OK

Varmepumper vinder frem

Del

Energiselskabet OK har haft et år med stor udvikling på det energitekniske område, hvor man har installeret en stort antal varmepumper – både til erhverv og private samt implementeret investeringer på området

Flemming Jensen (tv.) og Klaus Kjær.Fotograf: Ole Hartmann Schmidt
Flemming Jensen (tv.) og Klaus Kjær.Fotograf: Ole Hartmann Schmidt

I Energiselskabet OK er salget af varmepumper steget gennem de sidste år – og man har investeret i den energitekniske del af forretningen, hvor opkøb blandt andet har gjort, at virksomheden står stærkere.

Samtidig har man taget et stort skridt i forhold til at opgradere servicedelen. På den måde står OK endnu stærkere i et marked, hvor man kan se, at der er brug for virksomheder, som har stor erfaring og et solidt fundament.   

”Vi er inde i en transformationsfase,” siger Flemming Jensen, markedsdirektør i OK Energiteknik, og fortsætter:

”Flere og flere skifter olie- eller gasfyret ud med en varmepumpe. Vi oplever også mange, som udskifter træpillefyret med en varmepumpe. Med de mange muligheder for økonomisk støtte bliver det en mulighed for flere boligejere og erhvervsdrivende. Så drømmen om en mere miljøvenlig varmekilde bliver en realitet for flere.”

Erhvervsmarkedet rykker
Når det kommer til salget af varmepumper, oplever OK en efterspørgsel efter den rådgivning og erfaring, som virksomheden har. Især i forhold til erhvervsløsninger er efterspørgselen stigende.

”Vi er en af Danmarks største leverandører af varmepumper. Derfor har vi stor viden og erfaring som vi kan tilbyde kunderne, som giver dem en sikkerhed ved at handle hos os,” siger Klaus Kjær, markedschef i OK.

”Kunderne ved, at vi har været en del af det danske energimarked gennem mere end 100 år, og der ligger en tryghed i at handle hos os,” supplerer Flemming Jensen.

Klaus Kjær løfter sløret for, at der er nye kølemidler på vej til SMV’erne, som får en varmepumpe fra OK.

”De nye kølemidler, som bruges i varmepumperne frem over, er fremtidssikrede på den måde, at det er de mest miljøvenlige produkter, man kan benytte. Så det glæder vi os over, at der også er gode udsigter til en mere fremtidssikret løsning til vores kunder.”

”Vi ser, at detailkæder, skoler og campingpladser er nogle af de erhvervsgrupper, som konverterer til en varmepumpe, og i hvert projekt er rådgivning vigtig. Der er forskellige overvejelser, som skal tages med i en installation. Først og fremmest skal dimensioneringen passe til lige præcis den bygning, som skal opvarmes,” siger Klaus Kjær.

På erhverv har OK også oplevet, at skræddersyede løsninger er en nødvendig del af salget.

”Det kan være en transporttabel varmepumpe, som i en periode skal løse et opvarmningsbehov, og så kan flyttes videre til en anden adresse. Det kan eksempelvis være i forbindelse med et byggeri,” siger Klaus Kjær.

Kigger ind i et spændende år
”Vi kigger ind i en solid vækstrate,” siger Flemming Jensen.

”Vi har en specialiseret servicefunktion, som kunderne kan benytte sig af. Så nu har vi både den rådgivende funktion helt på plads og servicefunktionen, så vi kan hjælpe kunderne med installation, økonomi og drift på højeste niveau,” siger Flemming Jensen til slut.

Kontakter

Billeder

Flemming Jensen (tv.) og Klaus Kjær.Fotograf: Ole Hartmann Schmidt
Flemming Jensen (tv.) og Klaus Kjær.Fotograf: Ole Hartmann Schmidt
Download
Klaus Kjær (tv.) og Flemming Jensen. Fotograf: Ole Hartmann Schmidt
Klaus Kjær (tv.) og Flemming Jensen. Fotograf: Ole Hartmann Schmidt
Download

Information om OK

OK
OK
Åhave Parkvej 11
8260 Viby J

70 10 20 33https://www.ok.dk
  • OK a.m.b.a. er et dansk andelsselskab med hovedsæde i Viby J
  • OK tæller udover moderselskabet også datterselskaber som Kamstrup, EnergiData og OK Plus. Hele koncernen beskæftiger mere end 2.200 personer
  • Koncernresultatet for 2019: Omsætning: 9,9 mia. kroner. Resultat før skat: 586 mio. kroner
  • OK omfatter mere end 670 tankstationer, knap 200 vaskehaller (svanemærkede) samt 75 Truck Diesel stationer, og OK er således Danmarks største tankstationskæde.
  • OK er landsdækkende leverandør af benzin, diesel, transportdiesel, fyringsolie, smøremidler, naturgas og elektricitet til både erhverv og private. Desuden leverer OK rådgivning, projektering og installation af varmepumpeløsninger i alle størrelser og er en af landets største leverandører af varmepumper.
  • OK har tre biogasstationer og fire brinttankstationer
  • Foruden energiprodukter sælger OK mobiltelefoni og forsikringer

Følg pressemeddelelser fra OK

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra OK

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum