Sikkerhedsstyrelsen

Vi er klar til at hjælpe virksomheder med skift af gas

Del

Flere virksomheder ønsker at ændre på deres gasinstallation på grund af forsyningssituationen og de stigende priser. Køber man nye gastyper eller mixer ny gas, så husk at anmelde det til Sikkerhedsstyrelsen, der skal sikre, at gaskvaliteten er i orden og ikke til fare.

Husk sikkerheden, når der ændres på gasinstallationer. Foto: Colourbox
Husk sikkerheden, når der ændres på gasinstallationer. Foto: Colourbox

I en lang årrække har det af praktiske og økonomiske årsager været fordelagtigt at købe og anvende den godkendte tilgængelige gas på det danske marked. Men nu ønsker flere virksomheder grundet Ruslands reducerede gasforsyning til Europa at ændre på deres gasinstallation og levering af gastype. I den nuværende situation er nogle danske virksomheder derfor begyndt at købe deres egen gas i udlandet eller blander selv gas fra danske distributionsselskaber.

- Gaskvaliteter varierer fra land til land, og det er vigtigt have den rette gaskvalitet, så den kan bruges sikkert og mest økonomisk fordelagtigt. Er kriterierne ikke opfyldt, så kan det betyde dårlig økonomi for virksomheden eller i yderste konsekvens føre til en eksplosion. Det er derfor vigtigt, at ændringer anmeldes til os, så vi kan godkende om gaskvaliteten er, som den skal være, siger kontorchef Søren Muff Assenholt.

Det skal også anmeldes til Sikkerhedsstyrelsen, hvis der installeres nye gasanlæg eller anvendes en erstatningsgas i stedet for naturgas, bygas eller flaskegas.

- Vi lover hurtig hjælp, da vi udmærket er klar over den situation, som nogle virksomheder står i. Men det er vigtigt, at virksomhederne ikke går på kompromis med sikkerheden, siger Søren Muff Assenholt.

Hvis man som privatperson ændrer på sin gasinstallation, så skal det også anmeldes til Sikkerhedsstyrelsen.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Sikkerhedsstyrelsens pressevagt tlf. 2238 4451

Billeder

Husk sikkerheden, når der ændres på gasinstallationer. Foto: Colourbox
Husk sikkerheden, når der ændres på gasinstallationer. Foto: Colourbox
Download

Links

Information om Sikkerhedsstyrelsen

Sikkerhedsstyrelsen
Sikkerhedsstyrelsen
Esbjerg Brygge 30
6700 Esbjerg

3373 2000http://www.sik.dk

Følg pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

Lattergas, snus og tyggetobak beslaglagt i København28.6.2022 15:03:20 CEST | Pressemeddelelse

Sikkerhedsstyrelsen var fredag på tilsyn i Indre by i København i forbindelse med tilsyn med alderskontrol og salg af alkohol og tobak til unge. I seks tilfældigt udvalgte kiosker blev der alle steder fundet ulovlige produkter. På et par af stederne fandt Sikkerhedsstyrelsen så store mængder ulovligt lattergas, æsker med snus og tyggetobak med udenlandske sundhedsadvarsler, at Københavns Politi foretog beslaglæggelser.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum