Billund Kommune

Vaccination: +85-årige skal holde øje med e-Boks og postkassen

Del

Vaccinationen mod COVID-19 er nået til de +85-årige. Pårørende opfordres til at hjælpe sine ældre familiemedlemmer med at tjekke e-Boks eller postkassen.

Indsatsen med at vaccinere de lokale borgere i Billund Kommune mod COVID-19 skrider fremad. Nu er man nået til næste målgruppe, og det betyder, at det er folk i aldersgruppen 85 år og op, som bliver indkaldt til vaccination.

Der bliver startet med de ældste først. Hvornår man bliver indkaldt, afhænger af, hvor mange vaccinationer som kommer til landet.

I første omgang er det i Billund Kommune cirka 60 borgere, som får en indkaldelse. Indkaldelsen vil lande i e-Boks eller som fysisk brev i postkassen, hvis man er fritaget for digital post.

Hvis man er pårørende til en +85-årig, er det en god ide at spørge, om de har fået et brev – og eventuelt om de skal have hjælp til at bestille tid eller til transport til vaccinationsstedet. Har man svært ved selv at bestille tid, kan man også spørge sin hjemmehjælp.

Hjælp til transport og ledsager

Som udgangspunkt skal man selv transportere sig til vaccinationscentret. Er det ikke muligt at transportere sig til vaccinationsstedet ved egen hjælp f.eks. fra flextur eller med hjælp fra pårørende, fordi man har en varig fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse, kan man få hjælp hos kommunen.

Inden man kontakter kommunen, skal man først have bestilt tid til vaccinationen. Herefter kan sundhedsafdelingen kontaktes på telefon 72 34 80 00 alle hverdage mellem klokken 8.15-11.30. Når man ringer, skal man have sin vaccinationstid og sit cpr-nummer parat. Personalet skal også vide, om man bruger hjælpemidler.

Røde Kors har desuden oprettet en ledsageordning med frivillige, hvis man som borger har brug for tryghed og følgeskab til vaccinationen. Røde Kors kan kontaktes på 35 29 96 60 alle hverdage mellem kl. 10-14.

Kontakter

Andreas BjerrePresse- og brandingchef

Direkte: 79 72 72 09
Mobil: 24 92 86 79

abj@billund.dk

Information om Billund Kommune

Billund Kommune
Billund Kommune
Jorden Rundt 1
7200 Grindsted

79 72 72 00https://billund.dk/

Børnenes Hovedstad, en del af Trekantområdet, en af Danmarks bedste erhvervskommuner.

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum