Verdensudstilling på SDU skaber menneskelig forbindelse i en splittet tid

Fra 1. september kan man komme på en længere vandring på Syddansk Universitet rundt til 15 androgyne skulpturer i menneskestørrelse og med skulptørens stemme i ørerne. Målet er at vække refleksion og skabe forbundethed i en tid, der byder på kriser, katastrofer og adskillelse.
Udstillingen CONNECTIONS kommer ud af et femårigt samarbejde mellem DIAS Fellow James Rogers og skulptøren Thórarinsdóttir. Et samarbejde, der indtil nu bl.a. har kastet en række videnskabelige arrangementer og artikler af sig.
Som tværfaglig historiker inden for krig og konflikt arbejder Rogers sammen med kunstnere for at udtrykke den effekt som krig, katastrofer og kriser har på samfundet. Mødet mellem kunst og forskning, mener han, stimulerer diskussion, bygger bro og skaber det tværfaglige bånd, der er DIAS’ identitet.
Forbundethed i en adskilt tid
Netop det seneste halvandet års kriser med bl.a. pandemi, naturkatastrofer og ideologiske spændinger mellem højre- og venstrefløjspolitik har lagt stenene til CONNECTIONS og gør den relevant og vedkommende. Den sætter fokus på den menneskelige sårbarhed og ensomhed, men også den forbindelse, der er mellem mennesker på tværs af ideologier, kontinenter og kulturer.
Lydvandring med kunstneren
Udgangspunktet for CONNECTIONS er Danish Institute for Advanced Study, som er SDU’s tværfaglige center for eliteforskning. Installationen af de 15 skulpturer er derfor også en måde at binde det tværfaglige center sammen med resten af Syddansk Universitet.
Der er også placeret skulpturer på Platanhaven ved Skt. Knuds Kirke i Odense centrum, ved Nordatlantisk Hus på Odense Havn og ved Islands Ambassade. Desuden er der udstilling med Steinunn Thórarinsdóttir i Galleri Christoffer Egelund i København.
Der er QR-kode på alle skulpturerne, så beskuere kan bruge deres mobil til at komme med kunstneren på en lydvandring mellem skulpturerne. Udstillingen kan også opleves digitalt via YouTube på DIAS’ kanal fra 1. september.
Fernisering og ARMORS
Åbningsreceptionen for udstillingen afholdes 1. september 15.00-17.00 på Danish Institute for Advanced Study på Fioniavej 34 i Odense. Tilmelding kan ske via DIAS’ hjemmeside eller på meetingsdias@sdu.dk.
Find lydvandring af kunstneren og digital tour på DIAS’ kanal samt mere information på www.danish-ias.dk/connections.
Projektet er finansieret af Albani Fonden og Danish Institute for Advanced Study og støttet af Nordatlantisk Hus, Galleri Christoffer Egelund og Islands Ambassade i København.
Kontakter
Marie Elisabeth DamKommunikationsansvarligDIAS
Tlf:65503395Tlf:93507588maed@sdu.dkdanish-ias.dkBilleder
Links
Information om Syddansk Universitet
Danish Institute for Advanced Study
DIAS er SDU's interdisciplinære eliteforskningscenter, der på tværs af alle fem fakulteter har fokus på topforskning. DIAS er dermed organiseret som en selvstændig enhed på tværs af den traditionelle fakultetsstruktur på SDU.
Formålet med DIAS er både at inspirere til og at skabe rammerne for banebrydende forskning i verdensklasse.
Direktør i DIAS er Marianne Holmer.
Forskertalenter fra hele verden
Vores mest fremtrædende professorer på SDU er tilknyttet som DIAS Chairs, og vores særligt talentfulde adjunkter er tilknyttet som Senior Fellows og Fellows.
Der er et stærkt fokus på talentudvikling af yngre forskere. På den måde er DIAS med til at tiltrække de dygtigste fra hele verden ved at tilbyde dem arbejdsvilkår, som langt de fleste unge forskere kun kan drømme om.
Vores Fellows i DIAS skal undervise mindre end normen og bruge mindre tid på administrativt arbejde. De skal til gengæld være nysgerrige, have skelsættende idéer og gøre dét, de er bedst til – forske.
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Ny institutleder på Retsmedicinsk Institut på SDU2.5.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Simon Kjær Hermansen konstitueres som institutleder for Retsmedicinsk Institut under Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet pr. 1. maj 2025. Han afløser Peter Mygind Leth, som fratræder posten, men fortsætter som statsobducent og professor i endnu et års tid.
Direktøren for Danish Advanced Research Academy tiltræder1.5.2025 14:59:31 CEST | Pressemeddelelse
Philip Hallenborg var en del af teamet bag fondsansøgningen. Nu skal han stå i spidsen for det nationale Ph.D.-akademi, Novo Nordisk Fonden har finansieret for at samle universiteterne om udvikling af danske forskningstalenter.
MedTech Odense uddeler de første millioner til udvikling af banebrydende sundhedsteknologi på hjerteområdet1.5.2025 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Pionerprojektet DANARC er den første modtager af en bevilling fra MedTech Odense - den første af flere bevillinger til projekter i de kommende år. DANARC vil udvikle en robot, der kan skanne og diagnosticere hjertekarsygdomme. En automatiseret løsning, der kan forkorte de stigende ventetider og gøre en forskel for patienter.
SDU-forskere er med til at sikre god rapportering af forskning30.4.2025 07:43:42 CEST | Pressemeddelelse
God forskning handler ikke kun om, hvad man finder ud af, men i lige så høj grad, hvordan man er nået frem til det, og hvordan det beskrives. Tre forskere for Syddansk Universitet har nu været med til at opdatere de vigtigste rapporteringsvejledninger inden for sundhedsforskning.
Ny professor vil styrke forskningen i kampen mod aggressiv hjernekræft24.4.2025 10:32:27 CEST | Pressemeddelelse
Helge Thisgaard udnævnes til professor i medicinsk fysik ved Forskningsenheden for Nuklearmedicin, Klinisk Institut, SDU og OUH den 1. maj.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum