Vejdirektoratet

Vejdirektoratet offentliggør model til klimaanalyser for bygge og anlægsbranchen

Del

På torsdag den 24. juni offentliggør Vejdirektoratet indholdet af sin nye model til klimaanalyser, den såkaldte InfraLCA.

Modellen indeholder nogle specifikke beregningsværktøjer, der gør det muligt for hele infrastrukturbranchen at beregne CO2-effekten af byggerier og andre projekter, både i planlægnings-, anlægs- og driftsfasen.

Modellen kan i fremtiden bruges som en fælles standard for, hvordan man foretager CO2-analyser ved alle former for infrastrukturprojekter herhjemme.

”Modellen giver os simpelthen et fælles sprog, så vi kan arbejde ensartet om klimamål på tværs af de forskellige områder i infrastrukturbranchen,” siger områdechef Gert Ahé fra Vejdirektoratet. ”Sådan et redskab bliver helt uundværligt i de kommende år, hvis vi som nation skal lykkes med at reducere Danmarks CO2-udledning med 70 procent i 2030. For her skal bygge- og anlægssektoren jo uomtvisteligt løfte sin del af opgaven.”

Helt konkret består InfraLCA af en række metoder, datatyper og måleformer, der er baseret på Microsoft Excel, der anvendes bredt i hele branchen. Det gør værktøjet nemt og brugervenligt at anvende for alle parter.

Alle aktører kan bruge modellen til at frembringe sammenlignelige resultater af CO2-effekten af deres projekter.

Baggrunden for InfraLCA

InfraLCA-værktøjet udspringer af en regnemodel, som Vejdirektoratet oprindelig udviklede til brug for sine egne projekter på statsvejnettet, og som blev kaldt VejLCA.

I de seneste måneder er VejLCA blevet omdannet til et bredere værktøj for hele infrastrukturbranchen gennem flere klimasamarbejder mellem en lang række interessenter. Disse samarbejder har ført til, at redskabet har skiftet navn til InfraLCA og har fået bred opbakning til at fungere som én fælles model på tværs af projekter og organisationer i Danmark.

”Vi er glade for, at vi i Vejdirektoratet har kunnet være med til at udforme et redskab, der nu vil blive anvendt bredt i hele branchen til forskelligartede infrastrukturprojekter, herunder også baneprojekter,” siger Gert Ahé.

Helt konkret bliver InfraLCA lanceret og offentliggjort på et webinar den 24. juni kl. 12.30 – 14.30.

På webinaret vil Vejdirektoratet give indblik i, hvordan InfraLCA kan anvendes og implementeres samt hvordan modellen fremover bliver opdateret og vedligeholdt.

Kontakter

Projektleder Christian Axelsen, tlf. 7244 7121, mail: cax@vd.dk
Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, tlf. 7244 3032, mail: man@vd.dk

Information om Vejdirektoratet

Vejdirektoratet
Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

+45 7244 3333https://www.vejdirektoratet.dk/

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum