Vegetarisk Forening: Regeringen bør sikre vegetariske alternativer alle ugens dage
Regeringen vil indføre to rent vegetariske dage om ugen i de statslige kantiner, skriver Ritzaus Bureau og en lang række aviser i dag.
”Det er et rigtig fint initiativ. Men vi forstår ikke, hvorfor man ikke er startet med at indføre en fast plantebaseret valgmulighed - og i alle offentlige institutioner, ikke kun staten. Det har vi efterlyst i flere år. Så alle borgere hver dag kan blive inspireret til at vælge det grønne, foruden at der dermed vises hensyn til alle de borgere, som allerede lever plantebaseret”, siger Rune-Christoffer Dragsdahl, generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening.
"Ved at have en fast valgmulighed kan vi inspirere alle til det grønne valg, og samtidig tager man hensyn til alle de mennesker, der af forskellige årsager ikke spiser det ene eller andet. Det er et meget liberalt forslag, som det ligger lige til højrebenet at indføre".
Han påpeger, at det kan give modstand, når man ikke starter med at give folk valgmuligheden. For eksempel har Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti reageret på regeringens nye tiltag ved at erklære, at han fremover vil spise dobbelt så meget kød.
"Vi tror på, at det er bedst at starte med at have det som et alternativ, for så vil der være flere og flere, der prøver det, og så vil det blive mere normalt og naturligt at spise vegetarisk mad. Når det så efter lidt tid er blevet normalt, kan man gå videre med tiltag, som dem regeringen foreslår i dag", siger DVF's generalsekretær.
Derudover påpeger han, at de politikere, som er imod regeringens initiativ, er inkonsistente i deres argumentation, når de bruger argumenter om frihed og tvang.
”Hvis man ikke bryder sig om, at der indføres faste kødfrie dage for alle, så meget desto mere burde man for længst have støttet vores forslag om et fast plantebaseret alternativ i alle de offentlige køkkener. For det er ifølge klimaforskerne uomgængeligt, at vi skal omstille forbruget og produktionen af fødevarer i retning af flere planter. Spørgsmålet er kun på hvilken måde, vi bedst fremmer grønne måltider”, siger DVF's generalsekretær.
Nøgleord
Kontakter
Rune-Christoffer Dragsdahl
Generalsekretær, Dansk Vegetarisk Forening
rc (at) vegetarisk.dk / Tlf 50 56 18 17
Billeder
Links
Information om Dansk Vegetarisk Forening
Dansk Vegetarisk Forening (DVF) arbejder for at udbrede vegetarisk levevis samt oplyse om fordelene ved at skære ned på animalske produkter – såvel for dyr og mennesker som af hensyn til global bæredygtighed. Vi er en forening for vegetarer, veganere og alle andre, der støtter plantebaseret levevis. Vi tror på, at hvert eneste plantebaserede måltid gør en forskel. Vi samarbejder med erhvervsliv, forskere, politikere, myndigheder og andre organisationer om at gøre verden grønnere.
Følg pressemeddelelser fra Dansk Vegetarisk Forening
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dansk Vegetarisk Forening
Første supermarkeder i Danmark sætter mål for planteproteiner30.9.2025 08:22:00 CEST | Pressemeddelelse
Lidl Danmark og Wolt Market vil fremover måle og følge andelen af plantebaserede proteiner i salget. Vegetarisk Forening håber, at andre kæder vil følge eksemplet.
European Farmers meet Hollywood at Plant Food Summit in Copenhagen25.9.2025 07:43:56 CEST | Press release
On 20-21 October, Copenhagen will become the center of the debate on the future of food systems when the EU Presidency conference, Plant Food Summit, brings together participants from all across Europe at the Royal Danish Playhouse.
Hollywood møder europæiske landmænd til plantebaseret topmøde i København25.9.2025 07:43:56 CEST | Pressemeddelelse
København bliver den 20.-21. oktober centrum for debatten om fremtidens fødevaresystem, når EU-formandskabskonferencen Plant Food Summit samler hundredevis af deltagere fra hele Europa i Skuespilhuset.
“Den smager pissegodt”: Plantebaseret burger overrasker på populær sønderjysk grillbar29.7.2025 05:53:00 CEST | Pressemeddelelse
Hos grillbaren Drej Ind i Jels sælger de stadig masser af kød – men en ny plantebaseret burger overrasker både ejer og stamkunder. Den traditionelle grillbar har knækket en del af koden til, hvordan man kan sælge flere grønne retter.
Ny pris hylder Danmarks bedste plantebaserede takeaway2.7.2025 05:58:00 CEST | Pressemeddelelse
I samarbejde med Plantebranchen og Danmarks Restauranter og Caféer hylder Dansk Vegetarisk Forening de bedste plantebaserede takeaway-måltider og produkter i fire kategorier, hvor et kompetent dommerpanel vurderer smag, innovation og kvalitet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum