DI Trekantområdet

Vejle er stadig den mest erhvervsvenlige kommune i Trekantområdet

Del

Vejle Kommune indtager med en 22. plads fortsat den øverste plads på ranglisten i Trekantområdet i DI’s årlige undersøgelse af erhvervsvenligheden i landets kommuner.

- Vi er glade for at se, at Vejle Kommune fastholder sit fokus på at være en erhvervsvenlig kommune. Vores analyse peger på en række områder, hvor Vejle Kommune gør det godt i forhold til at sikre gode rammevilkår for virksomhederne. Kommunen ligger måske ikke helt i top, men på mange områder ligger man i den gode ende, siger formand for DI Trekantområdet, Carsten Kind, adm. direktør, Interacoustics A/S.

DI’s undersøgelse omfatter 10 forskellige kategorier, som er vigtige indsatsområder for de lokale virksomheder. Herunder bl.a. arbejdskraft og uddannelse. Vejle bliver i undersøgelsen placeret som nr. 33 i kategorien arbejdskraft, og som nr. 39. i kategorien uddannelse.

Mange virksomheder over hele landet mangler i disse år kvalificeret arbejdskraft. Virksomhederne i Vejle kommune peger da også på arbejdskraft, som det område som kommunen fremover særligt bør prioritere.

Arbejdskraft og uddannelse

- Selvom Vejle Kommune jo ligger i et pænt midterfelt, når det gælder arbejdskraft og uddannelse, så peger undersøgelsen på, at virksomhederne gerne ser, at kommunen gør mere på netop dette område, siger Carsten Kind.

- Vi er helt klar over, at en kommune ikke alene kan løse problemet med manglende arbejdskraft. Men der er faktisk en del områder, hvor kommunen kan gøre noget. F.eks. peger de lokale virksomheder i Vejle Kommune på, at samarbejdet mellem jobcentret og virksomhederne kan bliver bedre, siger DI-formanden.

De lokale virksomheder placerer da også kun Vejle Kommune på en 52. plads, når det kommer til samarbejdet mellem jobcenter og virksomheder.

Erhvervsuddannelse

Det ser til gengæld noget bedre ud med virksomhedernes bedømmelse af kommunens indsats for at få flere unge til at tage en erhvervsuddannelse. Her kommer kommunen ind på en 29. plads.

Den kommunale sagsbehandling af sygedagpengesager får også en god bedømmelse af virksomhederne i Vejle Kommune. Her bliver kommunen placeret på en 14. plads.

Gode digitale kommunale løsninger er vigtige for mange virksomheder. Her scorer Vejle Kommune en flot 7. plads i undersøgelsen. Virksomhederne kvitterer bl.a. for at kommunen sikrer digitale rammevilkår for virksomhederne i form af god og tilgængelig bredbånd- og mobildækning. Kommunens egne digitale erhvervsservices får også gode karakterer af virksomhederne.

Følg Dansk Industri på:

    

Information om DI Trekantområdet

DI Trekantområdet
DI TrekantområdetFor yderligere information om DI Trekantområdet:

Chefkonsulent Morten Karlsbjerg
Mail: moka@di.dk
Tlf. 3377 3423
Mobil: 2917 9440

 

Følg pressemeddelelser fra DI Trekantområdet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Trekantområdet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum