Halsnæs Kommune

Varmen er her, og stranden kalder

Del

Varmen har ramt Danmark og det betyder, at mange her i Halsnæs nok vil søge mod områdets lækre badestrande de kommende dage.

Hører du til dem, der planlægger en tur til stranden hen over weekenden, så kommer der her et par ting, du med fordel kan være opmærksom på for at gøre strandturen så god som mulig både for dig selv og for de øvrige strandgæster.

Vær opmærksom på hestehuller

Den seneste tid har der rundt omkring i landet været flere eksempler på strandgæster, som er blevet overraskede over den stærke strøm, der er i hestehullerne. Vi vil derfor gerne opfordre kraftigt til, at der ikke bades tæt på moler og bølgebrydere, da det oftest er der, hestehullerne er.

Følg baderådene

Trygfonden har lavet fem efterhånden velkendte baderåd, som stadig er meget relevante at følge for at få en god oplevelse på stranden.

  1. Lær at svømme
  2. Gå aldrig alene i vandet
  3. Læs vinden og vandet
  4. Lær stranden at kende
  5. Slip ikke børnene af syne

Du kan læse en uddybning af de fem baderåd her.

Derudover har trygfonden for nylig præciseret det femte baderåd, idet de har meldt ud, at forældre bør gå med børnene ud i vandet i stedte for at holde opsyn med dem fra bredden. Selv hvis børnene kun går i vand til navlen, kan en kraftig strøm være nok til at vælte dem om kuld.

Nyd det lækre badevand i Halsnæs

Badevandet i Halsnæs er både lækkert, varmt og rent, så forudsætningerne for en dejlig strandtur her i varmen er bestemt til stede. Du kan læse mere om de gode badevand og se den seneste badevandsanalyse her.

God fornøjelse og pas på jer selv og hinanden, mens I nyder strandturen.

Hold afstand

COVID-19 er stadig i vores samfund, og lige nu ser vi en stigning i antallet af smittede i Danmark. Derfor er det vigtigt, at du husker at holde afstand til andre, når du er på stranden. Det gælder både, når du opholder dig i vandet og når du ligger og slapper af i sandet. Derudover er det øvrige retningslinjer, krav og anbefalinger i forbindelse med COVID-19 stadig gældende.

Billeder

Information om Halsnæs Kommune

Halsnæs Kommune
Halsnæs Kommune
Rådhuspladsen 1
3300 Frederiksværk

+45 47 78 40 00https://halsnaes.dk/

Halsnæs Kommune er placeret i naturskønne omgivelser i det nordvestlige hjørne af Nordsjælland. Vores motto er: "Halsnæs - rå og autentisk. Her er ikke for fint, og det føles ægte". Kom og vær med!

Følg pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Bliv vaccineret mod influenza2.10.2020 00:00:00 CESTPressemeddelelse

Vintertid er influenzatid. Vil du beskytte dig mod influenza, kan det være en god idé at blive vaccineret. Er du ældre, kronisk syg eller på anden måde særligt udsat, kan du blive vaccineret gratis. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du lader dig vaccinere mod influenza, hvis du tilhører en risikogruppe - også selvom du føler dig sund og rask. Er du i risikogruppen, er du også i særlig risiko for at få et alvorligt sygdomsforløb, hvis du smittes med COVID-19. Derfor er vaccination mod influenza særligt vigtig i år. Du kan læse mere på linket her. På linket kan du også læse om, hvem der er omfattet af den gratis vaccination.

Nu kan du få udbetalt indefrosne feriepenge30.9.2020 00:00:00 CESTPressemeddelelse

Du kan nu få udbetalt op til tre uger af dine indefrosne feriepenge. Feriepengene har du optjent, hvis du har været lønmodtager i perioden 1. september 2019 til 31. marts 2020. Modtager du offentlige ydelser, vil de ikke blive påvirket, hvis du vælger at få udbetalt dine tre ugers feriepenge nu. Offentlige ydelser er for eksempel kontanthjælp, sygedagpenge, fleksløntilskud, ressourceforløbsydelse eller ledighedsydelse. Du får udbetalt dine indefrosne feriepenge via Borger.dk. Hvis du ikke ønsker at få udbetalt dine indefrosne feriepenge, bliver de stående hos Lønmodtagernes Feriemidler, indtil du når pensionsalderen. Du kan læse mere om ordningen på linket her til Borger.dk.

Budgetforlig på plads i Halsnæs30.9.2020 00:00:00 CESTPressemeddelelse

Et enigt byråd har indgået forlig om budgettet for de næste fire år i Halsnæs. Forliget betyder blandt andet, at der vil blive foretaget store investeringer i velfærden særligt til gavn for kommunens børn, unge og ældre. Det er Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten, som har indgået en budgetaftale for 2021-2024, og dermed står samtlige 21 mandater bag aftalen. For forligspartierne har det især været vigtigt at prioritere borgernes velfærd. Derfor vil børn, unge og ældre i de kommende år opleve, at der bliver flere penge til blandt andet bedre normeringer i daginstitutioner og mere personale på kommunes plejecentre. På dagtilbudsområdet bliver det tilført 1,6 mio. kr. ekstra til bedre normeringer. Et område hvor der også sidste år blev tilført ekstra midler. På skoleområdet skal overgangen fra daginstitution til skole styrkes. Derfor er der afsat 3,9 mio. kr. til ekstra personale, som i en overgangsperiode skal hjælpe børnene med at finde sig til rette i de ny

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum