge arealet til noget andet,” fortæller Henriette Friis, som har arbejdet på lokationen siden den 1. april 2021.

Lynladerne er blevet sat op i samarbejde med Spirii, Radius og GodEnergi A/S, som alle ønsker at bidrage til den grønne omstilling.


“Vi har helt bevidst valgt nogle af de mest erfarne fra branchen som samarbejdspartnere. Det har givet en tryghed hele vejen og vi har løst alle udfordringer i gode og konstruktive processer,” fortæller Henriette Friis.

Bernstorffsgade er ifølge Henriette Friis intet mindre end en drømmeplacering. Flere og flere kører i elbiler i København, ligesom ViggoEnergy’s søsterselskab, Viggo, selv får flere og flere elbiler i sin taxiflåde.

“Vi vil gerne give elbilister mulighed for at kunne lade i løbet af dagen i et tempo, hvor det går hurtigt. Det er lige nu ikke-eksisterende i bykernen. Både private elbilister og erhvervsdrivende kæmper lige nu om ladepunkterne i byen, så derfor håber vi, at lynlade-hubben kan gøre en forskel,” fortæller Henriette Friis og tilføjer, at lynladerne bliver tilgængelige for alle elbilister og ikke kun Viggos egne chauffører.

“Det er en vigtig brik i løsningen. Det er det ansvar, man har, når man sætter infrastruktur op,” fortæller Henriette Friis.

Selvom det har været en lang og sej kamp at få tilladelse til at opstille lynladere fortæller Henriette Friis, at samarbejdet med Københavns Kommune og Teknik- og Miljøforvaltningen er rigtig god omkring opstillingen af infrastruktur.

“De venter med spænding på at se alle de lynladere, de har givet tilladelse til, komme i jorden, så vi sammen kan nedbringe luftforureningen i byen.”

Billeder

Information om viggo

viggo
viggo
Tømmergravsgade 4
2450 København SV

https://www.viggo.com

Viggo Energy har ud over Bernstorffsgade også to lynladere placeret i Ballerup i Lautrupparken og har derudover netop åbnet én anden lynlader i indre København på Landgreven. Viggo Energy har også planer om at opstille lynladere i andre dele af Danmark.

Følg pressemeddelelser fra viggo

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra viggo

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum