Vegetarisk forening ser "virkelig positivt" på nyt udspil fra Dansk Erhverv og SF

SF og Dansk Erhverv har i dag præsenteret et fælles udspil med konkrete forslag til, hvordan Danmark kan omstille sig til en mere bæredygtig, plantebaseret fødevareproduktion.
Parterne lægger op til, at Danmark i 2030 skal producere 400.000 ton plantebaserede fødevarer som f.eks. linser, bønner, kikærter, samt 250.000 ton grønne proteiner til foder og føde.
Dansk Vegetarisk Forening tager positivt imod udspillet, som ifølge foreningen indeholder mange vigtige elementer. Flere af forslagene fra SF og Dansk Erhverv flugter således med de anbefalinger, DVF sammen med fem andre grønne organisationer tidligere har fremlagt i rapporten “Fra Foder til Føde”.
“Der er et stort og voksende marked for plantebaserede fødevarer. Hvis Danmark skal have del i det marked, kræver det, at vi satser massivt på at fremme den udvikling. Det er derfor virkelig positivt, at SF og Dansk Erhverv har konkrete ambitioner på området,” siger Dansk Vegetarisk Forenings generalsekretær, Rune-Christoffer Dragsdahl.
Rune-Christoffer Dragsdahl henviser til, at den store finansielle koncern Credit Suisse i en ny prognose har meddelt, at den forventer et globalt plantebaseret marked på over 8.000 milliarder kroner i 2050 – en 100-dobling i forhold til nu.
Dansk Vegetarisk Forening bemærker samtidig, at flere partier på Christiansborg ser ud til at have forstået vigtigheden af at fremtidssikre dansk landbrug ved at omstille til en plantebaseret produktion, idet også De Radikale i år har fremlagt et landbrugsudspil med stort fokus på plantebaserede afgrøder til menneskeføde, ligesom fødevareministeren har udtrykt en ambition om, at Danmark skal være verdensførende på området.
Der er dog også plads til forbedringer i det nye udspil. Eksempelvis foreslår SF og Dansk Erhverv at oprette en fond for plantebaserede fødevarer og industrielt producerede grønne proteiner.
“Det er to forskellige udviklingsspor, som bør have hver deres handlingsplan såvel som separate fonde. På den måde kan vi sikre, at de rette eksperter kommer i spil inden for begge områder,” siger Rune-Chrisoffer Dragsdahl.
Nøgleord
Kontakter
Rune-Christoffer Dragsdahl
Generalsekretær, Dansk Vegetarisk Forening
rc (at) vegetarisk.dk / Tlf 50 56 18 17
Billeder

Links
Information om Dansk Vegetarisk Forening
Dansk Vegetarisk Forening (DVF) arbejder for at udbrede vegetarisk levevis samt oplyse om fordelene ved at skære ned på animalske produkter – såvel for dyr og mennesker som af hensyn til global bæredygtighed. Vi er en forening for vegetarer, veganere og alle andre, der støtter plantebaseret levevis. Vi tror på, at hvert eneste plantebaserede måltid gør en forskel. Vi samarbejder med erhvervsliv, forskere, politikere, myndigheder og andre organisationer om at gøre verden grønnere.
Følg pressemeddelelser fra Dansk Vegetarisk Forening
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dansk Vegetarisk Forening
Ny pris hylder Danmarks bedste plantebaserede takeaway2.7.2025 05:58:00 CEST | Pressemeddelelse
I samarbejde med Plantebranchen og Danmarks Restauranter og Caféer hylder Dansk Vegetarisk Forening de bedste plantebaserede takeaway-måltider og produkter i fire kategorier, hvor et kompetent dommerpanel vurderer smag, innovation og kvalitet.
EU skal lære af Danmark: Nyt initiativ skal sprede dansk plantepolitik30.6.2025 05:56:00 CEST | Pressemeddelelse
Et nyt dansk initiativ skal udbrede erfaringerne fra Danmarks plantebaserede fødevarepolitik og inspirere EU til politiske løsninger, der styrker klima, sundhed og fremtidens landbrug.
Rune-Christoffer Dragsdahl skal stå i spidsen for international organisation4.6.2025 07:22:00 CEST | Pressemeddelelse
Generalsekretæren i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), Rune-Christoffer Dragsdahl, er blevet valgt til forperson for den internationale organsation IVU.
Dansk Vegetarisk Forening i kraftig vækst: Fordobler medarbejderstaben og udvider med ernæringskontor9.4.2025 13:27:44 CEST | Pressemeddelelse
Dansk Vegetarisk Forening styrker med flere nyansættelser sin rolle som videnspartner i omstillingen til fremtidens fødevaresystem, både i Danmark og internationalt.
Ny undersøgelse bekræfter behovet for flere plantebaserede alternativer i takeaway-branchen – nyt samarbejde viser vejen13.2.2025 13:41:10 CET | Pressemeddelelse
En ny rapport fra DTU viser, at takeaway-mad i Danmark fortsat har et for højt indhold af fedt og salt samt for få kostfibre og grøntsager. Samtidig er danskernes forbrug af takeaway steget markant de seneste år. Dette understreger behovet for et bedre udbud af plantebaseret takeaway. Et samarbejde mellem branchen og grønne organisationer viser vejen.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum