Syddansk UniversitetSyddansk Universitet

Verdensudstilling på SDU skaber menneskelig forbindelse i en splittet tid

Del
I en tid, hvor verden er fysisk og ideologisk opdelt ønsker James Rogers, forsker i krigshistorie på SDU, og Steinunn Thórarinsdóttir, islandsk verdenskunstner, at bygge bro og skabe forbindelse mellem mennesker. Det sker med 20 skulpturer, der i 2021-2022 kan findes på SDU, i Odense centrum og i København og kan opleves både som fysisk som lydvandring og på YouTube.

Fra 1. september kan man komme på en længere vandring på Syddansk Universitet rundt til 15 androgyne skulpturer i menneskestørrelse og med skulptørens stemme i ørerne. Målet er at vække refleksion og skabe forbundethed i en tid, der byder på kriser, katastrofer og adskillelse.

Udstillingen CONNECTIONS kommer ud af et femårigt samarbejde mellem DIAS Fellow James Rogers og skulptøren Thórarinsdóttir. Et samarbejde, der indtil nu bl.a. har kastet en række videnskabelige arrangementer og artikler af sig.

Som tværfaglig historiker inden for krig og konflikt arbejder Rogers sammen med kunstnere for at udtrykke den effekt som krig, katastrofer og kriser har på samfundet. Mødet mellem kunst og forskning, mener han, stimulerer diskussion, bygger bro og skaber det tværfaglige bånd, der er DIAS’ identitet.

Forbundethed i en adskilt tid

Netop det seneste halvandet års kriser med bl.a. pandemi, naturkatastrofer og ideologiske spændinger mellem højre- og venstrefløjspolitik har lagt stenene til CONNECTIONS og gør den relevant og vedkommende. Den sætter fokus på den menneskelige sårbarhed og ensomhed, men også den forbindelse, der er mellem mennesker på tværs af ideologier, kontinenter og kulturer.

Lydvandring med kunstneren

Udgangspunktet for CONNECTIONS er Danish Institute for Advanced Study, som er SDU’s tværfaglige center for eliteforskning. Installationen af de 15 skulpturer er derfor også en måde at binde det tværfaglige center sammen med resten af Syddansk Universitet.

Der er også placeret skulpturer på Platanhaven ved Skt. Knuds Kirke i Odense centrum, ved Nordatlantisk Hus på Odense Havn og ved Islands Ambassade. Desuden er der udstilling med Steinunn Thórarinsdóttir i Galleri Christoffer Egelund i København.

Der er QR-kode på alle skulpturerne, så beskuere kan bruge deres mobil til at komme med kunstneren på en lydvandring mellem skulpturerne. Udstillingen kan også opleves digitalt via YouTube på DIAS’ kanal fra 1. september.

Fernisering og ARMORS

Åbningsreceptionen for udstillingen afholdes 1. september 15.00-17.00 på Danish Institute for Advanced Study på Fioniavej 34 i Odense. Tilmelding kan ske via DIAS’ hjemmeside eller på meetingsdias@sdu.dk.

Find lydvandring af kunstneren og digital tour på DIAS’ kanal samt mere information på www.danish-ias.dk/connections.

Projektet er finansieret af Albani Fonden og Danish Institute for Advanced Study og støttet af Nordatlantisk Hus, Galleri Christoffer Egelund og Islands Ambassade i København.

Kontakter

Billeder

Links

Information om Syddansk Universitet

Syddansk Universitet
Syddansk Universitet
Campusvej 55
5230 Odense M

https://www.sdu.dk/

Danish Institute for Advanced Study

DIAS er SDU's interdisciplinære eliteforskningscenter, der på tværs af alle fem fakulteter har fokus på topforskning. DIAS er dermed organiseret som en selvstændig enhed på tværs af den traditionelle fakultetsstruktur på SDU.

Formålet med DIAS er både at inspirere til og at skabe rammerne for banebrydende forskning i verdensklasse.

Direktør i DIAS er Marianne Holmer.

Forskertalenter fra hele verden

Vores mest fremtrædende professorer på SDU er tilknyttet som DIAS Chairs, og vores særligt talentfulde adjunkter er tilknyttet som Senior Fellows og Fellows.

Der er et stærkt fokus på talentudvikling af yngre forskere. På den måde er DIAS med til at tiltrække de dygtigste fra hele verden ved at tilbyde dem arbejdsvilkår, som langt de fleste unge forskere kun kan drømme om.

Vores Fellows i DIAS skal undervise mindre end normen og bruge mindre tid på administrativt arbejde. De skal til gengæld være nysgerrige, have skelsættende idéer og gøre dét, de er bedst til – forske.

Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Fem kommuner i centrum for nyt EU-projekt om langsigtet kystnær klimatilpasning14.11.2024 08:40:49 CET | Pressemeddelelse

Opdateringen af DMI’s klimaatlas taler sit tydelige sprog. Selv hvis verden stoppede alle udledninger af drivhusgasser i dag, vil havvandstandsstigningerne fortsætte langt ind i det næste århundrede. Samtidig vil stormfloder, som den vi oplevede i oktober sidste år, ramme os langt oftere end i dag. Nu skal et nyt dansk-tyskt projekt undersøge, hvordan vi som samfund griber denne nye virkelighed an set fra et borgerperspektiv.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye