Varde Kommune

Varde Kommune modtager støtte til at indfri klimaambitioner

Del

Realdania, KL og landets fem regioner støtter Varde Kommune i arbejdet med at udvikle en lokal klimahandlingsplan, der skal bane vejen for nettonul-udledning af drivhusgasser i kommunen inden 2050.

KLIMA

Varde Kommune er sammen med 45 andre kommuner netop blevet optaget i netværket DK2020, der skal støtte kommunerne i arbejdet med at udvikle ambitiøse klimahandlingsplaner.

Den kommende klimahandlingsplan i Varde Kommune skal forholde sig til alle væsentlige kilder til drivhusgasudledning. Det vil blandt andet sige transport, landbrug, energi, bygninger, byudvikling og kommunens egne biler og ejendomme.

Målet er en klimaplan med konkrete tiltag, der tilsammen sikrer en nettonul-udledning senest i 2050 i Varde Kommune. 

CITAT

Erik Buhl, borgmester i Varde Kommune:

”Et enigt byråd har tidligere besluttet, at vi skal hæve klimaambitionerne i Varde Kommune og blive frontløber på den grønne omstilling. Vi har brug for at målrette indsatsen, og med optagelsen i DK2020 tager vi et vigtigt skridt på vejen mod at få løfte den grønne dagsorden til et nyt niveau.”

FAKTA

  • Realdania, KL og regionerne bidrager hver med 15 millioner kroner til projektet.
  • Alle landets kommuner har frem til 21. oktober kunne søge om at blive en del af ’DK2020 - Klimaplaner for hele Danmark’. 46 kommuner har ansøgt om at være en del af den første runde, hvor de nu skal i gang med at udvikle en lokal klimahandlingsplan.

Kontakter

Information om Varde Kommune

Varde Kommune
Varde Kommune
Bytoften 2
6800 Varde

7994 6800http://www.vardekommune.dk/

Om Varde Kommune:
- 52 km sandstrande.
- UNESCO Verdensarv (Nationalpark Vadehavet).
- Tre garnisoner (Oksbøl, Varde og Nymindegab).
- En del af Destination Vesterhavet.

Følg pressemeddelelser fra Varde Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Varde Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum