FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

Usikkerhed om arbejdsmiljøindsatsen i Danmark

Del

Ved årsskiftet 2022/2023 står Arbejdstilsynet til at miste næsten 40 pct. af sine bevillinger til kontrollen med arbejdsmiljøet og social dumping, da der ikke ser ud til at være politisk vilje til at indgå en flerårig arbejdsmiljøaftale inden et valg. ”Ærgerligt, at der er ”gået Christiansborg i den”, for det betyder endnu et år med midlertidige bevillinger til Arbejdstilsynet og NFA”, siger Morten Skov Christiansen, næstformand i FH.

 

”I FH har vi længe presset på for, at der skabes tryghed om danske lønmodtageres arbejdsmiljø, og vi er glade for, at regeringen har lanceret et ambitiøst udspil til en ny arbejdsmiljøaftale, hvor der lægges op til en stabil og bæredygtig bevilling til Arbejdstilsynets tilsynsindsats. Derfor ærgrer det os meget, at  nogle politiske partier tilsyneladende er gået i baglås her op til valget”, siger  Morten Skov Christiansen.

 

Behov for ro om arbejdsmiljøet

Knap 450.000 psykisk overbelastede, 300.000 fysisk overbelastede, 48.000 arbejdsulykker og 35 arbejdsrelaterede dødsulykker alene i år understreger det akutte behov for en flerårig aftale, der skaber ro om de fremtidige rammer for arbejdsmiljøindsatsen i Danmark.

”I Fagbevægelsen hæfter vi os trods alt ved, at et flertal af partier er enige om at videreføre eksisterende bevillinger til Arbejdstilsynet, Skattestyrelsen, NFA og Erhvervsstyrelsen i 2023, hvis ikke de når til enighed om en ny politisk aftale inden årets udløb. Det er afgørende, at der på den korte bane skabes ro om økonomien, så Arbejdstilsynet kan fortsætte sin vigtige tilsynsindsats. Desuden er vi glade for, at der afsættes 2 mio. kr. i perioden 2023-2026 til indførelsen af en ny autorisationsordning for asbestarbejde, ligesom NFA’s forskning i kemi fortsætter”, siger Morten Skov.

”Vi mener dog fortsat, at der er behov for, at partierne på Christiansborg tager ansvar for den alvorlige situation og indgår en ny flerårig arbejdsmiljøaftale snarest muligt. Hvis ikke det lader sig gøre inden et folketingsvalg, ser vi det som en bunden opgave for en ny regering at genoptage forhandlingerne om en ny aftale, alle lønmodtagere sikres et sikkert og sundt arbejdsmiljø, når de i fremtiden går på arbejde”, slutter Morten Skov Christiansen.

Nøgleord

Kontakter

Information om FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation
FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation
Islands Brygge 32D
2300 København S

35 24 60 00https://fho.dk

Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) er Danmarks største og stærkeste tværfaglige fællesskab. Vi organiserer faglige organisationer, der repræsenterer mere end 1,3 mio. lønmodtagere. Både offentligt og privat ansatte.

FH kæmper for job og uddannelse til alle, for et sikkert og sundt arbejdsmiljø og for et trygt, demokratisk og solidarisk samfund.

Vi er en del af den rigtige fagbevægelse, der kæmper for ordnede forhold for vores medlemmer. Vi forhandler med arbejdsgiverne for at sikre og fastholde ordentlige løn- og arbejdsvilkår. Det er det, vi kalder ”Den Danske Model”.

Vi arbejder for job til alle, og for at Danmark fortsat er et produktivt velfærdssamfund. Derfor bekæmper vi social dumping, der undergraver den danske model og vores overenskomster.

Vores værdigrundlag bygger på stolthed, lighed og fællesskab. Vi tror på, at vi er stærkere sammen end hver for sig.

Følg pressemeddelelser fra FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum