DI Sydvestjylland

Vejen er landets 2. bedste erhvervskommune

Del

”I gør det supergodt – fortsæt med det”. Sådan lyder kommentaren fra DI Sydvestjyllands formand Jesper Toft Mathiasen. Vejen Kommune har opnået en imponerende 2. plads i årets udgave af DI’s Lokale Erhvervsklimaundersøgelse.

- I DI Sydvestjyllands bestyrelse har vi aldrig været i tvivl om, at Vejen Kommune virkelig anstrenger sig for at kunne tilbyde de bedst mulige betingelser for at drive virksomhed i kommunen. Det gennemsyrer hele kommunens måde at arbejde på. At Vejen Kommune nu indtager pladsen som landets anden bedste erhvervskommune er fuldt fortjent, siger formand for DI Sydvestjylland, adm. direktør Jesper Toft Mathiasen, Claus Sørensen A/S.

Især kommunens indsats for at skabe gode fysiske rammer for virksomhedernes udvikling belønnes. Det gælder både i relation til erhvervsbyggegrunde, sagsbehandling af byggeansøgninger, men også kommunens arbejde for at sikre en god infrastruktur for såvel borgere som virksomheder.

- Det drejer sig om at lytte til virksomhedernes behov og generelt have en god dialog i øjenhøjde med virksomhederne. Det kan vi se, at Vejen Kommune er lykkedes med, siger Jesper Toft Mathiasen.

Virksomhederne er også særdeles tilfredse med kommunens arbejde for at tiltrække kvalificerede medarbejdere til kommunen, og tilfredsheden gælder også jobcentrets samarbejdet med virksomhederne. Vejen Kommune gør det så godt, at virksomhederne vurdere kommunen til at være nummer to på landsplan på dette felt. Også de kommunale folkeskolers samarbejde med virksomhederne vurderes til at ligge helt i top.

Der er faktisk ingen tidsler i årets erhvervsklimaundersøgelse, og selv skatteudskrivning høster roser. Virksomhederne i Vejen Kommune vurderer, at såvel personskatterne og erhvervsskatter, gebyrer og afgifter ligger på et acceptabelt niveau i forhold til serviceniveauet i kommunen og kommunens økonomiske situation.

- Virksomhederne står over for store udfordringer lige nu - bl.a. i relation til Corona-pandemien og Brexit. Derfor er det så vigtigt, at kommuner som Vejen går foran og tilbyder det bedst mulige fundament for at kunne klare sig i den internationale konkurrence. Så alt i alt er den klare besked til Vejen Kommune fra virksomhederne: ”I gør det supergodt – fortsæt med det”, siger Jesper Toft Mathiasen.

 

FAKTA OM LOKALT ERHVERVSKLIMA 2020

  • DI’s undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2020, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er 11. år i træk, at DI laver undersøgelsen.
  • 7.616 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andre fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen. Besvarelserne repræsenterer omkring 323.320 arbejdspladser, hvilket svarer til mere end 18 pct. af den private beskæftigelse.
  • Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens mv.
  • Resultaterne fra spørgeskemaerne og de statistiske indikatorer er opdelt i ni kategorier. De giver et billede af, hvor godt kommunerne klarer sig på forskellige områder – ud over det samlede resultat.
  • 93 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da der ikke kan indhentes en tilstrækkeligt antal svar.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt chefkonsulent Johan H. Pedersen, jhp@di.dk, tlf.: 4084 3207 eller pressekoordinator Bo Hjuler, BOH@di.dk, tlf.: 3377 3819.

Billeder

Information om DI Sydvestjylland

DI Sydvestjylland
DI SydvestjyllandFor yderligere information om DI Sydvestjylland:

Chefkonsulent Johan H. Pedersen
Mail: jhp@di.dk
Tlf. 3377 3781
Mobil: 4084 3207

Administrativ koordinator Vinnie Røslau
Mail: vir@di.dk
Tlf. 3377 3675

Følg pressemeddelelser fra DI Sydvestjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Sydvestjylland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum