DI Trekantområdet

Vejle Kommunes erhvervsklima er bedre end nogensinde

Del

Vejle tager et gevaldigt spring mod toppen i årets undersøgelse af erhvervsklimaet fra Dansk Industri. Springet frem er på hele 19 pladser, hvilket betyder, at Vejle Kommune nu placerer sig som den 16. bedste erhvervskommune i landet. Det er den bedste placering, Vejle har haft i de 10 år, Dansk Industri har lavet målinger af erhvervsklimaet i landets kommuner.

- Vejle Kommune har gjort en stor indsats for at forbedre erhvervsklimaet. Eksempelvis har kommunen fjernet den udskældte dækningsafgift på erhvervsejendomme, hvilket nu belønnes i årets erhvervsklimaundersøgelse, siger formand adm. direktør Carsten Kind, DI Trekantområdet.

- Vi ser en helt klar større generel tilfredshed med erhvervsklimaet, og ikke mindst er virksomhederne blevet mere tilfredse med skatte og afgiftsniveauet i kommunen.

Men det er langtfra det eneste sted, hvor kommunen får ros af virksomhederne i årets undersøgelse.

Eksempelvis får den kommunale sagsbehandling en positiv vurdering af virksomhederne. Det gælder såvel sagsbehandlingen af byggesager, miljøsager og sygedagpengesager. Målinger viser, at kommunens sagsbehandlere er hurtige og effektive, og at langt størsteparten af sagerne bliver behandlet inden for de opstillede servicemål.

På uddannelsesområdet scorer Vejle Kommune ligeledes højt. Det gælder både i virksomhedernes vurdering af samarbejdet imellem folkeskolerne og virksomhederne, og det gælder på målingen af Vejle Kommunes evne til at løfte skoleeleverne op på et højt niveau.

- De unge er nøglen til fortsat vækst og udvikling her i Trekantområdet, så derfor er det meget glædeligt, at Vejle Kommune ikke blot er i stand til at give de unge et godt indblik i karrieremulighederne i de private virksomheder, men også formår at løfte eleverne op på et højt fagligt niveau. Specielt har vi bidt mærke i kommunens indsats for at inspirere eleverne til at lære mere på det tekniske og natuvidenskabelige område, siger Carsten Kind.

Virksomhederne roser derudover kommunens indsats for at tiltrække nye virksomheder og borgere, hvilket sker med succes. Den positive stemning afspejler sig også i, at 4 ud af 5 virksomheder i Vejle Kommune vil anbefale andre virksomheder at flytte til kommunen, det er en stor andel, når der sammenlignes med resten af landet og understreger den øgede tilfredshed med at drive virksomhed i Vejle Kommune.

- Vejle Kommune klarer sig rigtig godt i årets erhvervsklimaundersøgelse, og DI Trekantområdets bestyrelse er særdeles tilfredse med de fremskridt, der er gjort. Virksomhederne i Vejle Kommune er dog også meget klare i svaret på, hvilke indsatser kommunen skal prioritere i den fremadrettede indsats. Her er det helt klart en indsats for, at virksomhederne kan blive ved med at få kvalificerede medarbejdere og infrastrukturen i kommunen, der peges på. Det ser vi frem til at samarbejde med kommunen om i den kommende tid, slutter Carsten Kind.

FAKTA OM LOKALT ERHVERVSKLIMA 2019

  • DI’s undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2019, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er 10. år i træk, at DI laver undersøgelsen.
  • 7.332 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andre produktion, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen. Besvarelserne repræsenterer omkring 370.000 arbejdspladser, hvilket svarer til mere end 20 pct. af den private beskæftigelse.
  • Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens mv.
  • Resultaterne fra spørgeskemaerne og de statistiske indikatorer er opdelt i ni kategorier. De giver et billede af, hvor godt kommunerne klarer sig på forskellige områder – ud over det samlede resultat.
  • 93 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da der ikke kan indhentes en tilstrækkelig mængde svar.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt chefkonsulent Johan H. Pedersen, jhp@di.dk, tlf.: 4084 3207 eller pressekoordinator Bo Hjuler, BOH@di.dk, tlf.: 3377 3819.

Billeder

Information om DI Trekantområdet

DI Trekantområdet
DI TrekantområdetFor yderligere information om DI Trekantområdet:

Chefkonsulent Johan H. Pedersen
Mail: jhp@di.dk
Tlf. 3377 3781
Mobil: 4084 3207

Koordinator Vinnie Røslau 
Mail: vir@di.dk
Tlf. 3377 3675

Følg pressemeddelelser fra DI Trekantområdet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Trekantområdet

Ros og ris til erhvervsklimaet i Kolding9.9.2019 21:30:00 CESTPressemeddelelse

Kolding Kommune får ros af virksomhederne på en lang række områder i årets erhvervsklimaundersøgelse fra Dansk Industri, men må dog også notere en tilbagegang i den samlede bedømmelse. Kolding Kommune indtager nu en 39. plads, hvilket er en tilbagegang på 10 pladser i forhold til resultatet i 2018. Det fremgår af årets udgave af Lokalt Erhvervsklima, som er Dansk Industris undersøgelse blandt 7.332 danske virksomheder.

Middelfart er blandt landets bedste til erhvervsklima9.9.2019 21:30:00 CESTPressemeddelelse

Middelfart Kommune fastholder og udbygger sin position som en af landets absolut mest erhvervsvenlige kommuner. I Dansk Industris årlige undersøgelse om erhvervsklimaet i landets kommuner opnår Middelfart i år sit bedste resultat nogensinde med en placering som den fjerdebedste erhvervskommune i Danmark, hvilket er en fremgang på to pladser siden sidste år. Det fremgår af årets udgave af Lokalt Erhvervsklima, som er Dansk Industris undersøgelse blandt 7.332 danske virksomheder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum