RealMæglerne

”Vi har skabt realkredit-historie”

Del

Det var en glad og stolt direktør for RealMæglerne, der 2. pinsedag efter tre års kamp for en ændring af realkreditten live i DR Radioavisen kunne slå ud med armene og konstatere: – Vi er blevet hørt! Regeringen foreslår nemlig i et nyt udspil til forbedring af lånevilkår i landdistrikterne, at der ydes en statsgaranti på realkreditlånet, så flere kan godkendes til at købe bolig i udkanten: – Det er en sejr for boligejerne, unge som gamle, og det er en sejr for et samlet Danmark, siger Preben Merrild Angelo.

– Vedtag en ”murstensgaranti” på de yderste 20 procent af realkreditlånet fra 60 til 80 procent.

Sådan lød opfordringen fra ejendomsmæglerkæden RealMæglerne helt tilbage i 2018 til politikerne på Christiansborg. Læs debatindlægget her

Siden er opfordringen igen og igen sendt af sted med henvisning til den skævvridning af boligmarkedet, som politikerne selv bærer en stor del af ansvaret for. I byerne har man i årevis bygget for stort og for dyrt, hvilket er årsagen til, at udbuddet af boliger til politimanden og sygeplejersken er lavt. Det er kritisk i en periode, hvor efterspørgslen er høj, fordi m2-priserne i byen naturligt vil stige hurtigere, end godt er.

Samtidig har realkreditten på baggrund af restriktioner ført til affolkning af landdistrikterne og lange liggetider, selv om køberne er der. Det er sket ved, at risikovurderingen har presset boligkøberne mod de sikre mursten i byen og væk fra landdistrikterne, hvor mange ellers gerne vil bo. En ond spiral var født.

I dag, næsten tre år senere, er opfordringen hørt:

”Det er velkendt, at staten for eksempel via ydelsesstøtten er forpligtet til at bidrage til nybyggeri af almene boliger, hvilket finansieres som terminsydelser på realkreditlån. Så hvorfor ikke vedtage en murstensgaranti til ejerboligmarkedet i udkanten,” lød spørgsmålet i 2018.

Det er præcis, hvad der nu er sket:

Regeringen foreslår i et nyt udspil, at der indføres en model med statsgaranti på realkreditbelåningen mellem 60 og 80 pct. af boligens værdi i postnumre med lave kvadratmeterpriser, dvs. under 8.000 kr. Det betyder konkret, at staten vil garantere den yderste fjerdedel af realkreditlånet.

Derfor er det ifølge adm. direktør hos RealMæglerne, Preben Merrild Angelo, en milepæl i realkredittens historie, der 2. pinsedag har set dagens lys:

– Vi har skabt realkredit-historie. Det er en sejr for boligejerne, unge som gamle, og det er en sejr for et samlet Danmark. En afvikling af landdistrikterne er vendt til en opblomstring, siger han og uddyber:

– Presset tages af byerne ved, at boligkøberne ikke tvinges til at købe dér, og mange vil nu igen få mulighed for at komme ind på boligmarkedet, uden de skal komme med 300.000 kroner eller mere i lommen til udbetaling. Mange unge kan ikke spare op, fordi de bor til dyre huslejer i byen, selv om de kunne eje billigere. Ægtepar i gode, faste stillinger har tidligere fået nej i banken til boligkøb i landdistrikter, og de får nu opfyldt deres drøm, hvilket betyder, at de stærke ressourcer ikke kun rykker ind, men også rykker ud.

For yderligere kommentarer – kontakt adm. direktør hos RealMæglerne, Preben Merrild Angelo, på telefon: 20 92 52 80 eller e-mail: pa@mailreal.dk

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om RealMæglerne

RealMæglerne
RealMæglerne
Stenmosevej 15
2620 Albertslund

3634 0800http://www.realmaeglerne.dk

RealMæglerne A/S er en fri og uafhængig ejendomsmæglerkæde, som blev grundlagt i 1988. Med sine 105 butikker i hele Danmark - og flere på vej - er RealMæglerne i dag blandt de største ejendomsmæglerkæder i landet.

Vidste du, at RealMæglerne planter to træer i RealMægler Folkeskoven for hver bolighandel i kæden - ét træ for køber og ét træ for sælger.

Læs mere her: RealMægler Folkeskoven

Boliger og byggeri står ifølge Energistyrelsen for 40 procent af energiforbruget i Danmark, og en stor del af CO2-udslippet er dermed relateret til produktion af varme og energi i boliger.

Med klimaberegneren ønsker RealMæglerne at inspirere boligejerne til at vælge de rigtige løsninger, når de energiforbedrer boligen. Vi kalder det: Sammen om et bedre klima

Følg pressemeddelelser fra RealMæglerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra RealMæglerne

Boligsalget faldt 20 % i juli27.7.2021 13:36:00 CEST | Pressemeddelelse

RealMæglernes BoligBarometer / juli (baseret på mere end 100 butikkers landsdækkende salgstal og boligstatistikker fra Boligsiden.dk) viser, at det er blevet hverdag på boligmarkedet igen. Festen er forbi, og nu er det ferietid: – I takt med, at køberinteressen er svagt aftagende, betyder det også, at priserne fremover vil bevæge sig imod en normalisering med bedre balance mellem købere og sælgere, hvor vi vil se en årlig gennemsnitlig prisudvikling på 4 %, fortæller Preben Merrild Angelo, adm. direktør hos RealMæglerne.

Boligmarkedet tilbage til normal27.5.2021 13:42:58 CEST | Pressemeddelelse

RealMæglernes BoligBarometer / maj (baseret på mere end 100 butikkers landsdækkende salgstal og boligstatistikker fra Boligsiden.dk) viser, at boligmarkedet efter et hæsblæsende år løjer af og er tilbage på et højt normalt niveau: – Der kommer flere nye boliger til salg pr. uge, stk. salget er tilbage på tidligere års niveau, og det samlede udbud er langsomt opadgående, siger Preben Merrild Angelo, adm. direktør i RealMæglerne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum