Interflora

Videnskabeligt studie slår fast: Vi prioriterer mor højere end vennerne

Del

Hvis du som mor nogle gange føler, at din teenagedatter eller -søn ville vælge vennerne over dig, så kan du godt ånde lettet op. For de vil nemlig være mere tilbøjelige til at vælge mor fremfor vennerne. Det viser en ny undersøgelse fra UCLA Psychology. På søndag d. 12. maj fejrer danskerne og Danmarks største formidler af kærlige hilsner, Interflora, Mors dag.

Som mor kan du måske tro, at din teenagesøn eller -datter i enhver given situation vil vælge deres venner fremfor dig. Men det er slet ikke tilfældet.

For ifølge en undersøgelse foretaget af det amerikanske Universitet UCLA viser det sig nemlig, at unge er mere tilbøjelige til at vælge deres mødre fremfor nære venner, når de skal til at træffe en vigtig beslutning.

Samtidig viser en ny undersøgelse foretaget af Harvard Business School, at børn af arbejdende mødre både vokser op som glade individer og oven i købet også får gode jobs.

”Tider skifter, men en ting er konstant. Mor. Vi må ikke undervurdere mors betydning for os. Hun er der altid, når vi har brug for det, og hun spiller en stor rolle i vores liv. Vi har måske ikke altid været helt gode til at sætte pris på hende i hverdagen, men så er det godt, at der findes en dag som Mors dag, der kan hjælpe os til at huske på hende,” siger Søren Flemming Larsen, der er administrerende direktør for Interflora Danmark.

Mors drenge er mere rundhåndede
Selv om det er flest døtre (55 pct.), der sender en kærlig hilsen til mor fra Interflora, så griber sønnerne lidt dybere i lommerne. Det viser sig nemlig, at mors drenge finder lidt flere penge frem, når der skal sendes en blomsterbuket eller en anden gave.

Interflora er forberedt på den store efterspørgsel
Og der er i det hele taget mange, der husker deres mor på Mors dag. Hos Interflora, som er Danmarks største formidler af kærlige hilsner – og især blomsterbuketter - mærker man tydeligt danskernes stigende interesse for Mors dag.

Alene fra 2016 til 2018 oplevede Interflora en stigning i salget på næsten 20 procent, og derfor arbejdes der lige nu på højttryk for at gøre klar til årets helt store mærkedag, som i runde tal er salgsmæssigt 25 gange så stor som almindelige dage.

”Mor fortjener en stor tak for at involvere sig i vores liv, og derfor skal vi huske at sætte pris på hende. I år har vi igen gjort det ekstra nemt at sende en hilsen til mor, da det hos os - som den eneste blomster-webshop, vil være muligt at bestille en blomsterbuket eller chokolade med levering på dagen helt frem til kl. 13 på Mors dag d. 12. maj,” afslutter Søren Flemming Larsen.

Link til artiklen fra UCLA Psychology: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/08/180808134246.htm

Link til artiklen fra Harvard Business School:
https://hbswk.hbs.edu/item/kids-of-working-moms-grow-into-happy-adults

Fakta om Mors dag:

 • Salget på Mors dag er steget fra 2017 til 2018 med 10 procent.
 • Mænd giver i gennemsnit for ca. 16 kroner mere til deres mødre end kvinder på Mors dag.
 • Sidste år meldte flere blomsterhandlere udsolgt længe før lukketid
 • Antal Mors Dag ordre på interflora.dk steg sidste år med 35,17 %
 • Mor er over fire gange så vigtig som vores kæreste/Kone (4,3 – Valentinsdag vs Mors dag)
 • Dagen er for blomsterhandlerne 25 gange større end en normal dag
 • Far kan slet ikke hamle op med mor (Mors dag er 6x større end Fars dag)
 • Når bølgerne går højest på Mors dag har Interflora 1.000 ordrer i timen, eller 16,6 ordrer i minuttet.
 • Unge fyre mellem 18-24 er suverænt dårligst til at sende deres mor en hilsen (2. Pct.) sammenlignet med de 35-44 årige, som samlet står for næsten 14 pct. af de samlede leveringer.
 • Når solen skinner og det er varmt, er det hvidvin som tilkøb Interflora sælger mest af. Når vejret er dårligt er det chokolade.
 • Mors dag-salget er allerhøjest fredag, lørdag samt søndag formiddag.

http://www.interflora.dk/mors-dag

For yderligere information, kontakt venligst

 • Søren Flemming Larsen, administrerende direktør,
  Interflora Danmark, tlf. 23 69 12 29
 • Thomas Schmidt Jørgensen, PR-kontakt,
  Brandhouse PR, tlf. 26 70 77 14

Nøgleord

Billeder

Links

Information om Interflora

Interflora
Park Allé 380
2625 Vallensbæk

77 77 77 77http://www.interflora.dk

Om Interflora
Interflora er en verdensomspændende organisation, der personligt leverer blomster- og gavehilsner på tværs af landegrænser. Organisationen blev stiftet ved en verdenskongres i København i juli 1946. I Danmark tæller Interflora over 344 butikker, der dækker hele landet og sælger alt fra blomster, chokolade, vin og specialiteter. Foreningen af Interflora florister, som ejes af danske blomsterhandlere, har en webshop på www.interflora.dk.

Følg pressemeddelelser fra Interflora

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Interflora

Trods grundlovsdag og folketingsvalg: Danskerne glemmer ikke far på Fars Dag d. 5. juni31.5.2019 12:00:00 CESTPressemeddelelse

Selvom vi i år på Fars Dag d. 5. juni skal stemme til folketingsvalget, så forventer Danmarks største formidler af kærlige hilsner, Interflora, ikke, at danskerne glemmer far. Fars Dag har nemlig været i stigning de seneste år, og ifølge Søren Flemming Larsen, administrerende direktør hos Interflora Danmark, fortjener han mindst ligeså meget opmærksomhed som mor. I år planter Interflora et træ for de buketter, øl, vin og spiritus, der blandt andet bliver solgt på Fars Dag d. 5. juni.

Stemmerne er talt op – mor slår alle rekorder12.5.2019 13:49:51 CESTPressemeddelelse

Hvis antallet er af blomsterbuketter på Mors Dag søndag kunne sidestilles med stemmer, er der ingen tvivl om, hvem der ville vinde valget. Igen i år oplevede blomsterkæden Interflora en stor stigning i salget af blomsterbuketter og gaver til Mors Dag. Gennem et stort nyt samarbejde med den danske organisation Global Climate Institute i samarbejde med den internationale NGO, WeForest blev der plantet et træ i Zambia for hver buket, der blev sendt til mor.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum