Vækstfonden

Vækstfonden 2016: Overskud på 610 mio. kr. og finansiering til 810 virksomheder

Del

810 virksomheder fik kapital og finansiering for i alt 2,4 mia. kr. i 2016, og for tredje år i træk leverer Vækstfonden et betydeligt trecifret millionoverskud på 610 mio. kr. Resultaterne er skabt af dygtige iværksættere og virksomheder og et stærkt samarbejde med private banker og investorer, lyder analysen fra formand Carsten Koch.

Carsten Koch, formand for Vækstfondens bestyrelse
Carsten Koch, formand for Vækstfondens bestyrelse

2016 blev et godt år for mange danske virksomheder med fremgang og nye forretningsmuligheder. Det medførte en fortsat høj efterspørgsel på finansiering fra Vækstfonden. Ved årets udgang havde 810 virksomheder fået finansiering for et samlet beløb på 2,4 mia. kr.

”Vækstfonden sætter i dag et meget betydelig aftryk på markedet for risikovillig finansiering, hvad den store efterspørgsel er et tydeligt bevis på. Når fonden kan nå ud til så mange virksomheder i alle egne af landet, skyldes det et utroligt stærkt og konstruktivt samarbejde med private banker og investorer og den brede vifte af rådgivere, som hjælper virksomhederne med at få deres finansiering til at falde på plads,” siger Carsten Koch, formand for Vækstfondens bestyrelse.

Vækstfondens resultat blev et overskud på 610 mio. kr., og 2016 blev dermed tredje år i træk med et solidt trecifret millionoverskud.

De virksomheder, som har bidraget mest til overskuddet i 2016, er Forward Pharma, Asetek, Boozt og Acarix fra Vækstfondens fondsportefølje og Blackwood Seven fra porteføljen af direkte investeringer. Alle Vækstfondens forretningsområder gav overskud.

Med resultatet for 2016 når Vækstfondens akkumulerede overskud for de seneste 10 år op på mere end 1,5 mia. kr. svarende til en egenkapitalforrentning på 5 pct. Overskuddet investerer Vækstfonden i ny innovation og vækst ude i virksomhederne. Aktuelt bidrager Vækstfondens finansiering til at skabe ca. 10.500 nye job om året.

”Både iværksætterne og de mere etablerede virksomheder i vores portefølje har leveret en imponerende værditilvækst i årets løb. De seneste års overskud er resultatet af en langsigtet og risikovillig strategi med fokus på at skabe værditilvækst i tæt samarbejde med virksomhederne og deres øvrige investorer. Strategien har skabt en meget positiv spiral af vækst, innovation, nye arbejdspladser og et afkast, som investeres i nye virksomheder,” siger Carsten Koch.

I 2017 vil Vækstfonden fortsætte i samme spor som tidligere år, men vil som noget nyt have et særlig fokus på at bygge flere store virksomheder i Danmark. Konkret vil Vækstfonden arbejde på at tiltrække mere udenlandsk kapital og se på mulighederne for at børsnotere små og mellemstore virksomheder i Danmark.

Læs hele årsrapporten her

Nøgleord

Kontakter

Christian Motzfeldt, direktør i Vækstfonden / 40 80 48 60 / cm@vf.dk

Peter Bruun, kommunikationschef i Vækstfonden / 40 81 35 46 / pbr@vf.dk

Billeder

Carsten Koch, formand for Vækstfondens bestyrelse
Carsten Koch, formand for Vækstfondens bestyrelse
Download
Download
Download

Vedhæftede filer

Links

Information om Vækstfonden

Vækstfonden
Vækstfonden
Strandvejen 104A
2900 Hellerup

35 29 86 00http://www.vf.dk/

Om Vækstfonden

Vækstfonden er statens finansieringsfond, der medvirker til at skabe flere nye vækstvirksomheder ved at stille kapital og kompetencer til rådighed. I samarbejde med private investorer har fonden siden 1992 medfinansieret vækst i over 6.600 virksomheder for et samlet tilsagn på ca. 20 mia. kr. Vækstfonden investerer med egenkapital i partnerskab med private investorer og finansierer med lån og kautioner i samarbejde med danske finansieringsinstitutter.

Følg pressemeddelelser fra Vækstfonden

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Vækstfonden

Fordobling af kapital i business angel matching fonden European Angel Fund Denmark (EAF DK): 800 mio. kr. til investering i danske virksomheder3.10.2018 10:37pressemeddelelse

Investor Torben Frigaard Rasmussen har som en af fire engle indgået samarbejdsaftale med business angel matching fonden, som Vækstfonden og Den Europæiske Investeringsfond står bag. Nu fordobler Vækstfonden sit engagement i fonden, og dermed kan danske startup- og vækstvirksomheder se frem til samlet 800 mio. kr. i investeringer via samarbejdet.

Robotinvestorer etablerer nyt globalt kraftcenter i Odense11.6.2018 08:06pressemeddelelse

Robotinvestorerne Enrico Krog Iversen og Vækstfonden samler nu tre af verdens fremadstormende robotvirksomheder til én ny kraftfuld, danskejet virksomhed. OnRobot bliver navnet på den ambitiøse satsning, som med hovedsæde i Odense vil bidrage til yderligere at styrke Danmarks førerposition i det hurtigt voksende globale marked for robotudstyr. Med en betydelig kapitalindsprøjtning på over 100 mio. kr. forventes OnRobot at blive frontløber inden for udvikling af robotapplikationer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum