Vejdirektoratet

Vejdirektoratet har valgt rådgiver til byggeri af Busterminal Dybbølsbro i København

Del

Vejdirektoratet har valgt COWI A/S som rådgiver til projektet om at opføre en central busterminal ved Dybbølsbro i København. En terminal der skal give de cirka 1,4 millioner årlige fjernbuspassagerer en lettere, smartere og mere sikker rejse ind og ud ad hovedstaden.

Inden byggeriet af den nye busterminal kan sættes i gang, skal den endelige udformning af terminalen detailprojekteres, og den rette entreprenør skal findes. Det arbejde har Vejdirektoratet netop besluttet, at COWI A/S skal varetage, som hovedrådgiver på projektet.

COWI A/S er valgt ud af et felt på i alt ni tilbudsgivere på baggrund af en vurdering af kompetencer, organisering, opgavens løsning og tilbuddets pris.

”Vi ser frem til samarbejdet med COWI A/S og til at komme videre med det spændende arbejde at skulle anlægge en busterminal så centralt i København. Vi modtog nogle velkvalificerede bud på opgaven, men vi er overbeviste om, at vi har valgt den helt rigtige til opgaven,” siger Niels Arend Koefoed, der som projektleder i Vejdirektoratet står i spidsen for projektet.

I licitationen anvendte Vejdirektoratet det såkaldte to-kuvert-system. Et udtryk der stammer fra dengang tilbud blev afleveret på papir i kuvert. To-kuvert-systemet betyder kort sagt, at udbyder vurderer de kvalitative parametre først – uden at være bekendt med prisen på de enkelte tilbud. På den måde sikres en mere uafhængig vurdering af kvalitet i forbindelse med bygge-og anlægsprojekter.

Den endelige underskrift på aftalen blev sat den 25. marts 2021 efter stilstandsperiodens udløb den 22. marts 2021.

Én central busterminal skal sikre tryghed og bedre trafikafvikling

Målet med den nye busterminal er at samle fjernbustrafikken ét sted i København tæt på anden kollektiv trafik. På den måde sikres en let og sikker tilgængelighed for de mange fjernbuspassagerer, som rejser ind og ud af København fra hele Danmark.

Det bliver COWI A/S’s opgave at yde rådgivning i forbindelse med projektering af den nye busterminal samt lave udbudsmateriale for valg af entreprenør, kontrahering og fagtilsyn.

Vejdirektoratet er bygherre på projektet og anlægger busterminalen i samarbejde med Københavns Kommune og Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Efter åbning bliver busterminalen overdraget til Københavns Kommune, hvor den daglige drift vil blive varetaget af Movia.

Følg projektet på www.vejdirektoratet.dk/projekt/busterminal-ved-dybboelsbro

Fakta om projektet

 • Busterminalen placeres under Dybbølsbro mellem baneterrænet og Carsten Niebuhrs Gade langs IKEAs grund og CABINN. Her vil den ligge stationsnært i forhold til S-tog på Dybbølsbro Station, den kommende metro til Sydhavnen og tæt ved Hovedbanegården.
 • Terminalen skal med sine 15 busholdepladser, taxaholdepladser, Kys og Kør-zone samt 200 cykelparkeringspladser servicere ca. 195 busser på et hverdagsdøgn samt de cirka 1,4 mio. årlige fjernbuspassagerer.
 • Der etableres desuden trappe samt elevator fra busterminalområdet til Dybbølsbro.
 • Der opsættes tydelig skiltning og trafikinformation på terminalområdet.
 • Ved terminalbygningen bliver der ventefaciliteter, toilet og mulighed for en kiosk.
 • Projektet finansieres med 20 mio. kr. fra staten og 60,2 mio. kr. fra Københavns Kommune.
 • Terminalen anlægges af Vejdirektoratet og kan efter tidsplanen forventet taget i brug i foråret 2023.
 • Efter åbning overdrages busterminalen til Københavns Kommune.

De øvrige tilbudsgivere var:

 • Atkins Danmark A/S
 • Moe A/S
 • Rambøll Danmark A/S
 • Sweco Danmark A/S
 • AFRY
 • EKJ Rådgivende Ingeniører A/S
 • WSP A/S
 • Oluf Jørgensen A/S

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Vejdirektoratet

Vejdirektoratet
Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

+45 7244 3333https://www.vejdirektoratet.dk/

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum