DI Silkeborg Viborg

Viborg har genfundet erhvervsvenlighedsmelodien

Del

En tilbagegang for to år siden er nu stort set genvundet for Viborg. Bare i forhold til sidste år er kommunen gået 17 pladser frem til en 35. plads i DI’s årlige undersøgelse Lokal Erhvervsvenlighed. Særligt godt er det gået i kategorien Overordnet erhvervsvenlighed, hvor kommunen er gået 36 pladser frem til en 41. plads. Fremgangen er velfortjent, mener formanden for DI Silkeborg-Viborg.

Viborg har de senere år sat intensivt ind på at forbedre servicen for virksomhederne. En af tiltagene er ved at ansætte en erhvervskoordinator, som blandt andet skal hjælpe virksomheder, der ønsker at etablere sig eller købe erhvervsjord i kommunen.

I forhold til byggesagsbehandlingen går det også den rigtige vej. I 2019 tog byggesagsbehandlingen i gennemsnit på 65 dage, men kom året efter ned på 29 dage. Og i 2021 kom det ned på 28 dage. Den fremgang slår også igennem i DI’s undersøgelse i kategorien Sagsbehandling, hvor kommunen går 24 pladser frem til en 33. plads i forhold til sidste år.

- Det er bare supergodt, at kommunen har rusket op i sig selv i forhold til at gøre det godt for virksomhederne og på den måde har fundet tilbage til tidligere tiders niveau for erhvervsvenlighed. Derudover er det min oplevelse, at borgmesteren, direktører og chefer i kommunen holder en meget tæt dialog med os lokale virksomheder og med DI Silkeborg-Viborg. Det er et samarbejde, vi sætter stor pris på sammen med det gode samarbejde med Business Viborg, siger formand for DI Silkeborg-Viborg Jacob Peder Jensen, der til daglig er adm. direktør for Jysk Display A/S i Viborg.

Formanden glæder sig også over det gode samarbejde, som der har etableret sig mellem Viborg Kommune, Business Viborg og DI Silkeborg-Viborg.

- I det trekantsamarbejder har vi fokus på, hvordan vi bedst kan hjælpe hinanden med at skabe gode rammer for erhvervslivet. Vi har nu taget fat i, hvordan vi sammen kan sikre, at der kan blive fyldt op på erhvervsskolen. Og vi tænker også at have et skarpt fokus fremadrettet i, hvordan vi alle kan tænke og arbejde i flere bæredygtige løsninger, siger Jacob Peder Jensen.

I kategorien Arbejdskraft går kommunen frem med 15 pladser til 31. plads. Og det er et meget vigtigt område for kommunen at sætte ind på, mener DI-formanden.

- Uden de rette medarbejdere kan mange virksomheder risikere at må sige nej til nye ordrer. Og det er med risiko for at miste de kunder for altid, hvis kunderne må søge andre leverandører. Men også her synes jeg, at kommunen har forbedret sig. Det har blandt andet ført til et stormøde om, hvad vi sammen kan gøre for at skaffe nok af de dygtige medarbejdere, som virksomhederne står akut og mangler. Mødet førte til oprettelsen af nogle arbejdsgrupper, som nu arbejder videre på sagen, siger Jacob Peder Jensen.

På en enkelt kategori ligger kommunen stadig i den nederste del i undersøgelsen, på Infrastruktur og transport er Viborg nummer 80.

- Det koster mange penge og ressourcer, når eksempelvis medarbejdere sidder i kø på vejene, eller må kigge forgæves efter bussen, eller når varer fra danske virksomheder bliver forsinket. Fremkommelighed er nøgleordet for langt de fleste virksomheder. Bliver det for besværligt for virksomhederne på de områder, så kan det i værste fald betyde, at ejerne af virksomhederne flytter virksomheden væk fra vores kommune, siger Jacob P. Jensen.

Han peger på, at nu hvor der ligger en beslutning om etablering af Hærvejsmotorvejen, så har Viborg et stort arbejde med at forberede motorvejen foran sig.

- Der er brug for, at vi får diskuteret og planlagt, hvordan vi i kommunen kan indrette os på bedste måde til den dag, hvor motorvejen bliver åbnet. Det gælder i forhold til erhvervsarealer, bosætningsmuligheder, og hvor til- og frakørsler skal etableres, siger Jacob P. Jensen.

Fakta om Lokalt Erhvervsklima 2022

DI’s undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed 2022, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Det er 13. år i træk DI laver en undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed.

7.915 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andet fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen.

Undersøgelsen er sammensat af to typer af indikatorer: Et spørgeskema til virksomheder og statistik. Typerne af indikatorer vægter 50/50 i kategorierne.

Resultaterne er opdelt i ti kategorier, der belyser forskellige centrale områder i de lokale erhvervsvilkår. Dette gør det muligt at se, hvordan kommunerne klarer sig på forskellige områder og ikke kun samlet set.

93 ud af landets 98 kommuner er inkluderet i undersøgelsen. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da det ikke er muligt at indhente et tilstrækkeligt antal svar i disse kommuner.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger – kontakt konsulent Gordon Trier Holm, mail gth@di.dk, tlf: 2949 4606 eller chefkonsulent Lars Bøgeskov, mail: larb@di.dk, tlf: 2236 3138

Information om DI Silkeborg Viborg

DI Silkeborg Viborg
DI Silkeborg ViborgFor yderligere information om DI Silkeborg/Viborg:

Konsulent Gordon Trier Holm
Mail: gth@di.dk 
Tlf. 3377 3896
Mobil: 2949 4606

Sekretær Nadia Bartoft Lind
Mail: nabl@di.dk
Tlf. 3377 3309

Følg pressemeddelelser fra DI Silkeborg Viborg

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Silkeborg Viborg

Vækst hos Dacapo Stainless trods turbulente tider3.10.2022 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Silkeborg-virksomheden præsterede sidste år at ottedoble deres resultat efter skat til over 120 mio. kr. til trods for leveringsproblemer. Og succesen fortsatte trods svingende priser på rustfrit stål. Virksomheden er også blevet certificeret i henhold til ISO 14001:2015 om miljøledelse. Derfor får Dacapo Stainless A/S nu DI’s Silkeborg-Viborgs Initiativpris 2022 for virksomhedens vækst og for dens grønne profil.

Silkeborg holder top-ti placering i erhvervsvenlighed6.9.2022 19:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Efter sidste år at være snublende nær på at tage den absolutte førsteplads er Silkeborg nu rykket fire pladser tilbage på en sjette plads i DI’s Lokal Erhvervsvenlighedsundersøgelse. Silkeborg ligger dog stadig i top-ti. Og i halvdelen af de ti kategorier i undersøgelsen ligger kommunen også i top-ti. ”Så Silkeborg er stadig med i førerfeltet”, konstaterer formanden for DI Silkeborg-Viborg.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum