Interflora

Videnskabelige studier bekræfter: Far er afgørende for, hvem vi vokser op og bliver til

Del

Vores far spiller et hav af roller gennem vores liv. Han kan være alt fra vores barndoms helt, over en møgirriterende bestemme-type til en uundværlig handyman og klippe i livet. I en ny artikel i det amerikanske digitale tidsskrift, Fatherly, understreger flere videnskabelige studier, at far betyder uendelig meget for, hvem vi vokser op og bliver til. Danmarks største formidler af kærlige hilsner, Interflora, vil i år hjælpe os alle med at huske at sætte pris på far til Fars dag 5. juni.

I de unge år var far der altid til at trøste og opmuntre, eller når der var brug for hjælp til lektier – eller også havde far en helt anden betydning. Vi har alle haft forskellige oplevelser med far, men vigtigheden af hans engagement i vores liv må ikke undervurderes, ifølge en ny artikel i det digitale tidsskrift Fatherly. 

I tidsskriftet Fatherly har man kigget på en lang række forskningsundersøgelser, der peger på, at fars involvering i ens opvækst former måden, man taler og hører på, forøger ens ambitioner i livet samt udvikler ens sociale identitet, ens medieforbrugsvaner og holdninger over for andre.

”Lidt populært sagt kan du takke din far for, hvem du er. Vores fædre har en stor rolle i vores udvikling, og han fortjener i lige så høj grad en kærlig hilsen på Fars dag, som mor fortjener på Mors dag”, siger Søren Larsen, administrerende direktør for Interflora.

Fars rolle har ændret sig gennem dit liv
I teenageårene har det til tider været knap så positivt at have en involverende far. Her kunne det være rigtig irriterende, når far skulle blandede sig i tøjvalget og skulle stille spørgsmålstegn ved, hvorfor den tatovering var så vigtig.

Senere i voksenlivet har fars rolle igen ændret sig. Her er far den, man gerne kommer til, når der er brug for at blive hentet fra fest, når der skal bankes eller bores, males lejlighed, eller når der skal punges ud for noget sidst på måneden, der ikke helt er råd til.

”Far fortjener en stor tak for at involvere sig i vores liv. Han er der på alle de vigtige tidspunkter i livet, hvis vi har brug for hjælp, og derfor skal vi huske at sætte pris på alle de små ting, han gør for os i hverdagen,” siger Søren Larsen.

Link til artiklen i tidsskriftet Fatherly: https://www.fatherly.com/health-science/father-effect-influence-kids-affect-kids/

Interflora har samlet to lister med ting som far henholdsvis godt må hjælpe os med og ting som far godt må holde sig fra.

Ting Far godt må hjælpe os med:

  • Sætte lamper op. Vi kender det nok alle sammen - vi er flyttet i lejlighed, men har boet i mørke de første 3 måneder, fordi lampen ikke kommer op at hænge uden fars hjælp.
  • Personlig sparring. Karriere, økonomi eller privatliv. Far kommer altid til undsætning her.
  • Heppe på os til hver fodbold kamp. Det overrasker nok ikke nogen, hvis vores fodboldkampe har været en fast begivenhed i vores fædres kalender i flere år.
  • Være vores privatchauffør. Vi har nok ringet til vores kære far alt for mange gange i regnvejr, på vej hjem fra fest eller hvis distancen fra stationen var lidt for lang. Hvad havde vi dog gjort uden ham?

Ting Far bestemt ikke skal gøre eller blande sig i:

  • Kæresteproblemer. Der er ikke noget værre end at vores far leger kærlighedsguru i 2018 med hans old-school scorereplikker.
  • Kalde os det samme kælenavn siden vi var 6 år. Skattepige, bølle og puttegøj. Måske ikke helt så sexede øgenavne når kæresten besøger svigerforældrene første gang. 
  • Tøjvalg. De outfits som var smarte dengang vores kære far var 25, er måske ikke ligeså smarte længere. 
  • Tage alt for mange billeder på familieferier og lægge dem alle op på Facebook med tag. Det er aldrig sjovt at blive tagget i et billede, hvor man er alt for solbrændt med is i hele ansigtet.

For yderligere information, kontakt venligst:

  • Søren Flemming Larsen, administrerende direktør, Interflora Danmark, tlf. 43 43 47 47
  • Thomas Schmidt Jørgensen, PR-kontakt, Brandhouse PR, tlf. 26 70 77 14

Nøgleord

Billeder

Information om Interflora

Interflora
Park Allé 380
2625 Vallensbæk

77 77 77 77http://www.interflora.dk

Om Interflora
Interflora er en verdensomspændende organisation, der personligt leverer blomster- og gavehilsner på tværs af landegrænser. Organisationen blev stiftet ved en verdenskongres i København i juli 1946. I Danmark tæller Interflora ca. 400 butikker, der dækker hele landet og sælger alt fra blomster, chokolade, vin og specialiteter. Interflora Danmark, som ejes af Danske Blomsterhandlere, har en webshop på www.interflora.dk.

Følg pressemeddelelser fra Interflora

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Interflora

Trods grundlovsdag og folketingsvalg: Danskerne glemmer ikke far på Fars Dag d. 5. juni31.5.2019 12:00:00 CESTPressemeddelelse

Selvom vi i år på Fars Dag d. 5. juni skal stemme til folketingsvalget, så forventer Danmarks største formidler af kærlige hilsner, Interflora, ikke, at danskerne glemmer far. Fars Dag har nemlig været i stigning de seneste år, og ifølge Søren Flemming Larsen, administrerende direktør hos Interflora Danmark, fortjener han mindst ligeså meget opmærksomhed som mor. I år planter Interflora et træ for de buketter, øl, vin og spiritus, der blandt andet bliver solgt på Fars Dag d. 5. juni.

Stemmerne er talt op – mor slår alle rekorder12.5.2019 13:49:51 CESTPressemeddelelse

Hvis antallet er af blomsterbuketter på Mors Dag søndag kunne sidestilles med stemmer, er der ingen tvivl om, hvem der ville vinde valget. Igen i år oplevede blomsterkæden Interflora en stor stigning i salget af blomsterbuketter og gaver til Mors Dag. Gennem et stort nyt samarbejde med den danske organisation Global Climate Institute i samarbejde med den internationale NGO, WeForest blev der plantet et træ i Zambia for hver buket, der blev sendt til mor.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum