DI Sydvestjylland

Varde dansk mester i dialog med virksomhederne

Del

Varde Kommune tager endnu en topplacering i DI’s årlige analyse af erhvervsvenligheden i landets kommuner med en samlet placering som den 7. bedste kommune, hvilket er en fremgang på 1 plads i forhold til sidste års undersøgelse. Varde Kommune scorer højt på en lang række af de 10 kategorier som undersøgelsen omfatter, men specielt i kunsten at have en god dialog med kommunens virksomheder opnår Varde en flot 1. plads på landsplan.

- Varde Kommune har virkelig fundet de rette metoder til at have en god dialog med virksomhederne, for nogle år siden var virksomhederne ikke så tilfredse med kontakten til kommunen, men nu vurderes kommunens politikerne og embedsfolk til topkarakter i dialog, det gælder også kommunens formidling af væsentlige informationer til virksomhederne. Det er meget positivt og viser at en målrettet indsats virker. Det er også meget glædeligt, for vi ser ofte at en god dialog kan tage mange udfordringer i opløbet og kan skabe grundlaget for ny udvikling, siger formand for DI Sydvestjylland adm. direktør Jesper Toft Mathiasen, Claus Sørensen A/S.

Varde Kommune opnår også et rigtig flot resultat i kategorien om de digitale rammer for virksomhederne i kommunen, hvor kommunen får en flot 2. plads på landsplan. Det er specielt bredbåndsdækningen i området og kommunens indsat for at sikre bredbånd og mobildækning, herunder 5G, der får en høj vurdering i undersøgelsen. Også kommunens tilbud om digitale erhvervsrettede services og generelle brug af digitale løsninger i det daglige arbejde får en positiv vurdering.

- De digitale rammer får større og større betydning for virksomhederne. Det er efterhånden utænkeligt at drive en moderne virksomhed i et område hvor bredbåndsdækningen og mobildækningen ikke er i top, så det er helt afgørende. Derfor er det glædeligt at se at Varde Kommune,på trods af at have et stort areal at dække, ligger helt fremme på det digitale område, siger Jesper Toft Mathiasen.

Varde Kommunes brug af private leverandører får ligesom tidligere år stor ros i undersøgelsen, også her vurderer virksomhederne kommunen til at være bedst i landet til at udforme en god udbudsproces og til at samarbejde med de private leverandører for eksempel indenfor byggeriet.

- Indenfor byggebranchen har vi et rigtig godt samarbejde med Varde Kommune, og den store tilfredshed med udbudsprocessen og samarbejdet med kommunen om opgaverne, kan jeg bestemt nikke genkendende til.  Det betyder alt andet lige at opgaverne, som virksomhederne løser for kommunen, bliver løst bedre, når aftalerne bliver indgået med afsæt i en proces, hvor der også er mulighed for en god dialog undervejs. Det der naturligvis også glæder mig i årets undersøgelse er, at virksomhedernes vurdering af sagsbehandlingen i kommunen, herunder byggesager er rigtig god, siger formand for DI Dansk Byggeri Sydjylland adm. direktør Michael Mathiesen, Max Mathiesen & søn A/S.

Et andet felt, hvor Varde Kommune også vurderes blandt landets bedste, er på uddannelsesområdet, hvor det specielt er værd at notere sig, at det lykkes Varde Kommune at få mange unge til at søge ind på en erhvervsuddannelse.

- Det er rigtig positivt for erhvervslivet at mange skoleeleverne i kommunen vælger at tage en erhvervsuddannelse. Vi tror på, at det kan tilskrives Varde Kommunes store indsats med at binde skoleverdenen og erhvervslivet sammen, herunder at det er obligatorisk at skoleeleverne skal i erhvervspraktik, siger Jesper Toft Mathiasen.

- Det er i ganske få kategorier, hvor Varde Kommune klarer sig under middel. Et af dem er ”Infrastruktur og transport”, hvor det især er adgangen til offentlig transport der trækker ned. Det kommunale vejnet får ikke så god en vurdering som tidligere år, men med regeringens beslutning om at opgradere rute 11 fra Varde til Korskro kan der være håb om at tilfredsheden øges. Det er dog fortsat vigtigt hele tiden at være opmærksom på forbedringsmuligheder for at undgå unødig kødannelse på vejene i kommunen, siger Jesper Toft Mathiasen.

Se undersøgelsen her.

FAKTA OM LOKAL ERHVERVSVENLIGHED 2021

  • DI’s undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed 2021, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Det er 12. år i træk DI laver en undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed.
  • Årets undersøgelse adskiller sig fra de tidligere undersøgelser. Efter sammenlægningen af Dansk Industri og Dansk Byggeri er der blevet udarbejdet en helt ny undersøgelse med udgangspunkt i de to organisationers tidligere undersøgelser.
  • 7.770 virksomheder indenfor DI’s brancher, blandt andet fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service har svaret på undersøgelsen.
  • Undersøgelsen er sammensat af tre typer af indikatorer: Et spørgeskema til virksomheder, et spørgeskema til kommunaldirektører og statistik.
  • Resultaterne er opdelt i ti kategorier, der belyser forskellige centrale områder i de lokale erhvervsvilkår. Dette gør det muligt at se, hvordan kommunerne klarer sig på forskellige områder og ikke kun samlet set.
  • 93 ud af landets 98 kommuner er inkluderet i undersøgelsen. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da det ikke er muligt at indhente et tilstrækkeligt antal svar i disse kommuner.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt chefkonsulent Johan H. Pedersen, jhp@di.dk, tlf.: 4084 3207 eller pressekoordinator Bo Hjuler, BOH@di.dk, tlf.: 2328 4912.

Billeder

Information om DI Sydvestjylland

DI Sydvestjylland
DI SydvestjyllandFor yderligere information om DI Sydvestjylland:

Chefkonsulent Johan H. Pedersen
Mail: jhp@di.dk
Tlf. 3377 3781
Mobil: 4084 3207

Chefsekretær Lissen Svellov
Mail: lsb@di.dk
Tlf. 3377 3702

Følg pressemeddelelser fra DI Sydvestjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Sydvestjylland

DI: Vejen er blandt de mest erhvervsvenlige kommuner1.9.2021 19:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Konkurrencen er hård, men igen i år lykkes det for Vejen Kommune at placere sig blandt de absolut mest erhvervsvenlige kommuner i landet. Det viser DI’s helt nye analyse af erhvervsvenligheden i landets kommuner, hvor Vejen i år scorer en flot 4. plads. - Vejen Kommune fortsætter med at imponere virksomhederne, selvom placeringen sidste år som nummer to i år er skiftet ud med en fjerdeplads. Vi kan se, at de førende kommuner i år ligger tættere end nogensinde, så det er meget lidt, der adskiller kommunerne i toppen, siger formand for DI Sydvestjylland, adm. direktør Jesper Toft Mathiasen, Claus Sørensen A/S.

Opgave om kundeoplevelser og klager skaffer Melanie 25.000 kr.28.6.2021 13:42:56 CEST | Pressemeddelelse

Melanie mener, at kunder, der klager, giver mulighed for at forbedre virksomhedens service. Så hun lavede en fagprøve om problemstillingen, hvor hun på imponerende vis lod teoretiske overvejelser møde virkeligheden hos sit praktiksted. Det har nu skaffet hende DI og HK Privats Fagprøvepris på Kontoruddannelsen. Prisen på 25.000 kr. blev uddelt som en overraskelse for Melanie på LEGO House kl. 09.00 i dag.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum