Codan Forsikring A/S

Usikker på sommerferien? Sådan dækker rejseforsikringen, hvis det frarådes at rejse

Del

Forsikringsselskaber og kunder følger torsdag ekstra nøje med, når Udenrigsministeriet opdaterer sine rejsevejledninger. Der kan være udsigt til et rejseforbud til en populær feriedestination, nemlig Spanien. Her er svar på, hvordan rejseforsikringen dækker, både for dem der allerede er i udlandet, og for dem skal afsted på ferie om lidt.

Selvom rekordmange i år holder sommerferie herhjemme, er der fortsat en del danskere, som er taget til udlandet eller planlægger at rejse i juli og august.

Men bekymrede kunder i forsikringsselskabet Codan henvender sig nu med spørgsmål om, hvordan de er stillet, hvis rejser til deres destination pludselig frarådes.

De seneste par uger er der nemlig registreret en markant stigning i smittetrykket i Spanien, en af de mest populære feriedestinationer.

”Vi følger i dag ekstra tæt med i den ugentlige opdatering af rejsevejledningerne fra Udenrigsministeriet, og mit gæt er, at mange danskere gør det samme,” siger Henrik Bundgaard, skadedirektør i Codan, og henviser til, at dækningen for rejseforsikringer følger vejledningerne fra ministeriet.

”Der er specielt ét centralt spørgsmål, som vi får fra bekymrede kunder lige nu: kan jeg tage af sted på sommerferie og stadig være ordentligt dækket? Det korte svar er ja. Kunder er naturligvis omfattet af vores normale betingelser, også hvis rejsevejledningen bliver orange eller rød under opholdet. Hvis den ændres kort tid før afrejse, så kan kunder ringe til os for at høre om mulighederne for at afbestille,” siger han.

Henrik Bundgaard henviser til afsnittet ”Rejseforsikring og coronavirus” for specifikke detaljer og scenarier i forhold til dækningen. Se afsnit længere nede.

Spanien kan blive ”karantæneland”
Da Udenrigsministeriet åbnede for rejser til store dele af Europa i slutningen af juni, var det med en besked om, at der kan ske ”ændringer i landenes indrejserestriktioner eller karantæneregler”, hvis forholdene for Covid-19 udvikler sig.

De officielle rejsevejledninger bliver opdateret hver torsdag, typisk klokken 16, med udgangspunkt i en vurdering fra Statens Serum Institut.

Her er antal nysmittede ét af kriterierne, der bliver lagt vægt på, og et land eller område, der lige nu er åbent, ændrer ifølge Udenrigsministeriet status til ”karantæneland”, hvis der er flere end 30 smittede per 100.000 indbyggere.

Udviklingen i Spanien, hvor der senest er registreret 29.1 smittede per 100.000 indbyggere, har blandt andet fået de norske myndigheder til at advare om mulighed for ændrede rejsevejledninger til landet.

Ekstra mange rejseskader og travl sommer
Fra marts, hvor grænserne lukkede, og frem til juni har Codan behandlet 86% flere rejseskader blandt de 245.000 husstande, der kunde i forsikringsselskabet, sammenlignet med de seneste to år.

I perioden har andelen af sygebehandlingssager ligget på 5-7% og afbestillingsager på 70-80%. Normalt udgør sager med sygebehandling under opholdet 20-30% af rejseskaderne, mens afbestillingssager typisk udgør 30-40%.

”Vi forventer at få en ekstra travl sommer, hvor Rejsevejledningen stadig kan skift langt oftere. Men vi klar til at hjælpe og har indsat ekstra ressourcer for at kunne rådgive og betjene kunder hurtigst muligt,” siger Henrik Bundgaard.

”For tiden er en vis mængde af usikkerhed og krav om fleksibilitet et vilkår, vi er underlagt, ligesom alle andre aktører og brancher som coronakrisen påvirker i samfundet. På travle dage har vi fået femten gange så mange henvendelser, end vi plejer,” siger han.


 

//


Rejseforsikring og coronavirus

 • Hvordan er jeg dækket, hvis jeg opholder mig i et land eller område, hvor der nu frarådes indrejse?

  Hvis Udenrigsministeriets vejledning ændres til orange eller rød på grund af øget smittetryk, og alle ikke-nødvendige rejser frarådes, er du fuldt dækket af vores normale betingelser på rejseforsikringen, også hvis du skulle blive smittet med Covid-19.


  Er der behov for hjemrejse før tid, skal du følge anvisningerne i Udenrigsministeriets vejledninger for hjemrejse og eventuelt kontakte din rejseudbyder, fx rejsebureau eller flyselskab.

  Hvis Udenrigsministeriet opfordrer til at komme hjem hurtigst muligt, skal man kontakte sin rejseudbyder og i sidste ende forsikringsselskabet. Hjemrejse ”hurtigst muligt” kan dog betyde, at man fortsat kan benytte sin planlagte hjemrejse.

 

 • Hvordan er jeg dækket, hvis jeg skal afsted til et land eller område, hvor der nu frarådes indrejse?

  Ønsker du at afbestille en rejse, skal du først kontakte din rejseudbyder, fx rejsebureau eller flyselskab, for ombookning eller refusion.


  Hvis rejseudbyder giver afslag på ombookning eller refusion, skal du bede om at få det dokumenteret på skrift, fx i en mail, også hvis din rejseudbyder kun kan tilbyde delvis refusion. Herefter kan du kontakte Codan og eventuelt anmelde skaden.

  Afbestilling forudsætter, at du har tilvalgt afbestillingsdækning til rejseforsikringen.

  Hvis der er lang tid til, du skal rejse, anbefaler vi, at du holder dig løbende orienteret og venter med at afbestille din rejse, da situationen kan ændre sig med kort varsel.

 

 • Kan jeg bestille en rejse til et land eller område og fortsat være dækket på min ferie?

  Du kan roligt bestille en rejse til et land, hvor rejser lige nu ikke frarådes, og stadig være dækket for afbestilling - også selvom Udenrigsministeriet ændrer sin anbefaling og senere kan blive nødt til at fraråde al unødig indrejse igen.

 

 •  Hvad sker der, hvis jeg alligevel tager afsted til et land eller område, hvor der frarådes indrejse?

  Vælger man at rejse til et af de lande, hvor Udenrigsministeriet fraråder al unødig indrejse til, vil man fortsat være dækket som normalt, dog ikke for skader med relation til Covid-19. Det vil eksempelvis sige udgifter til hospital og behandling, hvis du skulle blive smittet under din rejse.


  Du vil heller ikke være dækket for eventuelle mérudgifter i forbindelse med Covid-19. Det kunne fx være, hvis du brækkede benet og er nødt til at blive behandlet på et privat hospital i stedet for det offentlige, grundet særlige omstændigheder i forbindelse med Covid-19.


 

Vær opmærksom på, at der kan være forskel på dækningen hos hvert forsikringsselskab.

Her kan du læse mere om dækningen for Codans rejseforsikring og spørgsmål om coronavirus.

Nøgleord

Billeder

Download
Henrik Bundgaard, skadedirektør i Codan Danmark
Henrik Bundgaard, skadedirektør i Codan Danmark
Download

Information om Codan Forsikring A/S

Codan Forsikring A/S
Codan Forsikring A/S
Gammel Kongevej 60
1790 København V

3355 5555https://www.codan.dk/

Codan Forsikring har cirka 250.000 danske husstande og 50.000 små og store virksomheder som kunder. Codan Forsikring er en del af Codan-koncernen, der bl.a. ejer det svenske forsikringsselskab Trygg-Hansa. Codan-koncernen er i dag 100 % ejet af den britiske forsikringskoncern RSA, der har 13.500 medarbejdere på verdensplan. Læs mere om Codan på www.codan.dk.

Følg pressemeddelelser fra Codan Forsikring A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Codan Forsikring A/S

Halvårsresultat 2020 for Codan Danmark30.7.2020 08:00:00 CESTPressemeddelelse

Nettopræmieindtægter i Codan Danmark på 3.327,2 millioner DKK (HY2019: 3.525,8 millioner DKK) Samlet positivt underwritingresultat i Codan Danmark på 250,4 millioner DKK (HY2019: -106,7 millioner DKK) Combined Operating Ratio (COR) for Codan Danmark på 89,6% (HY2019: 104%) i henhold til britisk anvendelse af internationale regnskabsstandarder (IFRS) Codan er en del af den internationale forsikringskoncern RSA Insurance Group. De samlede halvårsresultater for hele koncernen, inklusiv det skandinaviske resumé, er tilgængelige her (på engelsk). Christian Baltzer, CEO for Codan i Danmark, kommenterer resultatet: ”Vi er nået rigtig langt siden de seneste udfordrende år, og vi har forbedret lønsomheden på vores kerneforretning. Det er et resultat af de planer, som vi har igangsat primært i erhvervsforretningen, og blandt andet afløbsgevinster fra tidligere år. Jeg er især stolt af, at vi i vores privatforretning fortsætter fremgangen, hvor kunder vælger os til, fordi vi har attraktive værdit

Codan/Trygg-Hansa ansætter ny CFO17.7.2020 14:15:00 CESTPressemeddelelse

Gavin Wilkinson er udpeget som ny skandinavisk CFO i RSA Scandinavia, der omfatter Codan i Danmark og Norge samt Trygg-Hansa i Sverige. ”Jeg ser frem til at byde Gavin velkommen. I min tid som CEO for RSA Irland havde jeg fornøjelsen af ​​at arbejde sammen med Galvin. Jeg er sikker på, at han er den rigtige person for os og vil bidrage positivt til vores rejse for at styrke den skandinaviske forretning. Han kommer med værdifulde erfaringer og viden fra tidligere roller i RSA såvel som stærk, teknisk ekspertise og lederegenskaber. Jeg ser frem til at samarbejde med Gavin igen,” siger Ken Norgrove, CEO for RSA Scandinavia. Gavin Wilkinson, født 1981, kommer fra en stilling som CFO for RSAs forretning i Storbritannien og internationalt (RSA UK & International ). Han har været i den globale forsikringskoncern i knap 10 år og har tidligere haft en række ledende positioner i RSA Groups finansfunktioner, blandt andet rollen som Group Performance og Capital Director. Gavin Wilkinson er uddanne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum