Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Varmechecken er udbetalt: 2,4 milliarder hjælper danskernes varmeregninger

Del

Over 400.000 husstande, som har været ramt af høje varmeregninger, har i dag fået en kontant indsprøjtning på 6000 kroner.

I dag kan en række danske husstande med høje varmeregninger se frem til et kig på kontoen. Varmechecken er nemlig blevet udbetalt.

Det betyder, at 6000 kroner skattefrit er blevet udbetalt til over 400.000 husstande. I alt er det 2,4 milliarder kroner, som nu kommer danskerne til gode.

”Det er godt nyt, at pengene nu kommer ud og hjælper danskere, der har været hårdt ramt af høje energipriser. Jeg er glad for, at vi sammen med ansvarlige partier kunne sikre en økonomisk håndsrækning til over 400.000 danske husstande. Det skal hjælpe på varmeregninger i en tid, hvor krigen i Ukraine er med til at holde priserne oppe,” siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen.

Aftalen om en målrettet varmecheck blev indgået med Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Frie Grønne, Kristendemokraterne og Alternativet.

Varmechecken er blevet udbetalt til den ældste i husstanden.

FAKTA

• Indkomstgrænsen er: 650.000 kr. efter AM-bidrag, 706.000 kr., før AM-bidrag


• Målgruppen omfatter:

- Husstande, der opvarmes af gasfyr

- Husstande, som ligger i et fjernvarmeområde med en gasandel over 65 % eller en kombination af gas og varmepumper, der giver samme prisstigninger

- Husstande med el-radiatorer eller varmepumper som primær varmekilde med en tilsvarende prisstigning.

Har du spørgsmål til varmechecken, kan du finde svar på www.varmecheck.dk

Information om Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Holmens Kanal 20
1060 København K

41723805http://kefm.dk

I Klima-, Energi og Forsyningsministeriet arbejder vi for målet om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent i Danmark i 2030 og for et visionært, grønt lederskab både i Danmark og ude i verden.

Følg pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Invitation til teknisk brief om indefrysningsordning23.9.2022 09:41:57 CEST | Pressemeddelelse

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet inviterer til et teknisk pressebrief om indefrysningsordningen. I dag d. 23 september kl. 11.30. Afdelingschef i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet Marie Hindhede og direktør i Erhvervsministeriet Lone Ank vil sammen med Kathrine Winding direktør i Erhvervsstyrelsen forestå det tekniske pressebrief, som vil indeholde en gennemgang af indefrysningsordningen. Tilmelding skal ske til emdje@kefm.dk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum