Næstved Bibliotek og Borgerservice

Verdensmålene - fra Næstved til Botswana

Del

Forfatteren Bjørn Førde holder et oplæg om FN’s verdensmål tirsdag den 7. september kl. 17.00-19.00 på Næstved Bibliotek. Samtidig åbner en udstilling om verdensmålene på biblioteket.

FN's verdensmål pryder facaden på Næstved Bibliotek og Borgerservice
FN's verdensmål pryder facaden på Næstved Bibliotek og Borgerservice

Fra den 6. september vil der på Næstved Bibliotek være en udstilling om FN’s verdensmål. Til at åbne udstillingen vil forfatter Bjørn Førde den 7. september holde et oplæg om, hvad FN’s verdensmål er, hvad der kan gøres for at nå dem globalt og lokalt, samt hvordan udfordringerne ikke er så forskellige fra Næstved til Botswana.

Verdensmålene markerer en hidtil uset ambitiøs og transformativ udviklingsdagsorden. Der er fastlagt 17 overordnede mål og ikke mindre end 169 delmål, som forpligter alle FN’s medlemslande til helt at afskaffe fattigdom og sult, reducere uligheder, sikre god uddannelse og bedre sundhed til alle, anstændige jobs og mere bæredygtig økonomisk vækst. De fokuserer ligeledes på at fremme fred, sikkerhed og stærke demokratiske institutioner og på at styrke internationale partnerskaber.

Ingen lande eller lokalsamfund kan gå enegang
Den nye dagsorden anerkender, at social, økonomisk og miljømæssig udvikling på den ene side, og fred, sikkerhed og internationalt samarbejde på den anden er tæt forbundne. Det kræver en integreret indsats på globalt niveau at opnå holdbare udviklingsresultater. Ingen lande eller lokalsamfund kan gå enegang. Heller ikke Danmark og Næstved.

Men hvordan er vi nået frem til lige præcis disse verdensmål? Er det muligt at nå målene i tide? Og hvem bestemmer, hvordan de praktiske løsninger skal se ud?

Det er nogle af de spørgsmål, forfatteren Bjørn Førde vil tage fat på, når han tirsdag den 7. september kl. 17.00-19.00 åbner en udstilling på Næstved Bibliotek, som er udarbejdet af foreningen Globale Seniorer. Udover at besvare de nævnte spørgsmål, vil han i sit oplæg fortælle om erfaringer fra Botswana, hvor han var chef for FN i en årrække i starten af nullerne.

Det er gratis at deltage – billetter bestilles på www.naesbib.dk

Bjørn Førde
Bjørn Førde er nu pensioneret, men han har igennem et halvt århundredes arbejde med udvikling blandt andet været generalsekretær for Mellemfolkeligt Samvirke, chef i FN og senest direktør for Dansk Institut for Partier og Demokrati. Han har skrevet en lang række fag- og skønlitterære bøger om udvikling. Senest udkom i april 2021 på Forlaget Turbine bogen ”Vi tror vi kan måle alt. En historie om udvikling”.

Kontakter

Billeder

FN's verdensmål pryder facaden på Næstved Bibliotek og Borgerservice
FN's verdensmål pryder facaden på Næstved Bibliotek og Borgerservice
Download

Information om Næstved Bibliotek og Borgerservice

Næstved Bibliotek og Borgerservice
Næstved Bibliotek og Borgerservice
Kvægtorvet 4-6
4700 Næstved

55885588http://www.naesbib.dk

- består af Næstved Bibliotek, Fensmark Bibliotek, Fuglebjerg Bibliotek, Glumsø Bibliotek og Korskilde Bibliotek. Sammen driver vi et moderne biblioteks- og borgerservicetilbud for alle borgere i Næstved Kommune med det erklærede formål, at borgerne opnår indsigt og udsyn til at navigere i eget liv.

Følg pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum