Haderslev KommuneHaderslev KommuneHaderslev Kommune

Velo-Claus fortæller om sin passion for racercykler og Tour de France

Del

Foredrag på Slesvigske Vognsamling den 5. oktober kl. 19.00 Claus Ostenfeldt, der kalder sig Velo-Claus, har en stor samling af racercykler, der har kørt Tour de France og andre store cykelløb. Et udvalg af de fineste og mest interessante indgår i sommerudstillingen på Slesvigske Vognsamling. I foredraget vil Velo-Claus fortælle om cyklerne, cykelrytterne, og hvordan de har fanget hans interesse.

"Velo-Claus ved sine cykler". Foto: Historie Haderslev
"Velo-Claus ved sine cykler". Foto: Historie Haderslev

Velo-Claus synes, at cyklerne er smukke, men de er ikke blot til pynt. I 2012 mødte han den italienske læge Gin Carlo Brocci fra Toscana, der siden 1999 har organiseret de såkaldte Eroica-løb: Heroiske cykelløb på vintage-racercykler efter gamle traditioner, dvs. på grusveje – ”strata bianci” som man siger på italiensk – og uden moderne kommunikationsteknologi. Det var i Sydafrika, de to mødtes under et løb i Montagu, og Velo-Claus tilbød sig som sponsor for Eroica-løbene.

Det første Eroica-løb blev kørt i Toscana, og det har nu udviklet sig til verdens næststørste cykelløb med omkring 9000 deltagere. I dag afholdes der også Eroica-løb i Tyskland, Spanien, England, Japan og Californien. Det handler om at gennemføre og ikke om at vinde.

Efter foredraget vil der være kaffe, bobler og kage. Entré er 40 kroner per person.

Tilmelding til Mikkel Leth Jespersen på tlf. 40 31 16 17 eller e-mail milj@haderslev.dk

Billeder

"Velo-Claus ved sine cykler". Foto: Historie Haderslev
"Velo-Claus ved sine cykler". Foto: Historie Haderslev
Download
"her ses et udsnit af Velo-Claus' cykler." Foto: Historie Haderslev
"her ses et udsnit af Velo-Claus' cykler." Foto: Historie Haderslev
Download

Links

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Christian X's Vej 39
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Slesvigske Vognsamling er et vognmuseum, der ligger i Haderslev. Museet og det tilhørende historiske værksted, varetager en af Nordeuropas største samlinger af historiske hestekøretøjer. Det inkluderer alt fra trækærrer og kaner til herskabelige vogne. Museet har desuden et bredt perspektiv på den kulturhistoriske udvikling af hestevogne, og i udstillingsområdet finder man også forskellige historiske værktøjer, der har fokus på vognbyggeri.

Hver onsdag er værkstedet bemandet med håndværkere fra Slesvigske Vognsamlings Venner, som restaurerer, reparerer og rekonstruerer gamle vogne.

Café
Kaffe og te kan købes på museet.
Medbragt mad må nydes ved billetsalget, men ikke i udstillingsområdet.
Selskaber på op til 40 personer har mulighed for at blive modtaget ved billetsalget, hvor der efter aftale kan serveres kaffe og kage.

Kontakt Slesvigske Vognsamling
Slesvigske Vognsamling
Simmerstedvej 1A
6100 Haderslev 

Telefon: +45 74 34 78 16
Email: museerne@haderslev.dk

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum