Dantaxi 4x48 A/S

Vejles første el-taxi er på gaden

Del

Taxivognmand Qasem Hassan Odis tilbyder borgerne i Vejle et grønt taxi-alternativ. Er taxien ledig og i nærheden, kan den med et tastetryk bestilles med app.

Vejles første el-taxi.
Vejles første el-taxi.

Taxivognmand Qasem fra taxiselskabet Dantaxi kører nu på anden uge sine kunder lydløst rundt i byen i sin Hyundai KONA el-taxi. Han regner med, at flere af hans kollegaer vil følge hans eksempel. Indtil videre har han det dog fint med, at hans el-taxi er Vejles eneste af slagsen:

Nysgerrighed fra kollegerne

- I dagligdagen oplever jeg stor nysgerrighed fra mine kollegaer. De vil høre om mine erfaringer. Hvor mange kilometer kan jeg i praksis køre på en opladning, hvor jeg oplader og hvor lang tid det tager. Jeg fornemmer, at flere taxivognmænd går med seriøse tanker om at skifte til el men lige vil se tiden lidt an. Personligt har jeg det fint med at være den første, og jeg har bestemt ikke fortrudt mit valg. Det er behageligt at køre i en el-bil, og foruden lavere driftsomkostninger giver jeg mit bidrag til at nedbringe CO2 udslippet i byen. Sidst men ikke mindst er kunderne glade for at køre i el-taxi. Jeg har kun fået positive tilkendegivelser, fortæller Qasem.

El-taxien kan bestilles på app

Qasems el-taxi er koblet på Dantaxis landsdækkende taxiapp, og det betyder, at man nu også i Vejle kan vælge en el-taxi som sin foretrukne taxi, når bestillingen sker via app.

- Hvis man aktivt vælger el-taxi, bliver det mig der kommer, hvis jeg er ledig og er i nærheden, forklarer Qasem.

Er el-taxien optaget, eller er den ikke på gaden, sender app'en automatisk en almindelig taxi til kunden.

Borgmester Jens Ejner Christensen: Dejligt med Vejles første el-taxi

Fra politisk side er der tilfredshed med, at Vejle nu er på kortet over byer, der har el-taxi:

- Det er dejligt, at Vejle nu har fået sin første el-taxi, siger borgmester Jens Ejner Christensen.

- Det harmonerer fint med målene i vores klimaplan om, at 30 % af vores personbiler skal køre på el i 2030. Til den tid skal kommunens egen bilflåde og den kørsel, vi bestiller, også køre på el. Så vi forventer, at vognmændene omstiller sig i de kommende år. Vi laver udbud om ladestandere, og bl.a. kommer der lynladestandere ved Vejle Syd og Vejle Nord, som taxi-vognmændene også kan bruge, da vi stiller krav om, at ikke-abonnenter også skal have rimelige vilkår, understreger borgmesteren.

Udmeldingen fra borgmesteren er bestemt noget der vækker glæde hos byens indtil videre eneste el-taxivognmand:

- Selvom det at køre el-taxi på langt de fleste punkter er en positiv oplevelse, er antallet af ladestandere og hastigheden man kan oplade med vigtig for mig som selvstændig vognmand. Det kan være langt til nærmeste lynlader, så flere lynladere er et kæmpe skridt i den rigtige retning, slutter Qasem.

El-taxien sparer klimaet for 8 gange så meget udledning som en privat personbil. 

En el-taxi er ikke kun en mere behagelig arbejdsplads for føreren og et populært valg hos kunderne. El-taxier er også en fordel for miljøet. Det Økologiske Råd har tidligere fremført, at en taxi kører ca. 8 gange så meget som en personbil og at en el-taxi derfor kan spare både klimaet og luftforureningen i byerne for op til 8 gange så meget udledning som en privat personbil. Taxiselskabet Dantaxi som Qasem kører for, har cirka 200 el-taxier fordelt over hele landet, hvor Vejle nu er på Danmarkskortet med sin første af slagsen.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Vejles første el-taxi.
Vejles første el-taxi.
Download
Go Electric står der på Vejles første el-taxi.
Go Electric står der på Vejles første el-taxi.
Download

Information om Dantaxi 4x48 A/S

Dantaxi 4x48 A/S
Dantaxi 4x48 A/S
Krogshøjvej 49
2880 Bagsværd

48 48 48 48https://dantaxi.dk/

Dantaxi og nul-emissions taxier

  • Første el-taxi i Dantaxi kom på gaden i 2013. Selskabet har i alt cirka 200 el-biler.

  • El-biler fra følgende bilproducenter findes i  Dantaxi: Audi, Aiways, Hyundai, Jaguar, Kia, Mercedes, Nissan, Tesla og VW.

  • Vejles første el-taxi er en Hyundai KONA. På landsplan kører der i Dantaxi 30 tilsvarende modeller og flere er på vej.

  • Selskabet har el-taxier i Aarhus, Aalborg, Hjørring, Region Hovedstaden, Sønderjylland, Nykøbing Mors, Viborg og nu også i Vejle.

  • I områder med mindst en el-taxi kan en el-taxi bestilles som kundens foretrukne valg via app. Denne funktion er netop gjort tilgængelig for kunderne i Vejle.

  • Dantaxi driver, i samarbejde med E.ON, en af Europas største ladehub kun for el-taxier: Danhub. Ladehubben er beliggende i København, og flere hundrede el-taxier kan oplade her i døgnet.

Følg pressemeddelelser fra Dantaxi 4x48 A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dantaxi 4x48 A/S

The largest taxi charging hub in the Nordics accelerates diesel taxi phase-out in Copenhagen11.5.2021 07:57:37 CEST | Press release

On May 11 at 4 pm, the largest charging operator in Denmark, E.ON, and the taxi company Dantaxi will open the largest taxi charging hub in the Nordics: Danhub – Powered by E.ON. This means up to 400 taxis will be able to charge every day, covering a large share of the current need in Copenhagen. Danhub means easier access to electric taxis, and the new charging facility is a big step towards phasing out Copenhagen's approximately 1,700 diesel taxis as early as 2025.

Nordens største taxi-ladehub skal udfase diesel-taxien i København11.5.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Danmarks største ladeoperatør E.ON og taxiselskabet Dantaxi åbner den 11. maj kl. 16:00 Nordens største taxi-ladehub: Danhub – Powered by E.ON. Her kan op til 400 taxier oplade i døgnet, og det dækker en stor del af hovedstadens nuværende behov. Ladehubben giver københavnerne nemmere adgang til el-taxier, og de nye lademuligheder er et stort skridt i retning af en udfasning af Københavns cirka 1.700 diesel-taxier allerede i 2025.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum