Forsikring & Pension

Vær ekstra opmærksom på rejseforsikringen i denne tid

Del

Vi begynder at bestille rejser til udlandet igen. Det blå EU-sygesikringskort gælder ikke længere i Storbritannien. Begge dele gør det vigtigt at få styr på rejse- og afbestillingsforsikringen.

Forsikringsoplysningen råder til ekstra opmærksomhed om rejse- og afbestillingsforsikringen i denne tid.

Coronavaccinationer åbner måske snart verden op for rejser, og forbrugerne er allerede begyndt at bestille ferier til udlandet igen i forventning om, at rejserestriktionerne ophører inden sommerferien. Det er vigtigt at have rejseforsikringen på plads, inden rejsen bestilles.

Hvis man bestiller en ny rejse til en destination, som Udenrigsministeriet lige nu fraråder alle rejser til, er det meget vigtigt at undersøge med sin rejsearrangør, hvilke muligheder man har for at afbestille eller ændre rejsen.

- Det er vigtigt, fordi en rejse- og afbestillingsforsikring som hovedregel ikke dækker, hvis det senere bliver nødvendigt af afbestille rejsen, fordi Udenrigsministeriet stadig fraråder rejser dertil, siger konsulent Anja Lintrup Sørensen, Forsikringsoplysningen.

- Hvis man vælger at trodse Udenrigsministeriets rejsevejledninger og rejse til et ”orange” eller ”rødt” land, skal man desuden være opmærksom på, at der kan være begrænsninger eller slet ingen dækning på ens rejseforsikring, siger Anja Lintrup Sørensen.

Her er det vigtigt at tjekke med sit forsikringsselskab, hvordan det dækker, inden man tager afsted.


Brexit og rejseforsikring
Da briterne forlod EU ved årsskiftet, fik det den konsekvens, at det blå EU-sygesikringskort ikke længere gælder i England, Skotland, Nordirland og Wales.

- Efter Brexit er det derfor helt afgørende, at man selv har en rejseforsikring, der dækker og hjælper, når turen går til Storbritannien, siger Anja Lintrup Sørensen.

Hun råder til, at man tjekker hos sit forsikringsselskab, om og hvordan rejseforsikringen dækker rejser til Storbritannien, når det blå EU-sygesikringskort er bortfaldet.

Samtlige udgifter til læge, hospitalsindlæggelse, behandling og hjemtransport er efter 1. januar for egen regning, medmindre man har en rejseforsikring.

Måske sparet i en periode
Ved ferierejser til andre lande i Europa er det som altid vigtigt at have rejse- og afbestillingsforsikringen på plads. Ellers kan også det blive dyrt, hvis uheldet er ude, og man får brug for hjælp under fremmede himmelstrøg.

- Der har sikkert været forbrugere, der under coronaen har valgt at spare rejseforsikringen væk, når verden jo alligevel var lukket ned af Udenrigsministeriets rejsevejledninger, siger Anja Lintrup Sørensen.

- Når der igen åbnes op for rejser, kan de nemt glemme, at de ikke mere har en rejseforsikring. Jeg tror ikke alle danskere er klar over, at en afbestillingsforsikring typisk skal købes sammen med rejsen eller i nogle forsikringsselskaber senest, når man betaler rejsens depositum. Derfor er der behov for at få rejse- og afbestillingsforsikringen på plads i tide, dvs. inden de bestiller en ny ferie, siger Anja Lintrup Sørensen.

Også nyttig i Danmark
Selvom ferierejsen holdes inden for Danmarks grænser, er rejse- og afbestillingsforsikringen også nyttig at have.

- I Danmark skal du selvfølgelig ikke betale for læge- eller hospitalsbesøg, hvis du bliver syg på din ferie. Men der kan opstå situationer, hvor der er brug for en rejseforsikring, siger Anja Lintrup Sørensen.

- Har du fx lejet et sommerhus eller en anden form for feriebolig, kan du komme i den situation, at du må aflyse ferien pga. sygdom eller dødsfald i familien.

Rejse- og afbestillingsforsikringen i Danmark kan:

- sikre dig erstatning for ødelagt ferie, hvis du bliver syg eller kommer til skade på ferien

- dække ekstra udgifter til anden bolig, hvis du ikke kan bruge ferieboligen pga. skade - fx vandskade eller indbrud

- dække, hvis du er ansvarlig for en skade på en lejet feriebolig.

Er du i tvivl om, hvordan din rejseforsikring dækker i Danmark, så kontakt dit forsikringsselskab - allerede når du planlægger din ferie.

Nøgleord

Kontakter

Jørgen Kjær Thomsen - jkt@forsikringogpension.dk - 41 91 91 01

Links

Information om Forsikring & Pension

Forsikring & Pension
Forsikring & Pension
Philip Heymans Allé 1
2900 Hellerup

41919101http://www.forsikringogpension.dk/

Forsikring & Pension er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring20.1.2021 09:00:00 CETPressemeddelelse

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, hvem der skal dække skader på skolens udstyr ved hjemmeundervisning? Ved de, hvorfor man kan have brug for sin rejseforsikring, selvom man ikke kan rejse til udlandet lige nu, eller om man har krav på at få dækket momsbeløb fra en erhvervsdrivendes ansvarsforsikring?

Aldrig har taksering af autoskader været mere effektiv16.12.2020 07:25:39 CETPressemeddelelse

Det bedst mulige system til opgørelse af autoskader i Danmark har nu i 30 år sikret et effektivt samarbejde mellem autobranchen og forsikringsbranchen til gavn for forbrugerne. Og det stopper ikke her. Forsikring & Pension gør her status over det system, som brancheorganisationen etablerede til fri afbenyttelse for de professionelle aktører i markedet med 24/7-onlineadgang til vejledende reservedelspriser på stort set alle bilmærker.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum