VIA igangsætter forsøg med fleksibel arbejdsuge

Som en af de første – hvis ikke den første – statslige institution giver VIA University College nu en række medarbejdere mulighed for selv at tilrettelægge arbejdstiden.
Det sker under overskriften ”Projekt fleksibilitet – en variant af den 4-dages arbejdsuge”, som bliver skudt i gang 1. maj.
I modsætning til private virksomheder har offentlige arbejdspladser p.t. ikke lovhjemmel til at lade medarbejderne gå ned i tid for at arbejde fire dage om ugen i stedet for fem. Offentligt ansatte medarbejdere skal altså arbejde det antal timer om ugen, som de plejer. Men alligevel mener professionshøjskoledirektør Kirsten Suhr Bundgaard, at ordningen kan skabe bedre trivsel og mere balance mellem privatlivet og arbejdslivet hos de ansatte:
”Vi har generelt et højt stressniveau i Danmark, som vi har en fælles forpligtelse til at få gjort noget ved. Selv om alle os, der er offentligt ansatte, ikke kommer til at arbejde færre timer, kan det betyde meget for den enkelte, at arbejdstimerne kan placeres, så det giver de bedst mulige rammer for både privat- og arbejdslivet,” siger hun.
Kernen er fleksibilitet
Hvis en medarbejder gerne vil holde en ugentlig fridag, kræver det fire lange arbejdsdage på godt ni timer – eller måske en almindelig arbejdsdag og nogle timer om aftenen. Men det er ifølge Kirsten Suhr Bundgaard også muligt at arbejde en smule mere hver dag – eller et par timer en anden dag for på den måde at spare op til fx en månedlig fridag.
”Kernen i ordningen er, at vi skaber en fleksibilitet i hverdagen. Og samtidig sikrer vi, at de opsparede timer bliver afholdt efter en fast turnus, så de ikke bare kommer til at stå på flekskontoen uden at blive brugt løbende,” siger hun.
Forsøgsordningen i VIA kommer i første omgang til at køre frem til udgangen af oktober i fire udvalgte administrative afdelinger med tilsammen cirka 300 medarbejdere. Ledere og medarbejdere evaluerer løbende projektet, og er erfaringerne gode, når projektperioden slutter, tager VIA stilling til om ordningen skal udrulles til alle medarbejdere.
VIA University College har i alt knap 2.400 medarbejdere fordelt på i alt otte campusser rundt i region Midtjylland.
Kontakter
Professionshøjskoledirektør Kirsten Suhr Bundgaard, mail: kibu@via.dk, mobil: 8755 1018
HR-chef Gertrud Lindberg Tefre, mail: gete@via.dk, mobil: 8755 1098
Billeder
Information om VIA University College
Fakta om VIA University College:
- VIA er en professionshøjskole med 20.000 studerende og 42 forskellige professionsbacheloruddannelser i 11 af de 19 kommuner i Region Midtjylland.
- VIA understøtter velfærdssamfundet ved blandt andet at uddanne til lærer, pædagog, sygeplejerske, socialrådgiver, fysioterapeut, bioanalytiker og professionsbachelor i skat. Målrettet det private erhvervsliv udbyder VIA blandt andet uddannelser til ingeniør, bygningskonstruktør, designer og filmanimator.
- VIA uddanner til hele den midtjyske region og har campusser med flere uddannelser under samme tag i Aarhus, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro. Dertil kommer udbud i Nørre Nissum, Skive, Ikast og Grenaa.
- VIAs professionsrettede uddannelser foregår i en vekselvirkning mellem teori og praksis samt praktikperioder.
- VIA er en af Nordens største udbydere af målrettet kompetenceudvikling til en lang række brancher inden for både den private og offentlige sektor.
- VIA bedriver praksisrettet forskning, udvikling og innovation i syv forskningscentre. Forskningsaktiviteterne har fokus på fx pædagogik, læring, sundhed, demens, klima og bæredygtig udvikling.
Læs mere om VIA University College på www.via.dk
Følg pressemeddelelser fra VIA University College
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra VIA University College
397 ansøgninger til VIAs uddannelser i Randers16.3.2023 11:11:48 CET | Pressemeddelelse
VIAs uddannelser i Randers har i år modtaget 397 kvote 2-ansøgninger. Sidste år var tallet 463. Det er en nedgang på 14 procent. Fra næste sommer udbydes også uddannelsen til bygningskonstruktør på Campus Randers.
Lille fremgang på læreruddannelsen i VIA – men det er ikke nok15.3.2023 20:04:26 CET | Pressemeddelelse
Med en tre procents stigning er VIAs læreruddannelse lidt over status quo i forhold til sidste år, når det kommer til førsteprioritetsansøgninger. Men det er ikke nok, mener uddannelsesdekan og henviser til lærermanglen, der ifølge analyser kun bliver større i fremtiden.
Over 1000 ansøgninger til VIAs uddannelser i Viborg15.3.2023 17:52:28 CET | Pressemeddelelse
Onsdag den 15. marts udløb fristen for at søge ind på uddannelser gennem kvote 2, og VIAs uddannelser i Viborg har modtaget over 1000 ansøgninger. Animationsuddannelserne hitter som vanligt, og også den nye softwareingeniør er blevet taget godt imod. Pædagog- og sygeplejerskeuddannelserne oplever fremgang i antallet af førsteprioritetsansøgninger.
8.938 kvote 2-ansøgninger til VIAs uddannelser15.3.2023 16:48:01 CET | Pressemeddelelse
VIA kan i år notere en fremgang i den samlede søgning til sine uddannelser. Flere af de store velfærdsuddannelser har imidlertid igen i år fald i søgningen.
Flere vil læse til pædagog i Ikast15.3.2023 16:45:24 CET | Pressemeddelelse
På VIA i Ikast glæder de sig over, at der i år er flere, der vil læse til pædagog. Men trods den øgede interesse, er der behov for en endnu større søgning, påpeger VIA.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum