Startpakke.com

Vær opmærksom på din baby i sommervarmen

Del

Sommeren er kommet til Danmark, og det er skønt for både store og små. Men de mindste kan have svært ved selv at regulere deres kropstemperatur og bliver dermed hurtig overophedet. Læs med her og vær godt forberedt, hvis sommeren bliver ligesom sidste år.

Har din baby 6 våde bleer i døgnet? 

Som hovedregel siger man, at et barn skal have 6 våde bleer i døgnet. Husk det er en tommelfingerregel, og der vil altid være nogen der har mere eller mindre, uden der er noget galt. 

Giv væske - og ikke kun vand 

Bliver din baby ammet kan du give lidt vand ved siden af, så den lille ikke får uro i maven af mange små tåre mælk. Er dit barn større kan du overveje om du vil supplere væskeindtaget med lidt tynd juice, saftevand eller en sodavandsis.

Husk også at frugt indeholder masser af væske. Se flere ideer til at få væske i dit barn her. 

Pas særligt på, hvis dit barn sover ude 

Barnevogne bliver hurtigt meget varme om sommeren, også selvom den står i skyggen. Overvej derfor om dit barn skal puttes indenfor, hvis heden står på sit højeste. 

Brug solcreme og skygge

Børn under 1 år bør optimalt set slet ikke være i direkte sol, da deres hud er tynd og sart. Er dit barn større så husk at bruge solcreme og solhat og søge skygge mellem klokken 12 og 15, hvor UV indekset er højest. 

Juster nattøj og dyne 

Om natten kan være særlig svært at finde ro, hvis det er meget varmt. Så her må du prøve dig lidt frem. Pas på ikke at tage for meget tøj af din baby, da mange små sparker dynen af. Samtidig må de jo heller ikke bliver overophedet.

Nogen babyer sover bedre i uld, da det skulle regulere varmen og temperere kroppen. Du kan også prøve at fjerne den tykke sengerand eller anskaffe en tynd sommerdyne eller en kapokdyne til baby. 

Vurder almen tilstand 

Vær som altid opærksom på om din baby er som han eller hun plejer. Hvis baby er mere sløv, søvnig eller på anden måde anderledes end normalt så er det tegn på at den lille skal have hjælp til at blive kølet af eller få noget væske. 

Billeder

Information om Startpakke.com

Startpakke.com
Startpakke.com
Borupvang 2b
2750 Ballerup

https://startpakke.com

Startpakke.com er et websit for alle gravide og småbørnsforældre. På siden finder du nyheder, guides og informationer til gravide og forældre til små børn, så familier kan få den bedst mulige start på deres nye tilværelse. 

Følg pressemeddelelser fra Startpakke.com

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Startpakke.com