Vi skal satse på opkvalificering og omstilling – også i en krisetid

Del

Der er ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne rigtig mange positive elementer i de aftaler om opkvalificering af både ledige og beskæftigede, som beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard i dag kunne præsentere. Aftaler, der også kan øge virksomhedernes adgang til faglært arbejdskraft.

Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Ledige og ufaglærte skal have et kompetenceløft. Det er målet med de aftaler, som regeringen i dag kunne lancere sammen med V, DF, RV og K. Sammenlagt giver aftalerne 730 mio. kr. til nye opkvalificerings- og uddannelsesinitiativer.

”Det er den helt rigtig vej at gå under en krise som den, vi befinder os i netop nu. Rigtig mange danskere er blevet ramt på beskæftigelse og jobsikkerhed, og derfor gælder det om at bruge tiden fornuftigt og sikre, at både ledige og beskæftigede får større mulighed for at løfte deres kompetencer,” siger Tina Voldby, underdirektør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer 4.300 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

Hun fremhæver bl.a., at flere med dagens politiske aftale får mulighed for at blive faglærte. Eksempelvis gøres voksenlærlingeordningen mere fleksibel og kommer til at dække flere målgrupper.

”Dagens aftaler er et rigtig godt supplement til de lønkompensationsordninger og lærlingepakker, der tidligere er blevet indført. Der har været brug for akut coronabrandslukning, men nu er det tid til at kigge frem og overveje, hvordan vi sikrer de nødvendige kompetencer på arbejdsmarkedet, og der er dagens aftale et vigtigt skridt,” siger Tina Voldby og uddyber:

”Især i den tekniske branche går udviklingen ekstremt hurtigt. Derfor er jeg også glad for, at aftalerne har fokus på de korte, erhvervsrettede kurser til ledige. Det vil give virksomhederne et bedre rekrutteringsgrundlag og adgang til potentielle medarbejdere med den nyeste viden indenfor de respektive fagområder,” siger Tina Voldby.

Hun glæder sig særligt over, at aftalerne sikrer, at personer med en uddannelse, der er over faglært niveau, nu får adgang til certifikatkurser i AMU på ordinære vilkår og dermed kun skal betale almindelig – i stedet for fuld – deltagerbetaling i 2020 og 2021.

”Det er en rigtig god nyhed, som igen forbedre mulighederne for kompetenceløft, der kan gavne både medarbejdere og virksomheder. Man har derudover valgt at udvide trainee-ordningen for unge dimittender for dermed at lette deres overgang til en erhvervskarriere. Noget, vi også kun kan bakke op om,” siger Tina Voldby.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne – mobil.: 20 12 82 83

Billeder

Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Download

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer 4.300 virksomheder inden for el, vvs og metal med i alt 55.000 medarbejdere og en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Ingen elbiler uden ladestandere7.9.2020 14:17:32 CESTPressemeddelelse

TEKNIQ Arbejdsgiverne anerkender Elbilkommissionens forslag til nye afgiftsregler, som spiller bolden over på regeringens banehalvdel, så regeringen nu skal trække i arbejdstøjet og udstikke en retning for en større udbredelse af elbiler. Men samtidig understreger brancheorganisationen behovet for at sætte fart på etableringen af ladestandere i Danmark, hvis danskerne skal overbevises om fornuften i at udskifte deres benzin- og dieselslugere med grønnere alternativer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum