Dansk Vegetarisk Forening

Vegetarisk Forening: Regeringen bør sikre vegetariske alternativer alle ugens dage

Del

Regeringens initiativ for de statslige køkkener er fint, men i Vegetarisk Forening undrer man sig over, at regeringen ikke starter med at indføre en fast plantebaseret valgmulighed - og i alle offentlige institutioner, ikke kun statens

Regeringen vil indføre to rent vegetariske dage om ugen i de statslige kantiner, skriver Ritzaus Bureau og en lang række aviser i dag.

”Det er et rigtig fint initiativ. Men vi forstår ikke, hvorfor man ikke er startet med at indføre en fast plantebaseret valgmulighed - og i alle offentlige institutioner, ikke kun staten. Det har vi efterlyst i flere år. Så alle borgere hver dag kan blive inspireret til at vælge det grønne, foruden at der dermed vises hensyn til alle de borgere, som allerede lever plantebaseret”, siger Rune-Christoffer Dragsdahl, generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening.

"Ved at have en fast valgmulighed kan vi inspirere alle til det grønne valg, og samtidig tager man hensyn til alle de mennesker, der af forskellige årsager ikke spiser det ene eller andet. Det er et meget liberalt forslag, som det ligger lige til højrebenet at indføre".

Han påpeger, at det kan give modstand, når man ikke starter med at give folk valgmuligheden. For eksempel har Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti reageret på regeringens nye tiltag ved at erklære, at han fremover vil spise dobbelt så meget kød.

"Vi tror på, at det er bedst at starte med at have det som et alternativ, for så vil der være flere og flere, der prøver det, og så vil det blive mere normalt og naturligt at spise vegetarisk mad. Når det så efter lidt tid er blevet normalt, kan man gå videre med tiltag, som dem regeringen foreslår i dag", siger DVF's generalsekretær.

Derudover påpeger han, at de politikere, som er imod regeringens initiativ, er inkonsistente i deres argumentation, når de bruger argumenter om frihed og tvang.

”Hvis man ikke bryder sig om, at der indføres faste kødfrie dage for alle, så meget desto mere burde man for længst have støttet vores forslag om et fast plantebaseret alternativ i alle de offentlige køkkener. For det er ifølge klimaforskerne uomgængeligt, at vi skal omstille forbruget og produktionen af fødevarer i retning af flere planter. Spørgsmålet er kun på hvilken måde, vi bedst fremmer grønne måltider”, siger DVF's generalsekretær.

Nøgleord

Kontakter

Rune-Christoffer Dragsdahl
Generalsekretær, Dansk Vegetarisk Forening
rc (at) vegetarisk.dk / Tlf 50 56 18 17

Billeder

Links

Information om Dansk Vegetarisk Forening

Dansk Vegetarisk Forening
Sortedam Dossering 55
2100 København Ø

50 56 18 17https://vegetarisk.dk

Dansk Vegetarisk Forening (DVF) arbejder for at udbrede vegetarisk levevis samt oplyse om fordelene ved at skære ned på animalske produkter – såvel for dyr og mennesker som af hensyn til global bæredygtighed. Vi er en forening for vegetarer, veganere og alle andre, der støtter plantebaseret levevis. Vi tror på, at hvert eneste plantebaserede måltid gør en forskel. Vi samarbejder med erhvervsliv, forskere, politikere, myndigheder og andre organisationer om at gøre verden grønnere.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Vegetarisk Forening

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Vegetarisk Forening

Plantebaserede varer bliver billigere og udvalget større: Bilka genvinder titel som Årets Plantebaserede Supermarked målt på over 100 parametre29.11.2020 13:10:44 CETPressemeddelelse

Supermarkederne har fået flere plantebaserede produkter på hylderne siden sidste år, og priserne er blevet mere konkurrencedygtige, viser årlig undersøgelse fra Vegetarisk Forening, hvor supermarkederne måles på 111 parametre. Men udvalget bør være langt større, hvis vi skal nå klimamålet, påpeger foreningen, der desuden efterlyser flere økologiske produkter baseret på danske råvarer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum