Halsnæs Kommune

Vand fra Kregme Vandværk skal koges før brug

Del

OPDATERING 13. JULI: Indholdet af E. Coli bakterier er nu lavere, men Styrelsen for Patientsikkerhed anbefaler fortsat, at vandet skal koges. Derfor er der nu etableret mulighed for at hente rent drikkevand ved Kappelhøj Vandværk.

OPDATERING TIRSDAG DEN 13. JULI:

Nye prøver er bedre, men vandet skal fortsat koges

Nye prøver viser, at der fortsat er E. Coli bakterier i vandet nogle steder, men at indholdet er lavere end de foregående dage.

Det betyder, at vandet fortsat skal koges før brug, også selvom vandet nu kommer fra Kappelhøj Vandværk, hvor der ikke er forurening. Det skyldes, at der fortsat er forurenet vand i ledningsnettet, som bliver blandet med det rene vand fra Kappelhøj på vejen ud til forbrugerne. Først når der er rent vand hos alle, vil anbefalingen om at koge vandet bortfalde. Det er fortsat uvist, hvornår dette præcist sker, men håbet er, at det bliver aktuelt i løbet af de kommende dage.

Mulighed for at hente drikkevand

Vandet i hanerne ved Kappelhøj Vandværks administrationsbygning har ikke været blandet med det forurenede vand i ledningsnettet. Prøver har vist, at vandet ved administrationsbygningen er rent og kan drikkes. Derfor er der mulighed for, at de berørte forbrugere kan komme og hente vand ved administrationsbygningen, som ligger på Thorsvej 13. Der vil være tre haner, man kan tappe fra, som står langs hegnet ved indkørslen. Der vil også blive opsat skilte, som tydeligt informerer om, hvor man kan tappe vand. Man skal selv medbring dunke til sit vand.

Halsnæs Kommune og Kregme Vandværk vil fortsat informere på deres respektive hjemmesider, når der er nye informationer.

--- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- 

OPDATERING SØNDAG DEN 11. JULI:

Nye prøver viser, at vand fra Kregme Vandværk fortsat skal koges.

Der er nu kommet svar på de nye vandprøver fra Kregme Vandværk, og de viser desværre, at der fortsat er E. Coli bakterier at finde i vandet. Derfor er de berørte forbrugere nu blevet koblet på en anden vandforsyning, så de modtager vand fra Kappelhøj, men vandet skal fortsat koges før brug. Der gælder dermed de samme anbefalinger angående kogning af vandet som tidligere.

Der skal i den kommende tid tages prøver ved både vandværket, vandboringerne og hos forbrugerne, og forhåbningen er, at vandet kan bruges på almindelig vis inden for et par dage. Parallelt med at der tages prøver, arbejder Kregme Vandværk på at finde kilden til forureningen, så de igen kan levere rent vand til forbrugerne. Inden anbefalingerne om kogning kan ophæves, skal vandværket have skyllet ledningsnettet igennem, og de prøver, der bliver taget hos forbrugerne må ikke vise forhøjet indhold af E. Coli.

Så snart anbefalingerne om kogning ophæves, vil Kregme Vandværk sende en sms ud til forbrugerne samt opdatere deres hjemmeside, og Halsnæs Kommune vil informere om det på kommunens hjemmeside og Facebook-side.

--- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- 

Ved en rutineprøve af vandet fra Kregme Vandværk er der blevet konstateret et mindre indhold af E. Coli bakterier i drikkevandet. For en sikkerheds skyld anbefaler myndigheder derfor, at vandet koges, før man drikker det og før brug i forbindelse med madlavning og tandbørstning. Vandet kan fortsat anvendes til rengøring, toiletskyl og personlig hygiejne m.v.

For at dræbe bakterierne i vandet, skal det koge et minut. Hvis du benytter en elkedel, er det derfor nødvendigt at give vandet to opkog med 3-5 minutters mellemrum. Læs mere om kogning og anvendelse af forurenet drikkevand her.

Find dit vandværk

Anbefalingen om at koge vandet gælder alle, som får vand fra Kregme Vandværk. Hvis man er i tvivl om, hvilket vandværk man får vand fra, så findes der her et oversigtskort over vandværksdistrikterne i Halsnæs.

Ydermere kan man på Halsnæs Forsynings hjemmeside også indtaste sit vejnavn og se hvilket vandværk, der leverer vandet.Her vil vandværkets navn være angivet som I/S Kregme Sogn Vandværk.

Hvis man har drukket af vandet, uden det har været kogt først, kan man blive syg, men risikoen er meget lille. Hvis man oplever symptomer på en mave-tarm infektion eller på andre måder får det skidt, anbefales man at kontakte sin praktiserende læge eller ringe 1813, hvis det er uden for lægens åbningstid.

Ny prøve er på vej

Det er på nuværende tidspunkt ikke muligt at oplyse, hvornår vandet igen kan benyttes på almindelig vis, men da mængden af E. Coli bakterier var meget lille, er der mulighed for, at der er tale om en fejl ved prøven. For at afklare dette, bliver der taget en ny prøve.

Så snart der er nyt om situationen, vil Halsnæs Kommune oplyse om det på kommunens hjemmeside.

Der er også mulighed for at følge med på Kregme Vandværks hjemmeside, som også løbende bliver opdateret med nye informationer. Derudover vil vandværket sende en sms direkte til de af forbrugerne, som vandværket har telefonnumre på.

Kontakter

Lis Vedel, leder af Natur og Miljø i Halsnæs Kommune. Telefon: 2124 6074

Billeder

Information om Halsnæs Kommune

Halsnæs Kommune
Halsnæs Kommune
Rådhuspladsen 1
3300 Frederiksværk

+45 47 78 40 00https://halsnaes.dk/

Halsnæs Kommune er placeret i naturskønne omgivelser i det nordvestlige hjørne af Nordsjælland. Vores motto er: "Halsnæs - rå og autentisk. Her er ikke for fint, og det føles ægte". Kom og vær med!

Følg pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum